Nadat de Russische beschuldiging mislukte, nu Oekraïne: zowel republikeinen als democraten worden gemanipuleerd door Deep State

Nadat de Russische beschuldiging mislukte, nu Oekraïne: zowel republikeinen als democraten worden gemanipuleerd door Deep State

4 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Het probleem met de huidige impasse over Oekraïne  is dat de discussie niet begint waar het zou moeten. Hier is de tijdlijn: de Verenigde Staten besloten een serieuze poging te doen om onder de Obama-regering regimeverandering te bewerkstelligen na de verkiezing van dat land in juni 2010 Viktor Janoekovitsj, die nauwere banden met Rusland in plaats van Europa zocht, als president.

Het Witte Huis beweerde dat de verkiezingsresultaten frauduleus waren, hoewel internationale waarnemers het daar niet mee eens waren, en besloot in te grijpen. De opdracht werd gegeven aan de bekende neoconservatieve Victoria Nuland, verbonden aan de Democratische Partij, die in mei 2013 was benoemd tot assistent-staatssecretaris voor Europese en Euraziatische zaken.

Je zou je kunnen herinneren dat zij en andere intense Russophobes zoals senator John McCain eind 2013 in Kiev zouden verschijnen nadat de protesten van Maidan begonnen, cookies uitdelen en advies geven aan dissidenten, wat suggereert dat de Verenigde Staten een populaire opstand zouden ondersteunen. De opstand kwam inderdaad in februari 2014, met nog steeds mysterieuze scherpschutters die in een menigte demonstranten schoten, en Janoekovitsj werd gedwongen af ​​te treden.

Nuland stapte onmiddellijk in de leegte. Op 4 februari 2014 werd een Russische onderschepte opname gepubliceerd van een telefoongesprek tussen Nuland en de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Geoffrey Pyatt, dat een week eerder plaatsvond.

In hun telefoongesprek bedachten Nuland en Pyatt hoe ze ervoor zouden zorgen dat hun kandidaat Arseniy Yatsenyuk de nieuwe premier zou worden na de val van de regering. Ze bespraken specifiek wat aan andere kandidaten zou moeten worden aangeboden om hen opzij te laten stappen en een ontmoeting met een aantal politieke leiders op te zetten om afspraken te maken.

Hun bekrachtiging was succesvol en Yatsenyuk werd premier van Oekraïne op 27 februari 2014. Tijdens de telefonische discussie verwierp Nuland de Europese Unie als een mogelijke bemiddelaar voor de overgang van de Oekraïense regering door te zeggen: “Fuck the EU”.

nuland

* (Victoria Nuland (R) en Amerikaanse ambassadeur Geoffrey Pyatt (2e R), Kiev op 11 december 2013. Credit: Andrew Kravchenko / Reuters)

Je zou redelijkerwijs kunnen suggereren dat de betrokkenheid van de VS bij Oekraïne, wat neerkwam op een interventie die zelfs de meest giftige interpretaties van de zogenaamde Russiagate onbeduidend bleek, begon onder Barack Obama en het was een neocon-project.

Oekraïne werd in een dramatische verschuiving afhankelijk van de steun van Washington en keerde Moskou ook de rug toe, een ontwikkeling die het Kremlin nauwkeurig zag als een existentiële veiligheidsdreiging, die leidde tot de “annexatie” van de Krim en het sudderende conflict tussen Kiev en Moskou dat blijft zo.

Joe Biden was toevallig vice-president, terwijl dit allemaal gebeurde en vanaf het begin interesseerde hij naar verluidt  wat zich in Oekraïne ontwikkelde . Betreed Joe’s zoon Hunter, die op de een of andere manier begin 2014 lid werd van een ‘high profile international board’ om toezicht te houden op de grootste aardgasproducent in Oekraïne, Burisma Holdings.

Hunter ontving een vergoeding van $ 50.000 per maand, voor een totaal van meer dan $ 3 miljoen tegen de tijd dat hij ontslag nam in april 2019. Omdat Hunter Biden weinig of niets bijdroeg dan zijn naam aan Burisma, was er zelfs bezorgdheid onder de Obamas dat het hele ding minimaal geslagen van een belangenconflict.

Dan wordt het verhaal duister. In maart 2016 gaf Joe Biden mee aan het ontslag van de beste officier van justitie Viktor Shokin, die werd beschuldigd van het blokkeren van corruptieonderzoek.

President Trump en zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani beweren echter dat het ontslag in plaats daarvan werd ingegeven door een verlangen om Hunter te beschermen door elk onderzoek naar corruptie bij Burisma Holdings te stoppen. Er is een getuigenis dat beide kanten op gaat, maar er zijn geloofwaardige ontkenningen geweest dat de zoon van de vice-president daadwerkelijk werd onderzocht.

Medio juli 2019 Trump bevroor $ 391 miljoen in militaire hulp kort voor een juli 25 th  telefoongesprek met de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarin Trump te Zelensky dat agressief het bevorderen van onderzoek naar corruptie in zijn land de bilaterale relatie ten goede zou komen kan hebben gesuggereerd.

Een functionaris van de inlichtingendienst, mogelijk CIA, die in het Witte Huis diende, werd vervolgens klokkenluider en ging naar buiten met zijn of haar grotendeels horen zeggen van het telefoongesprek, wat leidde tot eisen dat de verslagen ervan aan het Congres moesten worden overgedragen.

Nadat een gedeeltelijk samenvattend transcript van het gesprek en bijbehorende documenten door het Witte Huis waren vrijgegeven, opende  het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden op 24 september een formeel onderzoek naar beschuldiging tegen Trump over de kwestie dat hij mogelijk buitenlandse hulp aan Oekraïne had gebruikt om Joe Biden te beschadigen 2020 presidentiële campagne.

Allereerst moet worden begrepen dat de beschuldiging waarschijnlijk een herhaling zal zijn van die van Bill Clinton. Het Huis, waar er een solide Democratische meerderheid is, zal afzetting aanbevelen, maar de Senaat, die moet stemmen met een tweederde meerderheid om de uitwijzing daadwerkelijk uit te voeren, zal dit waarschijnlijk niet doen omdat het wordt gecontroleerd door de GOP.

Dat is natuurlijk alleen waar zolang er niet meer dan vijftien Republikeinse senatoren zijn die willen stemmen met de Democraten om zich te ontdoen van Trump en  vice-president Mike Pence als president hebben , wat onwaarschijnlijk maar mogelijk is.

Lees ook:  Amerika's probleem met racisme is duidelijker geworden

Gezien het feit dat de afzetting waarschijnlijk zal mislukken, is het interessant om andere aspecten van het verhaal te noteren, die zich momenteel afspelen. Allereerst begon het drama met de klokkenluidersklacht van een medewerker van de inlichtingengemeenschap.

Inlichtingenfunctionarissen die bij de NSA of het Witte Huis zijn gedetacheerd, worden normaal met goede reden beschouwd als spionnen voor hun ouderorganisaties.

Er zijn geloofwaardige  onafhankelijke rapporten  dat de Amerikaanse inlichtingendiensten onlangs hun klokkenluidersprocedures hebben gewijzigd om klachten op basis van tweedehands toe te staan ​​in plaats van directe toegang tot vermeend illegaal gedrag.

Dit is belangrijk, want het lijkt erop dat de klokkenluider van het Witte Huis geen direct contact had met de activiteit die de oorzaak van de klacht was en het zou er verder toe kunnen leiden dat we geloven dat we nog een andere door Deep State gecoördineerde aanval op Donald Trump ervaren.

De Republikeinen beweren dat er geen daadwerkelijke  tegenprestatie  in het telefoongesprek was en dat er niets actiegericht is als illegale activiteit in termen van wat werd besproken. De Democraten beweren integendeel dat de boodschap met betrekking tot Biden duidelijk was, ook al was deze niet expliciet.

Het lezen van de gedeeltelijke tekst zoals gepresenteerd in de duidelijk bewerkte vorm, is het mogelijk om beide kanten te ondersteunen, afhankelijk van iemands neigingen, maar het is duidelijk dat de Democraten hun hand al overspelen.

Hoofd van de House Intelligence Committee, Adam Schiff, overweegt om alle records op alle telefoontjes van Trump  met buitenlandse hoofden te eisen  om te bepalen of er schade is aan de nationale veiligheid.

De echte vraag zal zijn hoe het afzettingsproduct wordt verkocht en hoe het publiek de activiteit zal beschouwen. Het opkomende verhaal zal bepalen hoe senatoren stemmen en ook over de 2020 verkiezingen.

En het moet natuurlijk worden opgemerkt dat wat er ook gebeurt, Joe Biden en zijn zoon slecht zullen ruiken, twee meer gerechtigde rijke mannen die het openbaar ambt uitbuiten om nog rijker te worden, zelfs als ze geen enkele wet overtreden.

Studenten voor Trump  @TrumpStudents

BREAKING: Nadat Joe Biden beweerde dat hij nooit de buitenlandse zakelijke transacties van zijn zoon met hem had besproken,

Vanaf 2014 dook een foto op van de voormalige VP en zijn zoon golfen met een bestuurslid van het Oekraïense bedrijf dat Hunter Biden $ 50ka per maand betaalde.

Deze. Is. Corruptie.

Students For Trump on Twitter

BREAKING: After Joe Biden claimed that he never discussed his son’s foreign business dealings with him, A photo surfaced, from 2014, showing the former VP and his son golfing with a board member of the Ukrainian company that paid Hunter Biden $50k a month. This. Is. Corruption.

En er zijn andere overwegingen. Buitenlandse hulp wordt in feite vaak gebruikt om andere regeringen te dwingen te handelen op een manier die door Washington wenselijk wordt geacht. Dus zelfs als Trump iets suggereerde over hulp gekoppeld aan ander gedrag, zou het niet ongekend zijn.

Wat ongekend is, is dat het doelwit van het verzoek misschien een senior politicus van een oppositiepartij was geweest, maar Trump zou aannemelijk kunnen stellen dat dat toevallig is en dat het echte doelwit de alomtegenwoordige corruptie in Oekraïne was.

En er is ook een probleem met het klokkenluiden zelf. Paul Craig Roberts  heeft opgemerkt  dat volgens het statuut dat klokkenluiders van inlichtingendiensten toestaat, 50 USC sec. 3033, de klacht moet betrekking hebben op “inlichtingenactiviteit”, wat niet het geval was bij het telefoongesprek.

Volgens het statuut moet het “klokkenluiden ook betrekking hebben op een persoon of activiteit die onder het gezag staat van de directeur van de nationale inlichtingendienst.

Men kan dit statuut niet gebruiken om de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap, een ondergeschikte functionaris van de DNI, te fluiten over iets waarover de DNI geen autoriteit heeft over … ‘ staat. De klokkenluider van het inlichtingenbureau handelde dus niet eens legaal.

De betrokkenheid van het leiderschap van de inlichtingengemeenschap bij het certificeren van een klokkenluidersklacht die niet legitiem was onder zijn eigen wettelijke verplichtingen, suggereert opnieuw een hand in de diepe staat.

En natuurlijk is er een lange geschiedenis van pogingen om kandidaat Trump eerst te belasteren en vervolgens zijn presidentschap van binnenuit te vernietigen nadat hij werd gekozen en ingewijd.

Men hoeft alleen de namen te noemen van voormalig directeur van Central Intelligence John Brennan, voormalig FBI-directeur James Comey en voormalig directeur van National Intelligence-hoofd James Clapper, die allemaal samenzweerden tegen Donald Trump.

Tot slot, zelfs als wij Amerikanen getuige zijn van een Deep State-operatie om zichzelf van Trump te bevrijden, is er zeker voldoende schuld om rond te gaan voor hoe de president de kwestie heeft aangepakt. Men wenst dat hij zijn mond zou houden en de feiten voor zich zou laten spreken.

Uithalen in de alomtegenwoordige tweets en tegenstanders labelen als “verraad” of als “spionnen” terwijl ze wijzen op de doodstraf voor hun zonden en het spook van een burgeroorlog in Amerika opwekken, zal waarschijnlijk niet veel breed gedragen steun genereren voor een omstreden leider .

Maar dit is altijd het probleem van Donald Trump geweest en als hij aanhoudt, zou hij kunnen ontdekken dat voormalige vrienden hebben besloten afstand van hem te houden, wat heel goed zou kunnen leiden tot zijn ondergang.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Turkse regering: “Al 75.000 migranten vanuit Syrië doorgelaten naar Europese Unie”, alertniveau aan grens opgetrokken


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments