2e whistleblower overweegt om te getuigen tegen Trump

2e whistleblower overweegt om te getuigen tegen Trump

5 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Een andere ambtenaar met meer informatie over de plannen van het Witte Huis in Oekraïne denkt erover om een ​​klokkenluidersklacht in te dienen, zo meldt The New York Times.

Een tweede inlichtingenfunctionaris met nog meer directe informatie over de inspanningen van president Donald Trump om Oekraïne onder druk te zetten om zich in de presidentsverkiezingen te mengen, kan naar het Congres komen, meldde de New York Times vrijdagavond .

Deze potentiële klokkenluider heeft naar verluidt kennis van de interacties van het Witte Huis met Oekraïne en werd geïnterviewd door de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap tijdens een onderzoek naar de klacht van de eerste klokkenluider over een oproep van 25 juli met de president van Oekraïne.

The Times noemde twee personen die hierover in het rapport waren ingelicht.

Deze tweede inlichtingenfunctionaris overweegt om zijn eigen klokkenluidersklacht naar het Congres te brengen, hoewel ze dat nog niet hebben gedaan.

Een potentiële tweede klokkenluider zou Trump verder betrekken. De eerste klacht zei dat hij zijn macht misbruikte door de president van Oekraïne onder druk te zetten om informatie op te zoeken over voormalig vice-president Joe Biden, nu een democratische presidentiële rivaal.

Het rapport van een tweede overheidsfunctionaris met nog meer informatie kan brandstof toevoegen aan het onderzoek naar beschuldigingen van het Huis.

Lees ook:  Boris Johnson het schoothondje van Trump

Eveneens op vrijdagavond gaf het Huistoezichtcomité  een dagvaarding uit  aan het Witte Huis en beval de regering Trump documenten over haar contacten met Oekraïne te overhandigen. En eerder vrijdag riepen drie huiscommissies vice-president Mike Pence op soortgelijke documenten in te dienen.

Overheidswerknemers die in de inlichtingendienst werken, kunnen klokkenluidersklachten indienen met een niveau van bescherming tegen strafrechtelijke vervolging en vergelding onder de Wet klokkenluidersbescherming.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments