Trump’s burgeroorlog-tweet en klokkenluidersaanvallen zijn ontworpen om een ​​façade van angst te creëren

Trump’s burgeroorlog-tweet en klokkenluidersaanvallen zijn ontworpen om een ​​façade van angst te creëren

3 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Geconfronteerd met afzetting, is Trump zwakker dan ooit. Maar het is moeilijk te zeggen omdat hij en de MAGA-beweging altijd afhankelijk zijn geweest van hun optocht van dreiging.

Terwijl we in de herfst van afzettingen ingrijpen, moeten de inaugurele woorden van president Franklin D. Roosevelt uit 1933 : “Het enige waar we bang voor moeten zijn is … vrees zelf” zou in de hoofden van de 55 procent meerderheid van de Amerikanen die peilingen aangeven geloven president Donald Trump moet worden afgezet.

Trump’s campagnevergaderingen en de gewelddadige berichten van zijn aanhangers hebben vaak tot angst geleid. De geur van jackboots is voldoende geweest om een ​​groot deel van ons naar reukzouten te laten reiken. De man die ervan wordt beschuldigd 22 mensen te hebben vermoord in El Paso, Texas , gebruikte dezelfde anti-immigrant retoriek die Trump in het verleden heeft gebruikt. Meer recent beweerden advocaten voor de klokkenluider in het centrum van Trump’s Oekraïense schandaal het commentaar van de president en bedreigingen hebben de veiligheid van hun cliënt in gevaar gebracht .

Beschuldiging wekt bezorgdheid op dat de extreme (en gewapende) aanhangers van Trump worden verplaatst naar publiek geweld. Die perceptie van dreiging, hoe vals ook, heeft Trump al lang gestut.

Het is tijd om grip te krijgen. Nu is afzetting aanleiding tot bezorgdheid dat de extreme (en gewapende) aanhangers van Trump worden verplaatst naar publiek geweld. Die perceptie van dreiging, hoe vals ook, heeft Trump waarschijnlijk al heel lang gestut.

In het dierenrijk is er een fascinerend biologisch mechanisme dat bekend staat als deimatic display. Het mechanisme is ontwikkeld om zwakkere dieren te helpen zichzelf te verdedigen door optische illusie en handigheid. Het woord “deimatic” komt van het Griekse woord “schrikken.” Dieren met deimatic defence omvatten de Australische frilled hagedis , de octopus en andere zachte of fragiele wezens die zichzelf gevaarlijker en krachtiger laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. gedrag is bijvoorbeeld groter lijken dan je bent – zoals de kogelvis.

Sinds 2015 zijn tv-kijkende Amerikanen onderworpen aan het deimatische spektakel van meer dan 400 bijeenkomsten (ten minste 80 sinds zijn verkiezing) waarin Trump soms openlijk en vaker terughoudend aanhangers van geweld aanspoorde . Deze bril heeft veel Amerikanen geconditioneerd om hem en zijn enthousiaste aanhangers te vrezen.

Lees ook:  Veel kiezers uit etnische minderheden steunden ook de Brexit

Tientallen miljoenen Amerikanen zijn nu getuige geweest van de spugende witte woede van een minderheid van mannen en vrouwen die naar live journalisten schreeuwden. De retoriek en de beelden, gekoppeld aan het redelijke vermoeden dat die boze mensen tot dezelfde kleine maar enge 3 procent minderheid behoren van Amerikanen behoren die de helft van de wapens bezitten, heeft de politiek voor het laatst in Amerika gevormd vier jaar.

De waarheid is dat Trump niet onoverwinnelijk is. Hij is – en was altijd – kwetsbaar. De nieuwe kleren van de keizer die hij kreeg nadat de Republikeinen Washington in 2016 hadden overgenomen, werden na de midterms van 2018 aanzienlijk versnipperd.

Geconfronteerd met afzetting, is hij nog zwakker. Maar het is moeilijk te zeggen omdat hij en de MAGA-beweging altijd afhankelijk zijn geweest van het deimatische effect van de optocht van dreiging, met Trump als een uitstekende ceremoniemeester voor de schuimende minderheid bij zijn bijeenkomsten en hun online analogen en online zwermen.

Dit grootse spektakel heeft ze altijd groter en angstaanjagender gemaakt dan ze zijn. En Trump rekent erop.

Dit wil niet zeggen dat het volledig goedaardig is. Helemaal niet. Doodsbedreigingen dreef Christine Blasey Ford ertoe haar huis te verlaten en zich te verstoppen nadat haar getuigenis over rechter Brett Kavanaugh was onthuld. De Oekraïense klokkenluider klokkenluider vreest waarschijnlijk terecht voor zijn of haar veiligheid.

Maar hoe zit het met de rest van ons? Wat moeten we doen met de dreigende tweets van Trump over een tweede burgeroorlog of over het arresteren van de voorzitter van de House Intelligence Committee voor verraad?

Donald J. Trump on Twitter

If the Democrats are successful in removing the President from office (which they will never be), it will cause a Civil War like fracture in this Nation from which our Country will never heal.” Pastor Robert Jeffress, @FoxNews

Een aura van potentieel geweld en bloedvergieten maakte altijd deel uit van het Trump-circus. Ik herinner me dat velen er zeker van waren dat de Republikeinse Nationale Conventie van 2016 in Cleveland een gevechtszone kon worden . Verslaggevers van enkele grote media die naar Cleveland werden gestuurd, kregen een reltraining en waren zelfs uitgerust met medische kits voor traumatische wonden. (Ik heb persoonlijk een fietshelm en -bril gekocht voor het traangas dat nooit kwam).

Lees ook:  EU roept noodsituatie uit: De planeet kantelt net op tijd

Cleveland leek een groteske viering van vrouwenhaat – maar het verwachte geweld brak nooit uit. De Hells Angels die zich verzamelden voor Trump bleven kalm. De Truckers voor Trump hoefden de stad niet met hun tuig te omsingelen om de kroning te verdedigen.

Nadat Trump won, was Edgar Maddison Welch, de misleide dope uit North Carolina, de enige man die Washington binnenreed gewapend met een AR-15 geweer en een pistool voor politieke actie, die de doordringende samenzweringstheorie wilde ‘onderzoeken’ dat Clinton-aanhangers waren het runnen van een ring voor kinderhandel uit een populaire pizzeria in Washington.

Een aura van potentieel geweld en bloedvergieten maakte altijd deel uit van het Trump-circus. Ik herinner me dat velen er zeker van waren dat de Republikeinse Nationale Conventie van 2016 in Cleveland een gevechtszone kon worden.

Welch was inderdaad gevaarlijk. De gewelddadige blanke supremacistische rally in Charlottesville, Virginia, en blanke nationalistische massale schietpartijen gericht op Latinos in El Paso, Texas , en Joden in de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh waren veel erger – schokkende en gruwelijke daden van politiek geweld. Ze zijn aangehaald als symptomen van onze ernstige nationale ziekte: de proliferatie van wapens.

Maar ze voorspellen geen burgeroorlog. De Welches en andere shooters wiens namen ik hier niet zal noemen, zijn slechts een kleine minderheid van Amerikanen.

Dat is een reden waarom we om Dallas megachurch “Pastor” Robert Jeffress moeten lachen toen hij deze week over Fox zei : “Ik wil deze ochtend deze voorspelling doen: als de Democraten erin slagen de president uit zijn ambt te zetten, ben ik bang dat het een burgeroorlog-achtige breuk in dit land zal veroorzaken waarvan dit land nooit zal genezen. ”

Lees ook:  De grote kosten en mythe van Amerikaanse defensie-uitgaven

Trump vond dat natuurlijk leuk. Hij tweette het bijna letterlijk, en begon een dag van Twitter-hilariteit met # civilwar2. Voor de grap, we zouden aan Trump moeten denken als minder Mussolini en meer als de kleine dikke man achter het gordijn. Een ‘Oz-heid’ is misschien wel het open geheim over Trump en Trumpism. Deimatic display is slechts een deel van zijn playbook.

Zijn dochter, vrouwelijke avatar en senior Witte Huis-adviseur, Ivanka, vatte de strategie samen in haar boek uit 2009, “De Trump Card: spelen om te winnen in werk en leven.” “Perceptie is belangrijker dan de realiteit,” schreef ze: “Als iemand ziet iets als waar, het is belangrijker dan wanneer het in feite waar is. Dit betekent niet dat je dubbelzinnig of bedrieglijk moet zijn, maar ga niet uit de weg om een ​​valse veronderstelling te corrigeren als deze in je voordeel speelt. ”

De grootste bedreiging voor Trump’s en andere antidemocratische bewegingen is tijd. Hij speelt nu vier jaar op het nationale politieke toneel – en de mantel van onoverwinnelijkheid is dun geworden. Vergeet niet dat hij vóór de midterms van 2018 waarschuwde voor geweld als hij verloor – geweld dat hij van tevoren aan zijn vijanden gaf. Hij verloor de tussentijden. De menigte met machinegeweren en fakkels is nooit uitgekomen.

De tijd heeft de oppervlakkigheid van zijn dreiging onthuld, de bitloze blaf van dit alles.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments