PAUS IN PANIEK POLITIE DOET INVAL VATICAAN BANK 5 TOPMANAGERS GEARRESTEERD

PAUS IN PANIEK POLITIE DOET INVAL VATICAAN BANK 5 TOPMANAGERS GEARRESTEERD

2 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Vaticaan, klinkend miljonairschandaal: onderzoek naar een monseigneur en het hoofd van de AIF

Intern onderzoek naar verdachte financiële transacties: vijf leidinggevenden geschorst. Onder hen zijn negentig stukken zoals Don Mauro Carlino, hoofd van het kantoor van het Staatssecretariaat en Tommaso Di Ruzza, directeur van anti-witwaspraktijken. In de focus van de magistraten die onroerend goed in Londen kopen en verkopen en het beheer van de rekeningen van de Obolo di San Pietro. Paus Franciscus: we zullen niemand kortingen geven.

VATICAAN

Een daverend financieel schandaal dreigt het Vaticaan opnieuw te overweldigen. In de zoeker zijn de schijnbaar onregelmatige financiële transacties van miljonair uitgevoerd door sommige kantoren van het Staatssecretariaat voorbij . Nu trillen ze niet alleen leken en accountants, maar ook monsignors en – iemand zegt – krachtige kardinalen.

Paus Franciscus werd aan het begin van de zomer gewaarschuwd door de leiders van de IOR en door de algemene auditor (door enkelen die in feite een soort anti-corruptieautoriteit van de heilige stad werden) van mogelijke, gigantische financiële misdaden die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan. Bergoglio heeft daarom een ​​punctueel en zeer strikt onderzoek gelast , en dat hij niemand kortingen geeft.

Dus gisteren voerden de mannen van de Gendarmerie, in opdracht van promotor Gian Piero Milano en zijn plaatsvervanger Alessandro Diddi, confiscaties van vertrouwelijke documenten, pc’s en computers uit, niet alleen in de kantoren van de eerste sectie van het secretariaat onder leiding van kardinaal Pietro Parolin, maar ook in de kamers van de AIF, de autoriteit voor financiële informatie. Dat is het onafhankelijke orgaan dat zou moeten werken aan antiwitwasactiviteiten.

Gisteren werd het nieuws van de zoekopdrachten in een paar regels aan het Bulletin van de Perskamer van de Heilige Stoel gegeven, zonder verdere details (merkwaardig op, let op de insiders, dat het decreet niet ook werd ondertekend door de andere officier van justitie die onlangs werd gepromoot van de paus, Roberto Zannotti).

Maar vanmorgen stuurde het Gendarmerie Corps onder leiding van Domenico Giani een service, die Espresso exclusief publiceert, aan alle interne medewerkers van de staat Leonine en aan de Zwitserse Garde die toezicht houden op de beveiliging en toegangen. Als de Vaticaanse regels voorzien in de zoekopdracht om de registratie in het register van verdachten op te nemen, het document van de Gendarmerie dat aangeeft dat vijf mensen van vanmorgen zijn “geschorst”.

vaticaan

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  'Goede Doelen' zijn 'BIG business' in het westen.

Ze zijn twee topmanagers van het secretariaat, Vincenzo Mauriello en Fabrizio Tirabassi, van een administratief officier, Caterina Sansone, en vooral twee stukken uit de Vaticaanse jaren 90.

Dat is monseigneur Mauro Carlino , een paar weken geleden hoofd van het Informatie- en Documentatiebureau van het orgaan dat is gevestigd in het Apostolisch Paleis, en de directeur van AIF Tommaso Di Ruzza . «De bovengenoemde» luidt de nota van Giani «zal de staat exclusief kunnen binnenkomen om naar de afdeling Gezondheid en Hygiëne te gaan voor aanverwante diensten, of indien geautoriseerd door de Vaticaanse rechterlijke macht. Monseigneur Mauro Carlino blijft in de Domus Sanctae Marthae wonen ».

Het onderzoek is pas aan het begin. Maar het is de Espresso duidelijk dat de “financiële transacties die in de loop van de tijd zijn uitgevoerd” sommige onroerendgoedtransacties in miljonairs in het buitenland betreffen, met name prestigieuze eigendommen in Londen , en enkele vreemde Engelse bedrijven die aan de onderneming zouden hebben deelgenomen.

Voor de goede orde, Tirabassi beheert de financiële investeringen in het Staatssecretariaat, in een zeer delicaat administratiekantoor dat zijn historische nummer één, monseigneur Alberto Perlasca, op 26 juli zag verhuizen, toen de paus hem aanspoorde tot promotor van Justitie bij het Hof van de apostolische signatura. Don Carlino zelf heeft hem dezelfde dag vervangen.

Nooit kon hij zich voorstellen, de pas gepromoveerde monseigneur, dat hij twee maanden later “voorzichtig” door de dienst zou worden bevroren.

Dat is niet alles. De onderzoekers zouden in feite ook enkele financiële stromen analyseren van de rekeningen waarop de Pool van St. Peter passeert. plaats van te worden uitgegeven aan de armen, eindigden in rekeningen en investeringen die dat jaar een recordbedrag van bijna 400 miljoen euro hadden bereikt.

Dit zijn de liefdadigheidsaanbiedingen die elk jaar van de gelovigen uit de hele wereld naar de paus komen, die ze dan zou moeten gebruiken voor liefdadigheidswerken voor de zwaksten en meest behoeftigen. De schrijver ontdekte dat in 2015 . Elke rekening en geldoverboeking is nu onder röntgenfoto’s geplaatst om te kijken of sommige veronderstelde onregelmatigheden iets ernstigers verbergen.

De klachten van de IOR en de algemeen controleur betreffen een recente periode, toen de kantoren in het vizier van de rechterlijke macht werden geleid door monseigneur Angelo Becciu, een voormalige plaatsvervanger voor algemene zaken van het secretariaat, die een paar maanden geleden prefect werd voor de congregatie voor de oorzaken van heiligen. . Monseigneur Carlino, zojuist opgeheven aan elke functie, was jarenlang de persoonlijke secretaris van de kardinaal, een van de meest invloedrijke mannen van de curie en altijd gewaardeerd door paus Franciscus.

Die bang is dat de oude ondeugden van stukken van de curie en ontrouwe leken het moeilijke pontificaat opnieuw de aarde kunnen laten schudden.Lees ook:  Luxe onroerend goed: paus Franciscus transformeert 's nachts van marxistisch naar kapitalistisch

Comments

comments