Donald Trump heeft eindeloze problemen op het internationale toneel gecreëerd

Donald Trump heeft eindeloze problemen op het internationale toneel gecreëerd

3 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Sinds hij in 2016 tot president van de Verenigde Staten werd gekozen, heeft Donald Trump eindeloze problemen op het internationale en nationale toneel gecreëerd.

Trump: ‘Het is nu oorlog’

Donald Trump is verschrikkelijk boos, nu een procedure om hem af te zetten onvermijdelijk is en zelfs enkele Republikeinen zich van hem afkeren. Hij twittert dag en nacht, en passant de schade voor zichzelf vergrotend.

“We zijn in oorlog. Deze mensen zijn ziek”, zei Trump over zijn tegenstanders in een video die stiekem werd gemaakt in een besloten vergadering. Hij noemde de Democratische presidentskandidaat Joe Biden “dom”. Hij beschreef journalisten als “dieren” en “uitschot”.

De klokkenluider, die aan het licht bracht dat Trump buitenlandse politiek gebruikt om zijn tegenstanders in het binnenland te bestrijden, noemt hij een spion. “En vroeger wisten we wel raad met spionnen en met verraad.”

De impechment-commissie van het Huis van Afgevaardigden begint komende week al met openbare verhoren. Een van de hoofdrolspelers, speciaal gezant voor Oekraïne Kurt Volker, heeft kamp-Trump de rug toegekeerd. Dat kan een nieuw probleem worden. Onderzoekscommissies willen ook dat minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken documenten overhandigt met betrekking tot de correspondentie die met de Oekraïense regering is gevoerd. Daarvoor is vrijdag een dagvaarding verstuurd. De commissie wilde ook Volker horen, maar of dat nu nog mogelijk is na zijn ontslag is onduidelijk.

Er wordt ernstig rekening mee gehouden dat Trump in het nauw ongekende dingen gaat doen

Donald J. Trump on Twitter

Donald J. Trump on Twitter

https://t.co/dOta1Z9gtZ

Internationaal maakt Trump er een zooitje van

Betekent het zijn van een supermacht in de wereld het vertrappen van de rest van de wereld? In het geval van Trump lijkt dit zeker het geval te zijn. President Trump, de heer Turmoil zelf, heeft voortdurend problemen veroorzaakt in binnen- en buitenland. Men krijgt het gevoel dat zijn hele doel op aarde problemen veroorzaakt.

Iedereen is bekend met het beleid van Trump ten aanzien van Turkije, dat Trump bij elke beurt lijkt aan te vallen. Terwijl Trump het water rond de wereld moddert, lijkt hij het met name voor Turkije te hebben. Zonder er goed over na te denken, kun je gemakkelijk een half dozijn landen noemen waar Trump de spanning heeft verhoogd: Iran, China, Venezuela, Rusland … de lijst is uitgebreid.

Hier zijn enkele van de meest gruwelijke voorbeelden.

BESLUIT VAN GOLANHOOGTEN

Het besluit van Trump om de Golanhoogten als onderdeel van Israël te erkennen was een bijzonder sluwe truc die de hele wereldgemeenschap verontwaardigde.

EU

De persdienst van de EU heeft een verklaring afgegeven waarin zij benadrukte dat Brussel de soevereiniteit van Israël over de gebieden in de Golan die het sinds 1967 bezet niet erkent. De VN heeft ook duidelijk gemaakt dat de status van het gebied niet is veranderd als gevolg van het besluit .

VN

De woordvoerder van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Stephane Dujarric, zei dat het besluit van het internationale orgaan over de kwestie van kracht is, en het standpunt van de VN ten aanzien van deze gebieden is al aangegeven in de relevante resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

Resolutie 497, aangenomen door de VN-Veiligheidsraad in 1981, verzet zich tegen de Israëlische bezetting van de Golanhoogte. De tekst van de resolutie benadrukt dat het Israëlische besluit over de toepassing van zijn wetgeving, justitie en bestuur op het grondgebied van de Golanhoogten geen juridische gronden heeft of voldoet aan de normen van het internationale recht.

GROOT BRITTANIË

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat het de Golanhoogte beschouwt als een door Israël bezet gebied en niet van plan is de Israëlische annexatie te erkennen: “In overeenstemming met het internationale recht, inclusief het VN-handvest, wordt een verbod opgelegd aan de annexatie van het grondgebied met het gebruik van geweld. ‘

RUSLAND

De officiële vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, benadrukte in zijn reactie op het besluit van Trump dat het in tegenspraak is met het internationale recht en de spanningen in het Midden-Oosten zou kunnen vergroten.

BLOKKENDE VISA

Donald Trump ondertekende een decreet dat een inreisverbod oplegde in de VS voor inwoners van zeven staten met een overwegend moslimbevolking. Hij stopte volledig met het accepteren van vluchtelingen uit Irak, Iran, Sudan, Libië, Somalië, Jemen en Syrië gedurende 90 dagen.

MEXICAANSE GRENSCRISIS

Trump, sinds de tijd van zijn verkiezingscampagne bekend als een harde tegenstander van illegale immigratie, beperkte zich niet tot een visumverbod. Hij kondigde ook zijn voornemen aan om een ​​muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens te bouwen en eiste dat de kosten van de bouw door Mexico zouden worden betaald. De voorbereiding van Trump op de uitvoering van dit plan veroorzaakte ernstige onvrede in Mexico. De toenmalige president van dit land, Peña Nieto, verklaarde dat zijn land ‘in geen enkele muur gelooft’ en veroordeelde de Verenigde Staten vanwege de vijandige verklaringen.

CHAOS OVER DE VS.

In veel steden in de Verenigde Staten vonden protesten plaats tegen de acties van Trump tegen migranten. De procureur-generaal van 16 staten heeft een gezamenlijke verklaring afgegeven waarin het visumverbod van Trump wordt veroordeeld. De beslissing werd ook bekritiseerd door uitvoerende bestuurders van toonaangevende bedrijven zoals Apple, Netflix, Google en Twitter.

GEVOLGEN VAN BESLISSING OVER JERUZALEM: 60 DODEN, HONDERDEN GEWONDEN

Een jaar geleden tekende Trump een decreet waarbij de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem werd overgebracht. Trump’s beslissing werd in veel landen over de hele wereld met protesten geconfronteerd. Tijdens de protesten in Palestina werden 60 Palestijnen gedood als gevolg van Israëlische troepen. Honderden mensen raakten gewond.

KALKOEN

President Erdogan bekritiseerde het besluit van Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël en zei: ‘Trump, hebt u dergelijke bevoegdheden? Denk je dat je een onroerend goed deal maakt? Zie hoe onze voorouders Jeruzalem regeerden en wat de tirannen van vandaag doen. ‘

FRANKRIJK

De Franse president Emmanuel Macron uitte zijn bezorgdheid over Trump over het voornemen van Washington om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.

RUSLAND

Rusland op zijn beurt wees met de beslissing op de dreigende escalerende spanning in de regio.

IK RENDE

De spreker van het Iraanse parlement, Ali Larijani, benadrukte dat de Amerikaanse agressie tegen Palestina niet onbeantwoord zou blijven en veroordeelde het initiatief van Trump krachtig.

PROVOCATIE TEGEN FRANKRIJK

In reactie op de “Gele vesten” protesten in Parijs verwees Trump naar de Overeenkomst van Parijs over klimaatverandering, die de Verenigde Staten niet hadden ondertekend, zeggend: “De” Overeenkomst van Parijs werkt niet zo goed voor Parijs “.

Donald J. Trump on Twitter

The Paris Agreement isn’t working out so well for Paris. Protests and riots all over France. People do not want to pay large sums of money, much to third world countries (that are questionably run), in order to maybe protect the environment. Chanting “We Want Trump!” Love France.

Trump benadrukte dat de protesten en botsingen heel Frankrijk overspoelden en voegde eraan toe: “Mensen willen geen grote sommen geld betalen, veel aan derde wereldlanden (die twijfelachtig worden gerund), om misschien het milieu te beschermen.”

FRANKRIJK: STOOR NIET IN ONZE ZAKEN

In reactie op de woorden van Trump zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian dat de heer Trump zich niet in Franse aangelegenheden zou moeten mengen.

HET BERICHT VAN DE BRITSE JUSTITIEMINISTER AAN TRUMP

Tijdens zijn bezoek aan het VK bekritiseerde Trump het Brexit-onderhandelingsproces en zei hij dat “Boris Johnson een slimme premier zal zijn”, tot verontwaardiging van Londen. De Britse minister van Justitie Sam Gyimah tweette en zei tegen de Amerikaanse president: “Waar zijn uw manieren, mijnheer de president?”

WERELDKRITICISME OVER DE BESLISSINGEN VAN DE TROEF INZAKE IRAN

De verklaring van Trump over het besluit om zich terug te trekken uit de nucleaire overeenkomst met Iran veroorzaakte in veel landen over de hele wereld scherpe kritiek. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres noemde het een kwestie van ernstige bezorgdheid. Hij benadrukte dat de overeenkomst een groot succes was geweest bij het voorkomen van de verspreiding van kernwapens en dat het document heeft bijgedragen aan het waarborgen van veiligheid en vrede in de regio en in de wereld als geheel.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg riep ook alle partijen op om een ​​politiek besluit te nemen over de betrekkingen met Iran. Een woordvoerster van Stoltenberg, Oana Lungescu, zei dat na de terugtrekking van de VS van de overeenkomst, een beleid om Iran te weerhouden kernwapens te ontwikkelen van bijzonder belang zal zijn.

Hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Federica Mogherini bekritiseerde ook het besluit van Trump en benadrukte de vastberadenheid van de EU om de nucleaire overeenkomst te blijven volgen. Ze merkte ook op dat de overeenkomst dient om de pogingen van Iran om kernwapens te ontwikkelen te voorkomen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump overleeft voorlopig afzetting: maar vergis je niet, dit doet hem pijn

Op zijn beurt zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken diep teleurgesteld over het besluit van Trump en benadrukte het dat de stap de normen van het internationale recht schond.

Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Britse premier Theresa May en de Franse president Emmanuel Macron legden een gezamenlijke verklaring af in verband met de terugtrekking van de VS uit de nucleaire deal met Iran. De tekst van de verklaring legde de nadruk op “bezorgdheid over het besluit van Trump” en wees op het “belang van deze overeenkomst voor het waarborgen van de Europese veiligheid.” De partijen hebben verklaard voornemens te zijn de bepalingen van de overeenkomst hoe dan ook te blijven volgen.

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama, onder wie de deal werd ondertekend, bekritiseerde ook de zet van Trump en noemde het ‘een ernstige fout met tastbare gevolgen’.

KALKOEN

In een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken over deze kwestie werd diepe bezorgdheid geuit over de unilaterale terugtrekking van de VS door de VS en verzocht om een ​​nieuwe resolutie. Het ministerie verwees naar de verklaring van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie, waarin werd opgemerkt dat Iran de bepalingen van de overeenkomst had nageleefd en benadrukte dat de unilaterale terugtrekking van de Verenigde Staten uit het verdrag een ondoordachte en verkeerde stap is. “

“NEEM DEZE MAN NIET SERIEUS”

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif, die commentaar gaf op de woorden van Trump dat Iran de geest van de nucleaire overeenkomst niet volgt, zei dat hij zijn woorden niet te serieus nam.

ANTWOORD OP HET PLAN OM ZICH UIT SYRIË OP TE TREKKEN

De aankondiging van president Trump op Twitter dat ISIS was verslagen en dat Amerikaanse troepen uit Syrië zouden worden teruggetrokken, veroorzaakte wereldwijd een gemengde reactie.

