Een gevaarlijke wereldwijde trend: extreemrechtse groepen bewapenen zichzelf


 6 total views,  2 views today

Ondanks het feit dat de mensheid al wordt bedreigd door brede existentiële problemen zoals de wereldwijde klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende natuurrampen, bemoeilijken de mensen de zaken niettemin door gewelddadig onderling te vechten.

De laatste jaren is er een groeiende trend van links- en rechtsradicalen, van zowel religieuze als atheïstische overtuigingen, die de wapens beginnen op te nemen. Helaas bevestigen inlichtingen uit landen over de hele wereld deze trend. Met angstaanjagende regelmaat is de media vol nieuws over de nieuwste brutale moorden en aanvallen.

De discussie over het bewapenen van extreem-rechtse organisaties ging internationaal na de recente terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland. Brenton Tarrant, die 51 moslims in een moskee vermoordde, genoot de steun van de zeer nationalistische, islamo- en turk-fobische identiteitsbeweging in het midden van Oostenrijk.

Belgische inlichtingendienst waarschuwde dat leden van deze extreem-rechtse racistische groep “actief bewapend” zijn. Volgens de Belgische inlichtingendienst (VSSE) begon extreemrechts in West-Europa een gevaarlijke richting op te gaan, met sommige van hun leiderschapscijfers op hun leden om te leren schieten en wapens verwerven, zowel legaal als illegaal. “

White-Сollar extremisme

Extreemrechtse groeperingen zijn begonnen met het ontwikkelen van nieuwe tendensen die de Belgische inlichtingendienst omschrijft als “extreemrechtse bedienden”.

“Wit-boorden” verwijst naar deze groepen bovengemiddelde sociaal-economische positie, voornamelijk bestaande uit jonge mensen die een goede opleiding hebben gevolgd bij groepen zoals Génération Identitaire in Frankrijk en de Duitse identiteitsbeweging.

VSSE wijst erop dat deze groepen proberen de publieke aandacht op hun retoriek te vestigen via sociale media en pleiten voor een terugkeer naar “European Christian Identity”.

De extreem-rechtse groep “Schild en vrienden” (Schild en Vrienden) in België staat onder toezicht van speciale diensten, die opmerken dat zijn retoriek een zeer breed deel van de bevolking aanspreekt. Onder hen zijn rechtse conservatieven, anti-gewelddemocraten en nationalisten die neonazistische opvattingen delen.

“Ze zijn gewapend”

Een andere belangrijke trend die door Belgische inlichtingen wordt opgemerkt, is de “actieve verwerving van wapens” door extreemrechtse groepen.

Volgens de VSSE verklaren de groepen vaak hun beslissing om wapens op te nemen en zeggen ze dat “een sociale confrontatie tussen de islamitische wereld en christelijk Europa onvermijdelijk wordt, en men moet hier volledig op voorbereid zijn”.

Tegelijkertijd benadrukt VSSE dat sociale media en internet een cruciale rol spelen bij het verspreiden van de ideeën van extreem-rechts en effectieve instrumenten worden voor het verwerven van nieuwe volgers. Extreemrechtse aanwezigheid op Facebook is wijdverbreid en trekt soms grote aantallen volgers aan.

Extreemrechtse radicalen worden aangevuld door werkloosheid veroorzaakt door economische crises over de hele wereld.

De premier bevestigt

Enige tijd na de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland kondigde de Oostenrijkse premier Sebastian Kurz aan dat de moordenaars werden ondersteund door Tarrant, waarmee de informatie van de Belgische inlichtingendienst werd bevestigd.

Kurz zei dat “het werd vastgesteld dat zij financiële steun verleenden en dat er nauw contact was tussen de crimineel die de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland pleegde en de leiding van de Beweging van Identiteit in Oostenrijk.”

Uit open bronnen: wie neemt deel aan de identiteitsbeweging?

De identiteitsbeweging, die tegenwoordig een van de meest prominente exponenten is van racistische en fascistische ideologieën die in Europa aan kracht winnen, verscheen voor het eerst in Oostenrijk en België. Deze groepen hielden zich aanvankelijk aan een principe van weigeren om geweld en wapens te gebruiken, maar hun ideologie veranderde in de loop van de tijd en de organisatie hanteerde een strategie van systematische bedreigingen en aanvallen.

De sterke toename van het aantal aanhangers in de afgelopen 2 jaar heeft de aandacht getrokken van Europese inlichtingendiensten. Hun rapporten benadrukken de bedreiging voor Europese landen door de militarisering van rechtse formaties.

Leden van deze groepen, die gemiddeld ongeveer 22 jaar oud zijn, zijn overgegaan op de directe uitvoering van aanvallen in heel Europa. Ze werken in het kader van een uitgebreid cellenstelsel en verspreiden van tijd tot tijd zogenaamde manifesten.

rechts

Een van de grootste extreemrechtse groepen in Finland, de “Odin Warriors”, begon ook samen te werken met de Identity Movement. Tegelijkertijd is er in verschillende regio’s van Europa de neiging geweest om kleinere rechtse groepen rond de identiteitsbeweging te verenigen.

Volgers van Hitler

Een van de belangrijkste kenmerken van de identiteitsbeweging is dat haar leden Hitler prijzen en zijn ideeën ondersteunen. Ze beschouwen zichzelf als vertegenwoordigers van een superieur ras, terwijl de rest van de wereld alleen bestaat om hen te dienen. De groep gebruikt actief nazi-symbolen en verspreidt actief hun ideeën onder universitaire studenten.

Aandacht voor online aanwezigheid

Inlichtingenrapporten benadrukken de noodzaak om aandacht te schenken aan webforums zoals 4chan en 8chan, die door de telecommunicatie- en communicatieautoriteit van Turkije zijn opgenomen in de lijst van verboden internetbronnen.

Deze sites verspreiden extreemrechtse ideologieën en roepen op tot aanvallen en geweld. De Nieuw-Zeelandse schietpartij was een deelnemer aan deze sites, en ze dreigen tientallen anderen zoals hij te produceren.

Foto’s op het webforum bevatten vaak bodybuilding en training van gebruikers om wapens te gebruiken. Sommige lijken verrassend goed georganiseerd en professioneel.

De vaste gebruikers van deze sites zijn vaak asociaal, geïsoleerd en hebben problemen met de communicatie met vrouwen.

Toewijding aan moord

Websites zoals 4chan werden regelmatig bezocht door Elliott Rodger, die een universiteitscampus in de Verenigde Staten opriep. Rodger publiceerde, net als Tarrant, zijn manifest op de 4chan kort voor de aanval.

Vrijwel onmiddellijk daarna voerde beroepssoldaat Alek Minassian, een gebruiker van dezelfde websites, een terroristische aanval uit in de Canadese stad Toronto. Het motief voor de misdaad was “misogynie en de wens om maagdelijkheid te behouden.”

Bovendien verklaarde zijn manifest dat hij de aanval wijdde aan de nagedachtenis van Rodger, die hij als zijn ‘mentor’ beschouwde.

Hetzelfde gedrag werd aangetoond door de 46-jarige Robert Bowers, die vorig jaar 11 mensen doodde en zes verwondde tijdens een aanval op een synagoge in Pittsburgh, Pennsylvania.

Het verschil tussen hen ligt alleen in het feit dat Tarrant de primaire vijand als moslims beschouwde, terwijl Bowser de Joden de schuld gaf. Beiden waren 4chan stamgasten en aangehaald complottheorieën als motieven voor hun misdaden.

Alt-Rechts

De activiteiten van rechtse radicalen zijn niet beperkt tot het grondgebied van de Verenigde Staten; ze zijn ook actief in Rusland en in bijna alle voormalige Sovjetrepublieken.

Leden van het zogenaamde ‘Alt-Rechts’ houden vast aan een ideologie die een brede mix is ​​van radicale rechtse gezichtspunten, waaronder het nazisme en het communisme. Sommigen onder deze groep zijn ervan overtuigd dat de wereld wordt geregeerd door grote bedrijven onder leiding van Joden.

De groep heeft ook connecties met orthodoxie en heeft zelfs aanhangers gevonden bij wereldregeringen.

Hoewel landen toegeven aan problemen met buitenlandse terroristen, weigeren ze rechtse elementen in hun land als zodanig te noemen. Ze geloven niet dat er een tragedie met hen zou kunnen gebeuren: maar het leiderschap van Nieuw-Zeeland dacht waarschijnlijk hetzelfde.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord