VS bevorderen ‘diversiteit’ terwijl China ‘ultieme doomsday-wapen’ onthult

VS bevorderen ‘diversiteit’ terwijl China ‘ultieme doomsday-wapen’ onthult

2 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

China heeft een nucleair wapen onthuld dat “de VS binnen 30 minuten kan aanvallen met tien kernkoppen”, een van de kenmerken van de militaire parade van deze week. In de VS heeft de koperen “diversiteit” uitgeroepen tot een “oorlogsbestrijdingsbehoefte”.

China’s “ultieme doemsdagwapen”, de Dongfeng-41, was te zien tijdens een van de grootste militaire parades van het land op het Tiananmen-plein in Beijing, ter gelegenheid van de 70 jaar van de Volksrepubliek China (VRC).

De Dongfeng-41 is een solide weg-mobiele intercontinentale ballistische raket, een verwoestend kernwapen van het Volksbevrijdingsleger dat in staat is de VS binnen 30 minuten te bereiken. Het heeft een operationeel bereik tussen 12.000 km en 15.000 km.

Een solide brandstofraket betekent dat het slechts een zeer korte tijd nodig heeft om te ontplooien en te lanceren, waardoor het moeilijk is om te stoppen terwijl het nog op de grond is. Er waren in totaal niet minder dan 16 van deze wapens in de parade.

De DF-41 is dus momenteel ‘s werelds langste afstandsraket en overtreft het bereik van de Amerikaanse LGM-30 Minuteman met een gerapporteerd bereik van 13.000 km, volgens de classificatie van Jane’s Strategic Weapons Systems.

Amerikaanse conservatieve website The Washington Free Beacon rapporteerde dat de DF-41 zijn eerste vliegtest had op 24 juli 2012. Het Amerikaanse ministerie van Defensie verwees niet naar deze test in zijn rapport aan het Congres in 2013, maar het Free Beacon rapporteerde in 2014 dat Amerikaanse functionarissen hadden toen al gezegd dat de DF-41 sinds 2012 tweemaal werd gelanceerd.

Maar de Amerikaanse majoor-generaal Lori Reynolds gelooft dat de manier waarop de Verenigde Staten meer homogene landen China en Rusland zullen verslaan, eerder door diversiteit in de gelederen van de Amerikaanse troepen is.

Reynolds, plaatsvervangend commandant van informatie en een driesterren-generaal, deelde haar inzichten met meer dan 300 intelligence Marines tijdens het 9e jaarlijkse Marine Corps Association en Foundation Intelligence Awards Dinner op donderdag vorige week.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Staatskapitalisme? Nee, particuliere ondernemingen zijn de motor van de groei van China

“De uitdagingen van de toekomstige operationele omgeving spelen zich nu af voor de inlichtingengemeenschap, zei de top-generaal van het Marine Corps voor informatie”, aldus The Marine Times .

“En ik geloof dat een dramatische mix van talent, van alle rassen, religies, achtergronden en geslachten het verschil zal zijn in de toekomst,” onderstreepte Reynolds.

Diversiteit zal een intelligent inzicht geven in tegenstanders die concurrenten China en Rusland niet hebben, voegde ze eraan toe. “We moeten het hebben over diversiteit als een noodzaak voor oorlogsvoering en vanavond verklaar ik dat dit essentieel is voor de informatieomgeving,” zei Reynolds.

De VS zullen niet langer hun toevlucht nemen tot diplomatie van kanonneerboten. Amerikaanse vliegdekschepen zijn eenden geworden bij het binnenvaren van wateren binnen het bereik van vijandelijke troepen.

“Nog serieuzer is de inzet van Russische en Chinese ontkenningssystemen, zoals de zogenaamde carrier moordenaar DF-21 antiship raket die in het laatste decennium door China is ontwikkeld. Het bereik van meer dan 1000 mijl overtreft ver het bereik van elk gevechtsvliegtuig op Amerikaanse vliegdekken vandaag, ” merkte het Foreign Policy magazine op. En de DF-21 is niet langer zelfs het beste wapen van China.

Een ander wapen dat dinsdag werd onthuld, was de Dongfeng-17, een zweefvliegtuig dat in staat is een kernkop te dragen, waarvan buitenlandse analisten zeggen dat het is ontworpen om met hoge snelheid te manoeuvreren om antiraketafweer te ontwijken. Het is een wapen waartegen Amerikaanse vliegdekschepen absoluut geen verdediging hebben.

Andere interessante systemen waren een communicatierelais-drone, waardoor Chinese drones onafhankelijk zijn van satellietcommunicatie, en de HSU-001, een duikvoertuig, dat waarschijnlijk zal worden gebruikt als verkenning tegen Amerikaanse onderzeeërs en schepen.

Het equivalent van China van de Russische S-300 was ook te zien samen met verschillende grote en zeer moderne vroege waarschuwingsradars.Lees ook:  Coronavirus-infectietelling stijgt naarmate landen hun verspreiding proberen te beheersen

Comments

comments