Terwijl Rusland positief reageerde, bekritiseerden het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken en enkele Amerikaanse senatoren de beweging van Trump. Israël heeft op zijn beurt gezegd dat het de situatie moet beoordelen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak telefonisch met de Amerikaanse president en het hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar Washington zei dat het andere methoden had om Syrië in zijn invloedssfeer te houden.

VERKLARING OVER DAESH TERRORISTS GEMAAKT EU-BOOS

Trump riep Europese landen op om meer dan 800 ISIS-jagers te berechten en voor het gerecht te brengen waarvan werd beweerd dat ze door Amerikaanse troepen en hun bondgenoten in Syrië waren gevangengenomen. Trump schreef op Twitter dat als de EU geen actie ondernam, de VS ze moeten laten gaan, zodat ze verdere terroristische activiteiten in heel Europa kunnen ondernemen.

De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn stelde dat een logische oplossing alleen kon worden bereikt door middel van discussie. “We moeten niet willekeurig een tweet verzenden,” zei hij.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas vertelde dat een persconferentie van Trump ‘moeilijk uitvoerbaar’ zou zijn.

“Het is zeker niet zo eenvoudig als ze denken in Amerika,” zei Maas, eraan toevoegend dat de voormalige ISIS-leden alleen het land in konden als het kon worden gegarandeerd dat ze onmiddellijk in hechtenis werden genomen.

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Karin Kneissl benadrukte dat ze geen reden ziet voor de eis van Trump, aangezien de vrijlating van buitenlandse terroristen die in Syrië worden vastgehouden niemand ten goede zou komen.

BEDREIGINGEN TEGEN RUSLAND

Na een ontmoeting met de vrouw van de zelfverklaarde Venezolaanse president Juan Guaido zei Trump dat hij alle opties overwoog om de terugtrekking van Russische troepen uit Venezuela te bereiken.

VS ONTTREKT HET INF-Verdrag

Trump’s beslissing om de Verenigde Staten terug te trekken uit het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag (INF-verdrag) kreeg kritiek van de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov, die het als een “uiterst gevaarlijke stap” beschouwde.

Naast Rusland verzette Trump’s bondgenoot Duitsland zich ook tegen de beslissing. Het hoofd van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, benadrukte de noodzaak om de impact te beoordelen die de verhuizing van Washington zou hebben op Europa en het ontwapeningsproces.

Trump verbond de terugtrekking van de VS uit het INF-verdrag met “langdurige schendingen van de overeenkomst door Rusland.” De Russische president Vladimir Poetin kondigde wederzijds de terugtrekking van zijn land aan het INF-verdrag aan.

HANDEL OORLOG MET CHINA EN TURKIJE

De Chinese vice-minister van Buitenlandse Zaken zei, in antwoord op het besluit van Trump om extra handelsrechten op de invoer van staal en aluminium in te stellen, dat China geen handelsoorlog met de Verenigde Staten wil, maar gedwongen zal zijn een symmetrisch antwoord te geven als de belangen van het land gericht.

De Duitse federale minister van Economische Zaken en Energie Peter Altmaier, die kritiek heeft op het besluit van Trump om aanvullende taken op te leggen aan Turkije en China, zei dat deze stap ernstige gevolgen zal hebben voor de wereldhandel. “We willen dat Turkije een stabiel en democratisch land is, en goede economische betrekkingen dragen daartoe bij,” zei hij.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zei dat de EU zich zou moeten verzetten tegen het opleggen van sancties door Amerika tegen Turkije en wees erop dat Europa zijn belangen moet beschermen tegen de acties van de Amerikaanse regering. “We moeten onze eigen belangen beschermen. Het zijn niet alleen de 80 miljoen Duitsers [waar we het over hebben], het zijn Europa en de 500 miljoen mensen [die daar wonen], ‘zei hij.

