Een economische vertraging in de VS is bevestigd en we worden gewaarschuwd dat er “meer schade” is

Een economische vertraging in de VS is bevestigd en we worden gewaarschuwd dat er “meer schade” is

2 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

We zijn net getuige geweest van de slechtste maand voor Amerikaanse fabrikanten in meer dan 10 jaar, en niemand lijkt optimistisch dat het binnenkort veel beter gaat. Eén expert waarschuwt zelfs dat er ‘meer schade’ komt als de handelsoorlog niet wordt opgelost, en helaas lijkt het erop dat er in de nabije toekomst geen oplossing mogelijk is. 

Zoals ik al maanden uitvoerig beschrijf , is de hele wereldeconomie gestaag aan het vertragen, maar enkele schokkende nieuwe cijfers die we zojuist hebben gekregen, geven aan dat onze economische problemen echt beginnen te versnellen. Dus houd je hoed vast, want het lijkt erop dat dingen echt gek worden. Volgens CNBC was september de slechtste maand voor Amerikaanse fabrieken in meer dan een decennium …

De index van de Amerikaanse inkoopmanagers voor productie van het Institute for Supply Management kwam in september uit op 47,8% , het laagste sinds juni 2009 en markeert de tweede opeenvolgende maand van krimp. Elk cijfer onder de 50% duidt op een samentrekking .

De nieuwe index voor exportorders bedroeg slechts 41% , het laagste niveau sinds maart 2009 , vergeleken met de ISM-gegevens van 43,3% in augustus.

Die cijfers zijn absoluut verschrikkelijk en ze waren veel slechter dan analisten hadden verwacht.

Sinds december 2009 heb ik meer dan 2.000 artikelen gepubliceerd op The Economic Collapse Blog , en in al die tijd hebben we de productienummers nog nooit zo slecht gezien.

Volgens Peter Boockvar , de chief investment officer van Bleakley Advisory Group, hebben we “ons nu een weg gebaand naar een industriële recessie in de VS en wereldwijd”. Dus degenen die hebben gewacht op een “industriële recessie”, kunnen nu stoppen met wachten. Het is hier en het gaat heel pijnlijk zijn.

Overal in Amerika sluiten fabrieken zich in een alarmerend tempo. Deze week gaf de gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards, de schuld van de “plotselinge sluiting” van een staalfabriek in zijn staat aan de aanhoudende handelsoorlog …

In Louisiana, ondertussen, regeerde John Bel Edwards dinsdag de plotselinge sluiting van een staalfabriek op tarieven. “Hoewel Bayou Steel geen specifieke reden voor de sluiting heeft gegeven, weten we dat dit bedrijf, dat grotendeels geïmporteerd gerecycled schroot gebruikt, bijzonder gevoelig is voor tarieven,” zei hij.

De sluiting van Bayou Steel in LaPlace, Louisiana, kost 376 werknemers hun baan.

Over de hele wereld dalen de productienummers in een alarmerend tempo dankzij de handelsoorlog. Lange tijd heb ik mijn lezers gewaarschuwd dat het niveau van economische pijn dat deze handelsoorlog ons allemaal zou toebrengen gestaag zou stijgen zolang deze handelsoorlog aanhield, en nu zeggen de experts die door de reguliere media worden aangehaald exact hetzelfde ding. Hier is slechts een voorbeeld …

“De productiekant vertelt ons iets. Het is een combinatie van wereldwijde groei en we hebben een handelsoorlog die anderhalf jaar aan de gang is, ”zei Christian Fromhertz, CEO van The Tribeca Trade Group. “Dat is dingen bevriezen. Hoe langer deze handelsoorlog voortduurt, hoe meer schade het doet. 

Natuurlijk worden niet alleen de VS extreem hard getroffen.

Over het algemeen hebben we sinds de laatste recessie geen vertraging in de wereldwijde handel gezien en op dit moment zijn de containertarieven sinds begin 2019 met maar liefst 34 procent gedaald …

Volgens FreightWaves blijven de tarieven voor containervervoer lager in het vierde kwartaal van 2019 . De prijsdaling is het gevolg van de meest recente tariefronde die Amerikaanse importeurs ontmoedigt om bestellingen vooraf te laden. Als gevolg hiervan proberen oceaanvervoerders nog meer scheepscapaciteit te verminderen in de hoop aan het einde van het jaar aan de lauwe vraag te voldoen.

De spot-tarieven op de Freightos Baltic Daily Index voor de westkust van China en Noord-Amerika daalden met 8% ten opzichte van vorige week en daalden tot $ 1.327 per eenheid van veertig voet. De containertarieven zijn sinds het begin van het jaar met 34% gedaald, ondanks het feit dat de industrie zich nu in het hoogseizoen bevindt.

Al maanden deel ik cijfers die aangeven dat de hele wereldeconomie een recessie tegemoet gaat. Maar nu schreeuwen de cijfers absoluut dat er grote problemen op komst zijn.

De winter komt eraan en het zal niet prettig zijn.

Nadat de gruwelijke Amerikaanse productienummers op dinsdag werden vrijgegeven, begonnen de Amerikaanse aandelenkoersen onmiddellijk te dalen en eindigde de Dow de dag met meer dan 340 punten …

De Dow Jones Industrial Average sloot 343,79 punten lager, of 1,3% op 26.573.04 na een rally van meer dan 100 punten eerder op de dag. De S&P 500 schoof 1,2% dicht op 2.940,25. De Nasdaq Composite daalde met 1,1% naar 7.908,68.

Dinsdag markeerde de slechtste eendaagse prestatie voor de Dow en S&P 500 sinds 23 augustus.

Ondertussen, zoals meestal het geval is wanneer economische ondergang uitbreekt, stijgt de prijs van goud opnieuw …

Somberheid voor de economie is een boom voor veilige havens. Een dieptepunt van 10 jaar in een lezing van de Amerikaanse productieactiviteit stuurde beleggers massaal terug naar de veiligheid van goud op dinsdag, net nadat ze de gele metalen bot lieten naar dieptepunten van twee maanden.

Amerikaanse goudfutures voor de levering in december stelden $ 16,10, of 1%, op $ 1,489 per ounce op de Comex-divisie van de New York Mercantile Exchange.

De dreiging van beschuldiging doemt op over Washington , en het kan mogelijk politieke chaos veroorzaken zoals we die in decennia niet hebben gezien in de Verenigde Staten.

En tegelijkertijd verslechtert de wereldeconomie in een mate die we sinds de laatste recessie niet hebben gezien, en velen denken dat wat er komt nog erger zal zijn dan wat we tien jaar geleden hebben meegemaakt .

Donkere stormwolken hebben zich boven Amerika verzameld en we staan ​​op de afgrond van een van de meest kritieke momenten in de geschiedenis van onze natie.

Helaas slapen de meeste Amerikanen nog steeds dood en velen van hen hebben absoluut geen idee wat er gaat gebeuren.Comments

comments