Nog een diep door de staat aangespoord Trump-beschuldiging: Oekraïne is een teerbaby van corruptie

Nog een diep door de staat aangespoord Trump-beschuldiging: Oekraïne is een teerbaby van corruptie

5 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Een misdaad die beschuldiging waard is? Niet echt, gewoon weer een onethische, ongepaste, grove daad van president Donald Trump.

Veel Democraten zijn er dol op om Trump te beschuldigen. Ze zouden met de duivel naar bed gaan, alleen om de boor in het Witte Huis kwijt te raken.

Maar tenzij er echt verdomde informatie naar voren komt over de inspanningen van Trump om vuil te graven over zijn vermoedelijke presidentiële rivaal, Joe Biden, lijkt het erop dat Trump dit laatste schandaal kan overleven.

Tenzij, natuurlijk, de toenemende druk op hem zijn gezondheid ernstig beïnvloedt. Hij vertoont duidelijke tekenen van stress.

In een opgenomen telefoongesprek op 25 juli vroeg Trump, een voormalige reality-tv-ster, de nieuwe president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, een voormalige tv-komische ster, om de zoon van Joe Biden, Hunter, op te graven.

Het verzoek van Trump kwam nadat een reekalf Zelensky, die Trump ‘leraar’ noemde, om meer Amerikaanse anti-tankraketten vroeg.

Trump en Zelensky ontkennen dat er een tegenprestatie is. Maar natuurlijk was er. Het ging gewoon niet vermeld. Dit is hoe statecraft wordt uitgeoefend.

Washington regeert zijn rijk – dat ik de ‘American Raj’ (titel van mijn tweede boek) noem – met behulp van een goed geteste combinatie van handelsconcessies, fluwelen gehandschoende bedreigingen, speciale gunsten, militaire druk en good old quid pro quos.

Toen het nieuws over dit slordige bedrijf bekend werd, beweerde Trump, dankzij een klokkenluider van de CIA, dat hij zijn volgelingen opdracht gaf om bijna US $ 400 miljoen aan hulp van Washington naar Oekraïne op te schorten vanwege de ‘corruptie’ van dat land.

Wat een grap. De Trump-regering heeft miljarden militaire leningen of subsidies verstrekt aan Nigeria, Mexico, Kenia, India en Irak, die de meest onethische ontvangers zijn, volledig corrupt. Wapens zijn rijkelijk op Trump’s hakkende Saoedische vrienden.

Israël krijgt carte blanche, wat het ook doet.

Oekraïne loopt voorop in de meest corrupte marathon ter wereld. Ik herinner me dat Sovjet-ambtenaren hun haren uit het hoofd trokken aan het verbluffende chicanery, misdrijf en gangsterisme in Oekraïne.

Men noemde het ‘het Sovjet-Sicilië’.

Ik ben een oude bewonderaar en vriend van Oekraïne en zijn kleurrijke, pittige mensen.

Lees ook:  De vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

Maar hoe afschuwelijk is het om getuige te zijn van het politieke moddergevecht van Oekraïne, zijn alomtegenwoordige corruptie, ongebreidelde oligarchen, neonazistische bendes en bittere ruzies met zijn Russisch sprekende minderheid. Oekraïners verdienen veel beter.

Oekraïne is een teerbaby van corruptie. Dus wat deed de zoon Hunter van Joe Biden daar in het bestuur van een olie- en gasbedrijf?

Voormalig premier Joelia Timosjenko werd in de gevangenis gegooid vanwege haar transacties in dit duistere, met misdaad beladen bedrijf.

De zoon van een vice-president van de VS had geen zaken in deze slangenkuil. Papa Joe had hem naar huis moeten bestellen.

Oekraïne ontkoppelen van Rusland is een belangrijk strategisch doel van de VS sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991. Oekraïne was een belangrijk onderdeel van het industriële en commerciële Sovjet-systeem en niet te vergeten de geopolitieke achilleshiel van Moskou.

Oekraïne onthechten zou hetzelfde zijn als Texas en Californië uit de Verenigde Staten verwijderen.

Veel Oekraïners waren blij dat ze buiten de controle van Moskou waren en hopelijk op weg naar eenwording met Europa. De VS en de EU hebben Oekraïne gefinancierd met $ 16 miljard aan hulp die nooit zal worden terugbetaald. Veel van het geld is verdwenen in Zwitserse banken.

Maar Russisch sprekende burgers van het industriële hart van Oekraïne in het oosten waren fel gekant tegen regeren door Kiev.

Dus een laagwaardige oorlog suddert tussen de twee waarin de VS en Canada (met zijn grote etnische Oekraïense bevolking) betrokken zijn geraakt bij het verhogen van het risico op een toevallige oorlog tussen de NAVO en Rusland.

Trump, de meester-etnische politicus, probeerde de etnische Oekraïense stem in de Midwest te veroveren, zoals hij met succes heeft gedaan met kiezers van Poolse en Joodse afkomst.

Hij heeft hetzelfde gedaan met evangelische kiezers door een groter Israël te steunen en zichzelf af te schilderen als een latere bijbelse profeet.

Het is moeilijk te geloven dat het leiderschap van de Democratische Partij – de mensen die de laatste primaire tegen de populaire Bernie Sanders hebben opgetuigd – geloven dat ze Trump kunnen ontslaan.

De wiskunde is volledig tegen hen. Men veronderstelt dat hun hoop is om politieke chaos tegen Trump op te wekken tot aan de verkiezingen van volgend jaar. Dat is een zwakke strategie en kan hem eerder helpen dan kwetsen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Impeachment, "Engineered Chaos" en de New World Order


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments