De oorverdovende stilte van de republikeinse partij

De oorverdovende stilte van de republikeinse partij

3 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Ze probeerden de president te verdedigen en faalden spectaculair. Dus nu houden ze hun mond dicht.

De Republikeinse partij is sprakeloos. Een week nadat de voorzitter van het Huis Nancy Pelosi het begin van een beschuldigingsonderzoek aankondigde , hebben de gebruikelijke bondgenoten van Trump in de regering, in het Congres, in de media – geen verdediging voor zijn acties. In plaats daarvan, zoals Politico woensdagochtend meldde , “zijn GOP-wetgevers en -functionarissen bezorgd over wat een gebrek aan urgentie van de Trump-regering lijkt te zijn bij het vormen van een georganiseerde, verenigde reactiemotor op de dreiging van democratische beschuldiging. Er is ofwel een gebrek om de ernst van de situatie volledig te waarderen; of een onvermogen om de president te beschermen zoals ze zijn Supreme Court-genomineerden deden met een gecentraliseerde oorlogskamer die geloofwaardigheid heeft bij de belanghebbenden in de partij. ‘

Het is geen wonder dat Republikeinen deze week niet in de bres stappen, gezien het feit dat een aantal prominente Republikeinen, waaronder minderheidsleider Kevin McCarthy , minderheidszweep Steve Scalise , en House Oversight-commissielid Jim Jordan , vergingen in het verdedigen van de president over de weekend. Ze drongen erop aan dat Trump niets verkeerd had gedaan, dat het gesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy boven boord was en dat de media het echte schandaal misten (Joe Biden en zijn zoon, natuurlijk). Niets hiervan was bestand tegen de minste controle; zelfs NBC’s Chuck Todd, misschien wel de meest goedgelovige nieuwsman op tv, heeft ze uitgezet.

Republikeinen willen nu niet verder vernederd worden, maar het Witte Huis weigert het voortouw te nemen. Er is geen oorlogsruimte, geen grootse strategie, geen van de achter de schermen georganiseerde GOP gebruikt om het Mueller-rapport tegen te gaan. In plaats daarvan is de president overgelaten om zijn eigen verdediging te improviseren en onophoudelijk te tweeten met de hoop dat er iets blijft hangen. De man is volledig losgeslagen.

Lees ook:  Voor Mike Pompeo en Donald Trump is de bevolking simpelweg niet zo belangrijk als de oliereserves van Venezuela

Terwijl de president woedde en Republikeinen deinen, organiseerden Democraten. Woensdagmiddag spraken de voorzitter van Pelosi en House Intelligence Committee, Adam Schiff, hun wetgevende en onderzoeksprioriteiten aan, en toonden precies het soort leiderschap dat de Republikeinse Partij mist. ‘We houden ons hier niet voor de gek. We willen niet dat dit maanden en maanden aanhoudt, wat de strategie van de administratie lijkt te zijn, ‘zei Schiff. Pelosi richtte zich ondertussen op wetgeving met betrekking tot geneesmiddelen op recept, infrastructuur en handel. Republikeinen, zo lijkt het, hebben het politieke verhaal volledig afgestaan ​​aan de Democraten.

In tegenstelling tot zijn reactie op het Mueller-onderzoek, bevat Trump’s behandeling van het Oekraïne-schandaal geen categorische ontkenning. Het kan niet. Het samenvattende transcript van zijn gesprek met Zelenskiy en het klokkenluidersrapport dat leden van het Congres voor het eerst op de hoogte bracht van zijn bestaan, bevatten onweerlegbaar bewijs dat hij probeerde een buitenlandse macht in te schakelen om zijn herverkiezingscampagne te ondersteunen. In plaats daarvan is hij teruggekaatst van het ene oorlogszuchtige argument naar het volgende – dat afzetting een staatsgreep is en dat het ervoor zal zorgen dat de aandelenmarkt instort of zelfs tot een burgeroorlog leidt. Op woensdagochtend bleef hij in de wind draaien:

Donald J. Trump on Twitter

The Do Nothing Democrats should be focused on building up our Country, not wasting everyone’s time and energy on BULLSHIT, which is what they have been doing ever since I got overwhelmingly elected in 2016, 223-306. Get a better candidate this time, you’ll need it!

Dit zijn gevaarlijke argumenten, zoals velen, waaronder Schiff , hebben opgemerkt. Maar ze zijn vooral zielig. De president is helemaal alleen en probeert er doorheen te tweeten.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  De rijken houden van de economie - Het is een ander verhaal voor de gewone Amerikaan


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments