Gretacalypse Now: Greta Thunberg als hoedster van het kapitalisme met hulp van Soros

Gretacalypse Now: Greta Thunberg als hoedster van het kapitalisme met hulp van Soros

1 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Vanaf laat zijn vrijdagen voor een groot aantal jongeren niet geassocieerd met bars, feesten of naar de film gaan: in plaats daarvan zijn ze geassocieerd met milieuactivistische klimaatstakingen. Dit is voornamelijk te danken aan een 16-jarig Zweeds meisje genaamd Greta Thunberg, die lijdt aan het syndroom van Asperger en het gezicht is geworden van de internationale beweging voor klimaatverandering.

Ondanks dat velen het geluk hadden gehad om nog nooit van haar te hebben gehoord, begrepen de aanwezigen na haar boze toespraak bij de VN dat:

1) Ze waren verantwoordelijk voor het vernietigen van Greta’s jeugd

2) Dat de wereld in de afgrond valt terwijl ze zich richten op economische groei

3) Dat ze nooit zullen worden vergeven, maar de wereld gaat heel veel veranderen.

De protesten van vrijdag waren onvermijdelijk op sociale media, gevuld met foto’s van kinderen die school overslaan, protesterende studenten en ontevreden volwassenen, allemaal met de hashtags #ClimateStrike en #FridaysForFuture

Lees verder onder tweets

Greta Thunberg on Twitter

Stockholm! #FridaysForFuture #ClimateStrike https://t.co/1LelonngWE

Mídia NINJA on Twitter

Incrível! 🇪🇸 Madri, Espanha: jovens em luta afirmam que ir às ruas é o único caminho para salvar o planeta! Vídeo: Sindicato de Estudiantes #fridaysforfuture #globalstrike #climatestrike #climateaction https://t.co/bc4G0cP8qX

zoe argenton on Twitter

Thousands of people parade for #Venice to save our planet. It’s #ClimateStrike! @fffitalia @GretaThunberg #ClimateChange #ClimateEmergency #ClimateActionWeek @LeoDiCaprio @CNN @guardian @BBCWorld https://t.co/9jGDtDWzpt

Grote menigten van mensen zijn bijeengekomen voor deze marsen die straf vroegen voor vervuilende kapitalisten en allen die zij verantwoordelijk achten voor de productie van CO2. 

Hoewel ecologische zorgen duidelijk geldig zijn, kunnen we met zekerheid zeggen dat Greta’s cultus zich überhaupt zelfs bezighoudt met het probleem? 

UWI publiceert meerdere onderzoeken die aantonen dat de roem van Greta Thunberg eigenlijk een politiek project is dat zorgvuldig is ontworpen en gefinancierd door figuren als George Soros, grote lobbyisten en rijke ondernemers. Helaas hebben de meeste mensen die protesteren geen idee dat ze als pionnen worden gebruikt in het spel van de globalist …

‘Willekeurige’ PR

Greta’s populariteit is niet het resultaat van haar eigen acties, maar het resultaat van een goed doordachte en dure PR-campagne. Haar roem begon vorig jaar toen ze 15 jaar oud was, nadat ze in protest tegen het Zweedse parlement ging zitten met de poster “Skolstrejk for Klimatet” (School Strike for Climate).

Een beroemde PR-manager, Ingmar Rentzhog, kwam langs (naar verluidt per ongeluk!) En begon Greta’s foto te verspreiden op sociale netwerken, en richtte uiteindelijk een online platform op voor eco-activisten genaamd “We Don’t Have Time”. 

Sindsdien is Greta niet alleen ongelooflijk populair geworden op internet, maar is het samen met Rentzhog een van de directeuren van het bedrijf geworden, dat sindsdien minstens vijfhonderd investeerders en meer dan een miljoen euro heeft aangetrokken. 

Het luxe leven van Rentzhog

Rentzhog ontmoette Greta Thunberg zelfs al vóór de parlementaire protesten, toen hij samenwerkte met de grootste financier David Olsson (Svenska Bostadsfonden). 

Beiden werkten bij de Global Utmaning-denktank onder leiding van Kristina Persson, een van de voormalige hoofden van de centrale bank van Zweden. Global Utmaning is een nogal nieuwsgierige organisatie, gezien het feit dat er onder haar leiders grote zakelijke haaien zijn als Catharina Nystedt Ringborg, adviseur van het International Energy Agency en lid van de innovatieve Sustainable Energy Angels. 

Toen (als bij toeval!) Begon de campagne te worden bevorderd door transnationale structuren, waaronder de George Soros Foundation, de Club van Rome onder leiding van Anders Wijkman en het Global Marshall Plan onder leiding van de voormalige Amerikaanse vice-president Albert Gore. 

Het gaat niet om het milieu

Het verhaal begon net zo weinig als een PR-campagne: het milieuaspect was weinig meer dan een bedrijfsstrategie. De taak van deze promotors is om mensen te overtuigen om in de kwaliteit van hun producten te geloven, ongeacht wat de waarheid eigenlijk is.

Greta’s emotionele toespraak bij de VN werd geschreven door publicisten en stond grotendeels los van de realiteit van de klimaatwetenschap. Experts benadrukken dat de uitstoot van antropogene koolstofdioxide wordt geschat op 7-16 gigaton per jaar, terwijl de Stille Oceaan 80 gigaton uitstoot in de atmosfeer. Tegelijkertijd gaan wetenschappers door, als gevolg van de dood en ontleding van planten in de gemiddelde klimaatzone van de planeet, ongeveer 40-60 gigaton kooldioxide terug in de atmosfeer. 

Ondanks wat de alarmisten beweren, is het ecosysteem flexibel genoeg om met extra CO2-uitstoot om te gaan, en het is niet eens menselijke activiteit die het meest kritieke aandeel van hen draagt. De natuur is slim. Vervuiling en stortplaatsen zijn serieuze zaken, maar Greta houdt zich voornamelijk bezig met een versie van Klimaatverandering die bijna werkt als een magische spreuk.

Het PR-team van Greta begrijpt niet (of negeert opzettelijk) het feit dat de belangrijkste bron van klimaatverandering het afdrijven van de continenten, de precessie van de rotatie van de aarde en de rotatie-ellips van de aarde is, samen met emissies die van nature uit watersystemen komen, moerassen, vulkanen en duizenden andere micro-factoren … Wereldwijde klimaatverandering is iets dat gebeurt zonder menselijke betrokkenheid, en het is nog onduidelijk of deze veranderingen positief of negatief zijn.

Maar grote PR-campagne gaat door …

billie eilish on Twitter

ClimateEmergency https://t.co/eVCs2rk1q9

obbyisten

De tactieken van de lobbyisten zijn eenvoudig – het publiek intimideren en proberen de irrationele angsten van mensen aan te spreken door de stem van een kind. Het belangrijkste doel van degenen achter de Greta-verschijnselen is winst, en ze is weinig meer dan een hulpmiddel dat ze gebruiken om geld te verdienen. Groene energie lobbyisten hebben deze “kinderkruistocht” opgezet in hun eigen belang, en op de lange termijn, om de macht van de technocraten te vergroten en hun budgetten te vergroten om nieuwe projecten te financieren. In het algemeen wordt Greta gebruikt om de overgang van hedendaags kapitalisme naar een vorm van groen corporatisme (milieuvriendelijke huisvesting, schone energie, nieuwe soorten transport, enz.) Te vergemakkelijken.

Een ander voorbeeld hiervan is het schandaal rond de serie “Tsjernobyl” – een show onberispelijk in termen van atmosferische en empathische transmissie, het komt met een duidelijke politieke boodschap: nucleaire reactoren (vooral van de Russische Mordor) zijn gevaarlijk, niet milieuvriendelijk en zou kunnen leiden tot de vernietiging van de mensheid. De implicatie is dat het noodzakelijk is om kerncentrales in het Westen te verbieden, en in plaats van deze handige en economisch levensvatbare energiebron, moeten we wereldleiders dwingen om ‘ecologische’ alternatieven te kopen (laten we niet vergeten de Oostenrijkse Kurz-protesten tegen Hongaarse energieprojecten ). 

Kapitalisten zijn niet geïnteresseerd in het feit dat het uiteindelijk de consumenten zijn die getroffen worden door de kosten van deze transitie: het belangrijkste is dat we allemaal ‘milieuvriendelijk’ zijn.

(Volg indignatie om meer te lezen over wat er echt aan de hand is achter de schermen van de campagne van Greta Thunberg in het tweede deel van dit artikel).

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments