Bestaat er een kans dat Trump daadwerkelijk wordt afgezet?

Bestaat er een kans dat Trump daadwerkelijk wordt afgezet?

4 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse president Donald Trump beschreef de laatste poging van de huisdemocraten om hem uit zijn ambt te verwijderen als een uitholling van de Amerikaanse waarden en noemde het een staatsgreep … terwijl de Dems zich opmaken om hetzelfde opnieuw te proberen, lijken de woorden van de president nog relevanter.

Donald J. Trump on Twitter

As I learn more and more each day, I am coming to the conclusion that what is taking place is not an impeachment, it is a COUP, intended to take away the Power of the….

Op 24 september startte de Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden een procedure om Trump opnieuw af te zetten … Het hoofd van het Witte Huis wordt ervan beschuldigd om de hulp van een buitenlandse staat te vragen om zich in de verkiezingen te mengen door te proberen een politieke tegenstander in diskrediet te brengen, namelijk voormalig vice-president Joe Biden. Trump ontkent de beschuldiging.

Een praatje met Zelenski

Het gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky stond in de schijnwerpers nadat de media hadden gemeld dat een inlichtingenofficier het alarmerend had gevonden en een klacht had ingediend bij zijn hogere ups. Op woensdag werd een transcriptie van het telefoongesprek openbaar gemaakt en op donderdag de klacht zelf.

Het gepubliceerde transcript bevestigde dat Trump Zelensky vroeg om de omstandigheden rond het ontslag van de voormalige Oekraïense procureur-generaal Viktor Shokin te onderzoeken, die de activiteiten van de Burisma-groep onderzocht, wiens directeuren de zoon waren van voormalig vice-president Joe Biden. Hij vroeg hem ook om Hunter Biden zelf te onderzoeken.

Ondertussen zijn er niet-onderbouwde berichten dat de speciale vertegenwoordiger van de VS in Oekraïne, Kurt Volker, die in de klacht wordt genoemd, zijn functie heeft verlaten. Bovendien riepen de Democraten als onderdeel van het vooronderzoek de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, Kurt Volker en de advocaat van Tramp, Giuliani, op die volgens de auteur van de anonieme klacht een sleutelrol in het incident speelden.

Lees ook:  Laatste wapen van het Amerikaanse imperialisme: vloeibaar aardgas

Trump’s antwoord

Op zondag plaatste Trump een video op Twitter over de tweede poging van de Democratische Partij om zijn beschuldiging op te roepen.

In de video vertelt Trump over hoe de Democraten, die nog steeds weigeren hun verlies in 2016 te accepteren, nu proberen de verkiezingen te stelen.

Donald J. Trump on Twitter

DEMOCRATS WANT TO STEAL THE ELECTION! #KAG2020 https://t.co/hz6fWLId3L

Volgens hem kan het initiatief alleen maar leiden tot verdeeldheid en vernietiging.

Terwijl de beschuldigingsinspanning in feite gedoemd is te mislukken, drijft het ondertussen de aandelenmarkt en de 401.000 mensen af. De Democraten zijn zich hiervan goed bewust en hopen de situatie te gebruiken om vijandschap tegen de president te creëren. Ze zijn meer dan bereid om het hele land te kwetsen om een ​​klein voordeel te behalen bij de verkiezingen in 2020.

Dit was de eerste van de waarschijnlijke talrijke botsingen die rond het laatste onderzoek naar beschuldigingen zullen plaatsvinden. Het weerspiegelt een groeiend politiek en juridisch beleg tegen Trump die koppig worstelt om zijn presidentschap te redden.

Trump wordt geconfronteerd met het vooruitzicht om de derde president in de geschiedenis van de VS te worden en voor het Huis van Afgevaardigden te gaan in een proces van beschuldiging, wat kan leiden tot een proces tegen de Senaat.

Adviseurs van het Witte Huis beloofden Trump opties te presenteren voor het ontwikkelen van een strategie in verband met de start van de beschuldigingsprocedure, meldde NBC TV onder vermelding van bronnen van binnenuit.

Volgens hen krijgt de president een ‘snelreactieplan’ aangeboden, mogelijk met acterend stafchef van het Witte Huis Mick Mulvaney en raadsman van het Witte Huis, Pat Cipollone, de adviseurs die hebben gewerkt aan de afzetting van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton.

Volgens dezelfde bronnen gelooft het Witte Huis dat een zorgvuldig gepland juridisch en politiek antwoord de dreiging van beschuldiging kan verminderen.

Lees ook:  Als de angst regeert : wat kunnen we verwachten

Is afzetting zelfs mogelijk?

Volgens een Ipsos-peiling van eind september vindt 45% van de volwassen Amerikanen dat Trump moet worden afgezet.

De conservatieve nieuwsportaal Breitbart’s poll vertelt echter een ander verhaal.

Donald J. Trump on Twitter

THANK YOU!

Deze peilingen geven weinig meer weer dan de mening van het publiek dat wordt geïnterviewd – de echte cijfers zijn waarschijnlijk onmogelijk zeker te weten.

Aangezien het onderzoek al met onregelmatigheden is begonnen, is het waarschijnlijk dat deze aantallen ongeacht de cijfers zullen blijven fluctueren.

“Voorzitter van de House Intelligence Committee, Adam Schiff (D-CA), heeft de Republikeinen in de commissie van een inlichtingenfunctionaris die bezorgd was over president Trump niet op de hoogte gesteld voordat hij een officiële klokkenluidersklacht indiende, volgens de toprepubliek in de commissie .”

Vreemd genoeg werd Schiff, die Trump beschuldigt van ‘samenspanning met Moskou’, officieel door Soros gefinancierd via websites als MoveOn.org .

Toen ze Hillary Clinton probeerden te helpen met haar campagneprovocaties tegen Trump , bleef het verhaal onopgemerkt.

“Een Oekraïens-Amerikaanse agent die overleg pleegde voor het Democratisch Nationaal Comité, ontmoette topambtenaren in de Oekraïense ambassade in Washington in een poging de banden tussen Trump, topcampagne Paul Manafort en Rusland aan het licht te brengen.”

Voorheen behandelde UWI de sterke en zwakke punten van Trump aan de vooravond van de presidentsverkiezingen in 2020 . De mislukte beschuldigingsinspanningen van de Democraten kunnen een zegen zijn voor de herverkiezingscampagne van de president, vooral gezien het feit dat de kwestie de corruptie van voormalig vice-president Joe Biden (de belangrijkste kandidaat van de Democraten) heeft aangetoond.

Lees ook:  Elon Musk is een stap dichter bij het verbinden van een computer met je hersenen

De verkiezingen van 2020 staan ​​voor de deur, en al snel zal deze procedure worden afgewezen voor belangrijkere evenementen. Een vergelijkbare rechtszaak werd in 2017 gestart tegen National Front-leider Marine Le Pen en kwam uiteindelijk op niets uit. Zulke pogingen om anti-globalistische kandidaten uit hun ambt te wapenen zijn uiteindelijk een teken van wanhoop van de kant van de partijen en krachten die bereid zijn te proberen hun machtsposities koste wat kost te handhaven.Comments

comments