5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Over het “Greta-effect” – Zijn of niet gelijk hebben

greta

Swedish environmental activist Greta Thunberg cries at the end of her speech to the environment committee of the European Parliament in Strasbourg, April 16, 2019. REUTERS/Vincent Kessler - RC1B396987E0


 6 total views,  6 views today

Er zijn veel mensen boos op klimaatactiviste Greta Thunberg. Als reactie op de verspreiding van vijandigheid en verwarring, zal wat ik hier schrijf niet populair zijn voor veel van mijn collega’s. Maar degenen die mij kennen zullen het begrijpen. Greta Thunberg is niet de gemeenschappelijke vijand die je denkt dat ze is. Ze is iemand om te bewonderen en te ondersteunen vanwege haar boodschap, en omdat ze een kind is dat erin slaagde wat alle Barbie-popactivisten niet konden. Haat me of houd van me zoals je wilt, hier is mijn mening over de meest dringende kwestie van de mensheid.

“Water en lucht, de twee essentiële vloeistoffen waarvan al het leven afhangt, zijn wereldwijde vuilnisbakken geworden.” – Jacques Yves Cousteau

Een terugblik

Toen ik in de jaren zestig in Florida woonde, geloofde ik dat alles mogelijk was. Mijn beste vriend Craig Stutzman, die naast de deur woonde, deed dat ook. Dat deden al onze schoolgenoten, de leraren, de coaches, zelfs de nieuwslezers die we op tv keken, en de ruimtevaarders die we vanuit Cape Canaveral naar de sterren hebben gezien. Ik hoop dat sommigen die dit lezen bereid zijn zich nostalgisch te herinneren, een tijd waarin Amerika echt over mogelijkheden ging. Ik hoop ook dat iedereen die dit leest in het reine zal komen met het feit dat we ons ver van het pad naar grootheid waagden.

We landden op de maan in 1969, we keken tv-shows zoals Star Trek en we droomden heel erg groot over wat de toekomst voor ons als volwassenen zou inhouden. Tegen de 21e eeuw dachten de meesten van ons dat we kolonies op Mars hebben. Ik herinner me dat er een leraar geologie was die ons vertelde dat energie en andere broodnodige producten op een dag voor iedereen gratis zouden zijn. En nee, hij was geen communistische sympathisant, hoewel ook toen een Koude Oorlog woedde. Inmiddels zouden veel van de dringende problemen die we in de jaren zeventig hadden, oude geschiedenis moeten zijn. Maar de meest kritische zijn dat niet. Ongeacht wat u denkt, leest, hoort of bekijkt, er is maar één reden hiervoor. We wilden geen honger of kanker verslaan of eeuwige vrede hebben. En met betrekking tot Greta Thunberg en Climate Emegency? Welnu, de meerderheid gaf daar nooit iets om, toch? Laten we de kinderhandschoenen uitdoen.

Mijn stiefmoeder, die een lichtend voorbeeld was van alles wat ooit goed was in Amerika, had de liefste manier om haar punten over te brengen. Ik herinner me dat ze op mijn broer Paul stapte en dat ik rotzooi in onze kamer achterliet en onbelangrijke dingen zoals lege melkkartons in de koelkast achterlaten, voedsel verspillen, enzovoort. Toen Paul en ik op een nacht op pad gingen om de zak te raken, ontdekten we een houten plaat die Dallise over onze slaapkamerdeur had genageld. Het stripbordje luidde:

“Ons motto is: Eet het op, draag het uit, gebruik het allemaal.”

Leg het op de lijn

Ik ben een Amerikaan, nivellering met iedereen die dit leest. Ik ken mijn land en haar mensen beter dan dat ik de rug van mijn hand ken. Ik hoef geen raketwetenschapper te zijn, ik was ooit kabeltechnicus, getuige van alles wat iedereen doet. Het motto van Amerika sinds zijn oprichting is een duidelijk lot. We hebben het opgegeten, versleten en nu hebben we het bijna allemaal gebruikt. En er komt een klein meisje aan dat een idealist is. Greta Thunberg is niet anders dan veel katalytische persoonlijkheden. Iemand stak de schijnwerpers in, deels door toeval en deels door opzet, zodat de mensheid kan worstelen met haar meest dringende zorgen. Terwijl veel van mijn collega’s Greta’s toespraken bij de VN houden en haar klimaat een gigantische samenzwering raakt, is de realiteit veel eenvoudiger. Wij zijn de samenzweerders en het vitriool en gif zie je klauwen bij Greta Thunberg, het heeft weinig te maken met het milieu. Sommigen van jullie zullen me haten omdat ik dit zeg, maar de klimaatverandering die vrij is voor alles waarvan we getuige zijn, vernietigt de samenleving zelf. Onze beschaving is niet langer beschaafd. We zijn getraind om onszelf te conditioneren om omstreden te zijn en te haten wat handig is. De mensheid heeft het vermogen om te redeneren, compromissen te sluiten, zichzelf te reguleren verloren. Helaas hebben we ook alle hoop verloren.

“We leven in een samenleving die buitengewoon afhankelijk is van wetenschap en technologie, waarin bijna niemand iets weet over wetenschap en technologie.” Carl Sagan

Sommigen van jullie die dit lezen, hebben me al afgeschreven als ‘slecht geïnformeerd’ of gewoon dom. In de afgelopen week ben ik beledigd, bedreigd, onvriendelijk, geblokkeerd en verdoemd in de onsterfelijke put van de hel omdat ik mensen heb gevraagd na te denken. En door mensen die ‘bevriend’ waren met mij toen mijn boodschap degene was die ze wilden horen. U identificeert ik weet het zeker. Maar ik ben een wetenschapper van sociale media. Mijn taak was public relations en marketing, en als journalist die technologie analyseerde. Een “eerste adoptant” is wat we vroeger werden genoemd toen Facebook, Twitter en 100 andere sociale startups werden gelanceerd. Testen, uitzoeken van het DNA van hoe mensen in het digitale rijk ‘tikken’. Dit is waar uw sociale media delen en uw “stem” vandaan kwamen. Ik en ongeveer 50 andere tech-goeroes waren de testratten en evangelisten van een communicatierevolutie. Nu, de kabelkerel die uw internet en settopbox voor entertainment heeft geïnstalleerd, hij zit in uw hoofd in de traditionele wereld en cyberspace. En wat hij ziet is catastrofaal.

Feiten, cijfers en het feit van de zaak

Je gelooft dit misschien niet, maar ik heb het artikel dat je leest zes keer geschreven. Ik heb al bijna 10.000 woorden verwijderd en verwijderd. Aanvankelijk schreef ik een afwijkende mening tegen sommige van mijn collega’s. De eerste en tweede concepten bevatten alles, van NASA-gegevens tot geopolitieke analyse en zelfs obscure klimaat- en milieugegevens van decennia geleden. Terwijl ik typte, kon ik op geen enkele haalbare manier grip krijgen op mensen die ik kon overtuigen dat we Greta Thunberg moesten helpen. Tussen de rijen door beledigden kameraden in de strijd om Syrië te redden mij, Serviërs die me leuk vonden toen ik het verlies van Joegoslavië afkeurde, mij gemene namen noemden en haat naar me toe spuwden. De mensen die bekender werden door mijn bestseller, Poetin’s Praetorians, bijna iedereen sloeg een schouder aan de schouder toen ik om gegevens vroeg over de bron van Greta-haat. In plaats van hulp, Ik werd geblokkeerd, beledigd en een stroom van ad nauseam propagandabeten. Getuige van de verachtelijke ziedende onwetendheid, luiheid en haat ontvouwen zich als het typen in een opdrachtpromptvenster, ik werd voor de allereerste keer in mijn leven bang. Werkelijk. We staan ​​op de drempel van moreel kannibalisme.

