Iraakse meisjes zo jong als 9 jaar oud worden “verkocht” voor een uur lang tijdelijke ‘plezierhuwelijken’ volgens de islamitische wet

Iraakse meisjes zo jong als 9 jaar oud worden “verkocht” voor een uur lang tijdelijke ‘plezierhuwelijken’ volgens de islamitische wet

6 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie
3
(2)

Iraakse meisjes zo jong als 9 jaar oud worden verkocht voor seksueel contact (hoewel geslachtsgemeenschap met de pre-puberale meisjes naar verluidt niet is toegestaan) met volwassen mannen in wat zij “plezierhuwelijken” noemen die maar een uur kunnen duren, een undercover BBC-documentaire heeft onthuld.

Shia-geestelijken werden gefilmd en boden tijdelijke ‘plezierhuwelijken’ aan volgens islamitische wetten, waardoor volwassen mannen kinderen konden molesteren zonder technisch de sharia-wetgeving te overtreden.

Hoewel de praktijk in Irak verboden is, waren acht van de 10 Shia-geestelijken die werden benaderd bereid het uit te voeren. (Er is weinig twijfel dat je hetzelfde aantal soennitische geestelijken ook zou kunnen vinden). Eén van de geestelijken bood zelfs aan om jonge meisjes te helpen voor de verslaggever, zo bleek uit het onderzoek van BBC News.

“Volgens de sharia-wetgeving is er geen probleem, ” zei hij toen hem werd gevraagd of het acceptabel was om een ​​tijdelijk huwelijk met een jong meisje te sluiten.

“Wees voorzichtig dat ze haar maagdelijkheid niet verliest,” antwoordde de geestelijke, in plaats daarvan suggererend andere vormen van seksuele interactie. Gevraagd wat er gebeurt als het meisje gewond raakt, zei de geestelijke: “Dat is tussen jou en haar.”

Om de volledige BBC-video van een uur te bekijken:

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Wereldwijde verspreiding van coronavirus roept pandemische angsten op


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments