9/11: een geopolitieke samenzwering tegen Eurazië?

9/11: een geopolitieke samenzwering tegen Eurazië?

1 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Sinds de tragedie op 9/11 toesloeg, zijn er nog steeds talloze discussies en argumenten over wat er op die dag plaatsvond. Veel mensen beweren dat er veel technische inconsistenties zijn in de versie van Washington, terwijl anderen beweren dat de aanval mogelijk als voorwendsel heeft gediend voor de interventie in Afghanistan die onmiddellijk volgde.

Er is echter ook een geopolitieke verklaring waarom een ​​terroristische aanval van die omvang gunstig was voor bepaalde politieke krachten. De Libanese politieke wetenschapper Jamal Wakim legde zijn begrip van deze gebeurtenissen uit in een interview met UWI.

“Ik geloof dat het enkele feit dat er geen transparantie was in het officiële onderzoek, en het feit dat geen enkele Amerikaanse ambtenaar ten minste voor plichtsverzuim werd beschuldigd, een goed bewijs is dat er iets opvallends aan de hand was. Bovendien laat de manier waarop de VS op dit evenement vertrouwden om zijn geopolitieke agenda in het Midden-Oosten en Eurazië te bevorderen, er geen twijfel over bestaan ​​dat het iets was op het niveau van een samenzweerderig voorwendsel, ‘zei Jamal Wakim.

Tegelijkertijd is volgens Wakim de meest waarschijnlijke versie van de gebeurtenissen dat er ‘invloedrijke krachten in de’ ‘Deep State’ van de VS waren die graag de geopolitieke kaart van het Midden-Oosten wilden hertekenen om volledige controle over deze regio te verzekeren van de Atlantische Oceaan tot aan de grenzen van China. Ze hebben mogelijk controle gezocht over dit kruispunt van internationale handelsroutes om toegang te krijgen tot Noordwest-China, dat wordt gezien als een zwak punt in de Chinese nationale veiligheid, en tot Centraal-Azië, dat wordt beschouwd als een zwak punt in beide Russische en Iraanse nationale veiligheid. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Haagse woning wordt verhuurd aan hoogste bieder: 'Bizar dit'

Wikipedia

“Het incident werd gezien als een voorwendsel voor de invasie van Afghanistan, om een ​​wig te trekken tussen China, Iran en Rusland; geen wonder dat het drie maanden na de inhuldiging van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie in juni 2001 plaatsvond, ‘zei Wakim.

Wakim suggereerde ook dat een dergelijk voorwendsel nodig was “om de Euraziatische toegang tot het oostelijke Middellandse-Zeegebied, en daarmee tot Afrika en de Indische Oceaan, te blokkeren, die de primaire concurrentiesfeer worden tussen de opkomende Euraziatische mogendheden en het Westen.”Comments

comments