PROVOCATIES TEGEN ZUID-KOREA

Als reactie op het voornemen van Seoul om sancties tegen Noord-Korea op te heffen, antwoordde Trump dat ze zonder goedkeuring van de VS niets zullen doen, wat de Zuid-Koreaanse autoriteiten ontevreden maakt. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in verklaarde in plaats van goedkeuring dat het overleg of een overeenkomst zou moeten zijn. Moon Jae-in benadrukte ook dat Seoul geen Amerikaanse goedkeuring nodig heeft om sancties tegen Noord-Korea op te heffen, en zei dat Zuid-Korea een onafhankelijke en soevereine staat is.

NOORD-KOREA: ONZE POSITIE IS ONVERANDERBAAR

In een verklaring afgelegd na de Vietnam-top zei de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho dat de onderhandelingen tevergeefs waren afgelopen, wat suggereert dat het starten van nieuwe onderhandelingen met de Verenigde Staten nu heel moeilijk zou zijn en dat de positie van zijn land niet zou veranderen.

DE EERSTE MINISTER VAN MALEISIË: TRUMP ONDERSTREEPT STABILITEIT IN AZIË

Volgens The Straits Times bekritiseerde de Maleisische premier Mahathir Mohamad tijdens zijn bezoek aan New York voor een zitting van de Algemene Vergadering van de VN, het beleid van Trump en zei dat Trump een zeer wispelturig karakter heeft en dat het uiterst moeilijk is om mee om te gaan.

Mahathir zei over de handelsoorlog tussen de VS en China dat het beleid van Trump de stabiliteit in Azië en het vertrouwen in de VS ondermijnt en dat hij denkt dat de Verenigde Staten meer zullen lijden dan China.

KRITIEK VAN IRAN

Trump zei dat het Iraanse leiderschap ernstige verliezen zou lijden als gevolg van Amerikaanse sancties: “Toen ik hier kwam, was het een kwestie van wanneer ze het Midden-Oosten zouden overnemen,” zei Trump op 30 augustus in een interview met Oval Office met Bloomberg News, “Nu is het een kwestie van zullen ze overleven. Het is een groot verschil in anderhalf jaar. “

In reactie op deze verklaring zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif: “Bipolaire demonisering van Iran als ‘het overnemen van Mideast’ of ‘vechten om te overleven’ duidt op de Amerikaanse cognitieve stoornis en demagogie losgelaten door de ineenstorting van het morele kompas van Amerika”

Javad Zarif on Twitter

Bipolar demonization of Iran as either “taking over MidEast” or “fighting for survival” indicates US cognitive disorder & demagoguery unleashed by collapse of America’s moral compass. Iran has been and always will be a stable, powerful & responsible regional actor.

Iran zal een “actieve, stabiele, verantwoordelijke en krachtige” rol in de regio blijven spelen, voegde hij eraan toe.

VENEZUELA BELEID DEELDE DE WERELD IN TWEE KAMPEN

Trump’s beslissing om Juan Guaido, president van het Venezolaanse nationale parlement, te erkennen als ‘interim-president’ van het land, verdeelde de wereld in twee kampen. EU-landen en door de VS gesteunde landen in Zuid-Amerika steunden het besluit van Trump.

Tegelijkertijd was Turkije een van de eersten die protesteerden tegen de ‘Amerikaanse staatsgreep’ in Venezuela en steunde de legitieme gekozen president van het land, Nicolas Maduro. Rusland, Iran, China, Mexico, Bolivia en Cuba hebben ook hun steun uitgesproken voor Maduro.

“ZE HEBBEN ONS NIETS DOEN”

De Amerikaanse regering heeft besloten te stoppen met het verlenen van financiële bijstand aan El Salvador, Guatemala en Honduras onder het voorwendsel deze landen te helpen met betrekking tot illegale migranten.

In een verklaring gaf Trump Honduras, El Salvador en Guatemala de schuld voor het ‘voorbereiden van migrantenkonvooien’ en zei: ‘We gaven ze $ 500 miljoen. We betaalden ze enorme hoeveelheden geld en we betalen ze niet meer omdat ze niets voor ons hebben gedaan. “Lees ook:  Beste Medelanders, Nederland is geen 'handelsnatie', maar een 'Tolhuis' met een 'Volkstuin'.

Comments

comments