Terug naar de jaren 1960, als je wilt. De zogenaamde “Ad Men” verkochten ons alles, van enorme stukken Cadillac-staal tot waspoeder dat ooit vissen in de zeeën kon doden. De Koude Oorlog woedde witgloeiend. Raketten kunnen elk leven op aarde op elk moment hebben uitgeroeid. Vietnam maakte van het militair-industriële complex de enige kracht in Amerika die ertoe deed. Maar nergens, zonder mond op straat, niet in een kleedkamer, noch in het brein van een fatsoenlijk mens, was er een hint van de smerigheid en wreedheid die we deze dagen nog een keer opvoeren. En wat erger is, we hebben er geen loyaliteit of eer aan. We zijn wispelturig, in alle richtingen, verloren, slaan tegen de muren van een onzichtbare gevangenis en verbrijzelen alles wat ons in de weg staat. We zijn alleen collega’s wanneer onze zelfzuchtige behoeften worden gediend. Niet mee eens, slechts één keer, en de banden kunnen worden gesneden. Over wat?

Ga de kleine Greta Thunberg binnen. Ze is nu de gevaarlijkste mens op aarde. Mijn eerste concepten toonden beide kanten van het argument over klimaatverandering. Aan beide kanten zijn er zwaar gevestigde belangen. Natuurlijk zijn er, wat zou er nog meer kunnen gebeuren als de hele wereld erbij betrokken is? De anti-Greta-bende bestaat uit primadonnas van de milieubeweging die is veranderd in anti-oorlogskoninginnen en prinsen. Pseudo-intellectuelen die een stem hebben en die niet dat heel belangrijke ‘publiek’ willen verliezen. Ja, ik zei publiek.

“De verspilling van olie en gas wordt geassocieerd met een van de grootste tragedies, niet in het minst opgelost, waar de mensheid onder lijdt: klimaatverandering.” – Fidel Castro

Aan de andere kant zijn er de gemuteerde narcisten en de uiterst linkse trieste zakken Hillary, de goede oude George Soros, en ook de technocraten. Maar dan zijn ze aan alle kanten. Voor elke Masha Gessen (Putin hater # 1) bevriend met Greta, is er een Canadese feministe of het ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland in de Twitter-wereld van Cory Morningstar. Ik heb de namen van de meeste deelnemers aan deze onmenselijke vechtpartij weggelaten, maar Morningstar kan niet meer ontsnappen dan Greta. Alle solitaire critici van Greta in mijn sfeer, en alle journalisten die mijn collega’s zijn, noemen Morningstar de ‘beste’ bron van verdoemend bewijsmateriaal over Greta en haar beweging. Net als Greta is Cory’s geen gemakkelijke taak. Ze haat het dat het ‘verkeerde’ soort planeet zal evolueren van het ‘verkeerde’ soort activisme. En haar aanhangers ‘weten’ hoe de wereld eruit moet zien. Maar, meer dan de helft van het alt-nieuws van Morningstar gelooft net als Trump dat klimaatverandering een hoax is! Al in de war? Weet iemand echt het ‘juiste’ groene pad? Vragen, vragen, meer vragen dan antwoorden.

De aard van ons beesten

Een klein meisje schudt uit het niets haar vuisten in het gezicht van het leiderschap van de wereld. Haar toespraken tot de VN, het Amerikaanse Congres en andere leiderschapsorganen zijn ongekend. En ja, de reguliere media spelen hierin een rol, waardoor Greta idealen en ideeën verdacht worden voor iedereen die getuige is geweest van het liegen en bedriegen van de media. Dit raakt de kern van mijn betoog. Is de mainstream en de elite-wereldorde die Greta ondersteunt, proberen een ongekende overname in te luiden door wat Morningstar het ‘non-profit industriële complex’ noemt? Wat anders zou de stervende economische groei doen? En hier is waar geen van de “grote hersenen” daarover bezorgd lijken te zijn. We moeten begrijpen dat het hedgefonds Wall Street wolven niet alleen gokt op het winnen van Greta.

“Klimaatverandering houdt geen rekening met de grens; het respecteert niet wie je bent – rijk en arm, klein en groot. Daarom noemen we dit ‘mondiale uitdagingen’, die wereldwijde solidariteit vereisen. ”- Ban Ki-moon

Neem bijvoorbeeld mijn situatie met de mensen die ik ‘Praetorians van Poetin’ heb genoemd. Dit zijn mensen die door de westerse mainstream worden aangeduid als Kremlin Trolls. Weet je nog alle mumbo jumbo van de New York Times over de trollenfabriek in St. Petersburg en hoe Vladimir Poetin de Russische propagandaoorlog op internet persoonlijk voerde? Deze mensen waren gewoon de alternatieve stem tegen een onredelijk verhaal van Washington. Geopolitiek annuleerde deze alternatieve stem media zoals de BBC, CNN, FOX of wat je maar kunt noemen. “Fake News” – weet je nog dat Trump dit steeds opnieuw tweet? Dus, wat als de door het bedrijf bestuurde reguliere media de geloofwaardigheid terug kunnen nemen? Wat als de elites tegelijkertijd precies kunnen doen wat Morningstar zegt dat ze doen? En, wat als de shakeup de communicatie herverdeelt en de macht beïnvloedt zoals we hem nog nooit hebben zien veranderen? Intrigerend, ja?

Een nieuwe koers bepalen

Wat doen we als iedereen gelijk heeft en iedereen ongelijk heeft? In het verleden, zoals nu, spreken we allemaal van vrede, terwijl onze fouten (en onze hypocrisie) steeds groter worden. Gevangen in het grote onwetende bevindt de mensheid zich op een kruispunt. Wie geloof jij? Neem dit verhaal over de Strategic Culture Foundation over catastrofale klimaatverandering. Kun je vertrouwen op de realiteit dat Europa binnenkort in vlammen op kan gaan? Of neemt u de opvattingen over de “Matthew Ehret?” Moeder Thersa? Dit is de kern van het verhaal van Alt News.

Wordt u vervuld als Greta en klimaatverandering worden beoordeeld als onzin? We lijken blind voor het feit dat Greta’s tegenstanders tekeer gaan over bedrijven die geld willen verdienen en willen profiteren van duurzaamheid. Wanneer bedrijfsondersteuning en overleving van cruciaal belang zijn voor elk collectief koopje dat we voor de mensheid kunnen sluiten. Vind je het niet ironisch dat bijna alle vrienden van Vladimir Poetin en Rusland in de media Greta Thunberg lijken te haten? Als u dat niet doet, is het ironisch omdat de plannen van Vladimir Poetin voor het bemiddelen van klimaatrampen een pragmatische aanpak zijn die geavanceerde groene technologieën, monetarisering en optimalisatie van de onvermijdelijke aspecten van het broeikaseffect omvat, en wat hij “groenvriendelijk” noemt. Staat u mij toe dit citaat van de heer Poetin bij de VN:

“Wij stellen voor een speciaal forum onder auspiciën van de VN bijeen te roepen voor een uitvoerige overweging van de kwesties in verband met de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, vernietiging van habitats en klimaatverandering. Russisch zou klaar zijn om zo’n forum mee te sponsoren. ‘

Greta zegt dat groei-economie, of kortweg supercapitalisme, de wereld zoals wij die kennen zal vernietigen. Poetin heeft de liberale orde dood verklaard. Hij heeft het kapitalisme nog niet dood verklaard, maar ik verwacht dat hij dat binnenkort zal doen. Ik vind het grappig, dat ik heb geschreven zo veel artikelen over Vladimir Poetin en de zogenaamde “derde weg”. Nu Greta Thunberg lijkt te worden voorgesteld op een andere manier. Dit is wat ze zei in de forward naar dit zeer bekritiseerde handboek:

“De klimaatcrisis is zowel het gemakkelijkste als het moeilijkste probleem waarmee we ooit zijn geconfronteerd. Het gemakkelijkst omdat we weten wat we moeten doen. We moeten de uitstoot van broeikasgassen stoppen. Het moeilijkste omdat onze huidige economie nog steeds volledig afhankelijk is van het verbranden van fossiele brandstoffen, en daarmee het vernietigen van ecosystemen om eeuwige economische groei te creëren. “

Wat is dit? Hoe kunnen we alle partijen aan de tafel krijgen zonder compromissen en uitvoerbaarheid te bespreken? Dus moet Greta “ALLES VERNIETIGEN” schreeuwen bij de VN, of is ze niet levensvatbaar? We bijten onze eigen poten af ​​om uit een waargenomen val of een echte te ontsnappen. Voor mij lijkt de koers duidelijk. De zorg voor het milieu moet alle belanghebbenden naar een hoger niveau van samenwerking leiden. Dit kan nooit gebeuren als we opgesloten zitten in een steeds intensievere oorlog tegen elkaar. Een oorlog, zou ik kunnen toevoegen, die elk stinkend facet van ons dagelijks bestaan ​​omvat. Kijk hoe de gevechtslijnen op Greta worden getrokken. Terwijl ik dit typ, gooien activisten in het domein van mensen met een handicap, naast Michael Bloomberg en zijn ‘marktkrachten’ hun hoed in de ring. Het is een mogelijke ineenstorting waardoor de val van Rome op een dronken weekend lijkt.

Stop met haten – Begin met het repareren van onze wereld

Onze omstredenheid, onze woede, onze angst en elk facet van het mens-zijn is ‘geroerd’ alsof krijgers zich in bloedrituelen opwerken voordat ze ten strijde trekken. Ik zie soldaten op sociale media het bloed van dieren drinken en het smeren over hun Twitter-profielen. Ik weet dat velen van jullie dat ook kunnen. De stammen die het ‘alt-nieuws’ wilden worden, hebben hun machtsdynamiek. Greta Thunberg en Cory Morningstar wedijveren om tribale bekendheid, of ze het nu zien of niet. De liberalen en de conservatieven stemmen zich af, steigeren en zwaaien met wapens, zingen “Trump en de muur” over het slagveld van gekken die vaginahoeden dragen en hun seksuele voorkeuren “cool” maken – we gaan grimmig recht tegenover elkaar .

Sommigen van jullie zullen bepalen dat dit allemaal ontwerp is. Anderen zullen mijn opmerkingen hier opschrijven dat ik naïef of dom ben, of beide. Wat je ziet is precies wat ik zei. Het polariserende effect dat ons de keuze gaf uit gekke Hillary Clinton of gekke Donald Trump had een wake-up moeten zijn. De liberaal-conservatieve oorlog woedt, als mensen grip krijgen op de mislukkingen van de liberale wereldorde, laat een punt van wanhoop achter voor de elites die deze show hebben geleid sinds vóór de Tweede Wereldoorlog. Interessant is dat Poetin de enige wereldleider is die lijkt te begrijpen wat er gebeurt. Het is glashelder dat we zo niet door kunnen gaan. Over die “Derde Weg” waarover ik heb gerapporteerd, is dit misschien onze enige hoop nu.

Onthoud alsjeblieft dat compromis het enige beschaafde pad is. En die haat leidt alleen maar tot vernietiging. Begrip, tolerantie en vastberadenheid zijn de manier. Laten we de wereld maken wat hij altijd al had kunnen zijn.

“Als we logisch waren, zou de toekomst inderdaad somber zijn. Maar we zijn meer dan logisch. We zijn menselijke wezens, en we hebben vertrouwen, en we hebben hoop, en we kunnen werken. ”- Jacques Yves Cousteau

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments