Reageren, of negeren?

Reageren, of negeren?

6 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Ergens richting de laatste pagina van het ‘weekend-katern‘ in NRC laat Bas Heijne tegenwoordig zijn licht schijnen over ontwikkelingen in de wereld die hem bezighouden. Er is niet veel veranderd sinds hij een vaste column had op pagina twee van de krant. Dit weekend gaat het over ‘Twitter-rage‘ en de ‘trollen‘ die daarvoor verantwoordelijk zijn.

Hij wijt het aan een diep menselijk verlangen om mensen waar je het niet mee eens bent af te fikken. De één wordt columnist, of cabaretier, of politicus, en de ander wordt ‘trol‘? Ik vind het te simpel. Te gemakkelijk. Of opzettelijk polariserend. Al is het beslist zo dat een samenleving waarin je vanaf de wieg wordt ingepeperd dat je ‘assertief‘ moet zijn, en op moet komen voor jezelf, dat soort escalatie met zich meebrengt. Alsmede de impuls om je ‘24/7‘ te beklagen, en je te verenigen in ‘actiegroepen‘, ondersteund voor ‘deskundig advies‘, om je eigen gelijk er doorheen te drukken.

Het interessante daarbij is, dat één van de ‘Senior Executives‘ van ‘Twitter‘ onderdeel uitmaakt van het bonte gezelschap dat, aan de leiband van de Britse geheime dienst, op zoek is naar manieren om mensen zo gek te krijgen de leugens te slikken die hen worden voorgezet over ‘Enge Russen‘, en alles wat daarmee samenhangt. Daarmee deel ik Bas Heijne niet in. Noch individuele redactieleden van NRC die hun vingers blauw typen ten bate van de agenda van die selecte groep ‘geheime jongens‘ die al voor zoveel ellende hebben gezorgd door ‘Russiagate‘ te promoten. Die bijbeunende miljardairs zien het als een ‘goed doel‘, en de mensen die ze via hun netwerk van redacteuren en eigenaren van kranten, tijdschriften en televisiezenders voeden zien het als ‘werk‘. Waarbij de één dondersgoed doorheeft dat het meer ‘spin‘ is dan journalistiek, terwijl de ander écht denkt dat feiten die niet passen in het beeld dat ze verkopen ‘disinformatie‘ van ‘Enge Russen‘ is, en daarom terecht wordt uitgefilterd. Ze filteren het niet alleen uit hun artikelen, maar ook uit hun eigen bewustzijn.

Lees ook:  Waarom Trump de democratie aanvalt

Neem ‘Oekraïne-gate‘, de extensie van ‘Russiagate‘, en hoe NRC het presenteert. Eva Cukier schrijft dat Joe Biden en zijn zoon allang zijn vrijgepleit door justitie in Oekraïne, die het onderzoek naar het schimmige Burisma jaren geleden al staakte. Ze ‘vergeet‘ in die context dat Biden ervoor zorgde dat de officier van justitie die eerder onderzoek deed, door tussenkomst van Biden werd ontslagen. En dat hij Porochenko chanteerde met Amerikaanse financiële hulp om dat te bereiken. Inmiddels is dat gestaakte onderzoek heropend. Het hele chronologische verhaal vindt u HIER. En als u wil weten waarom ‘Team Nuland‘ een coup pleegde in Oekraïne (olie en gas), met volop Nederlandse steun, en waarom Rutte het zich niet kon veroorloven om de uitslag van het referendum te honoreren (Shell), dan kunt u HIER terecht.

Daarmee is niet gezegd dat Eva Cukier in ‘het Complot‘ zit. Zou kunnen dat ze onderdeel is van die Britse propagandamachine, of de ambitie heeft, maar het kan net zo goed zijn dat ze te goeder trouw de lijn die de krant uitzet volgt, in de overtuiging dat het zal zorgen voor een betere wereld. Maar zoals de vlag er nu bijhangt, is ze onderdeel van een intimidatiecampagne en leugenfabriek met sinistere bedoelingen. Voor mij is het dilemma dat reageren uitmondt in ‘I told you so!‘-verhalen, met verwijzingen naar eerdere bijdragen over de Bidens en Oekraïne van mijn hand, die nu dichter bij de waarheid blijken te liggen dan de ‘Raam-op-Rusland‘-kliek u de afgelopen jaren heeft voorgezet. En dat komt belerend en denigrerend over, waardoor de boodschap niet beklijft.

Wat er precies achter de ‘Impeachment-rel zit is vooralsnog lastig te achterhalen. ‘Iemand‘ bij de CIA sprak met Adam Schiff over Trump. Hij of zij had geen kennis uit de eerste hand waarmee ze Trump in het nauw konden brengen, maar wel roddels en achterklap. Vergelijk met het ‘dossier‘ dat eerder door een (ex) medewerker van de Britse geheime dienst werd opgesteld om ‘Russiagate‘ van de grond te tillen. Het kon niet door de beugel als ‘Klokkenluider‘-klacht, dus pasten Nancy Pelosi en Adam Schiff de regels aan. Maar was Trump het eigenlijke doelwit?

Lees ook:  Pizzagate naar QAnon naar gestolen verkiezing tot ???

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe recente verkiezingen in Oekraïne waren een aardverschuiving. Na de eerdere coup van ‘Team Nuland‘ parkeerden tal van Amerikaanse politici ‘hun‘ mensen in Oekraïne, in extreem lucratieve banen, terwijl het land door het afvoerputje werd getrokken, en de bevolking zwaar leed onder de economische implosie, en de door Porochenko afgekondigde burgeroorlog. Lening op lening werd het land door de strot gewrongen om meer en meer wapens te kopen ten bate van die oorlog. Ook Oekraïne schoof op richting ‘failed state‘, zoals alle landen die we sinds het begin van de eeuwwisseling hebben ‘bevrijd‘. Toen de bevolking van Oekraïne, minus het oostelijke gedeelte, en de ‘Autonome Republiek Krim‘, die na een referendum overliep naar de Russische federatie, via de stembus Porochenko en zijn kliek de laan uitstuurde, was dat een enorme schok. Zelensky was een ‘wild card‘. Een ‘Zwarte Zwaan‘. En hoewel Zelensky geen anti-westerse koers vaart, hebben de Amerikanen en hun ‘Atlantische‘ bondgenoten er geen vertrouwen in.

Voor mij is dát het verhaal achter ‘Oekraïne-gate‘. De CIA wil, tegen elke prijs, voorkomen dat Zelensky van Oekraïne een neutrale staat tussen Rusland en het NAVO-blok maakt. Onder geen beding mag er een vreedzame oplossing voor het conflict in Oekraïne komen. En die kant wil Zelensky wel op. Eerst was er de ‘gevangenenruil‘, gevolgd door het plan om in het oostelijke gedeelte van Oekraïne verkiezingen te organiseren. Het is die ‘Atlantische‘ kliek een gruwel! Het eind van het liedje zou kunnen zijn dat er een neutrale, écht democratische ‘gordel‘ ontstaat tussen ‘Atlantisch‘-Europa, en Rusland, waardoor de oprukkende NAVO in de problemen komt, geostrategisch gezien. Sterk argument voor die lezing is het simpele gegeven dat de ‘klokkenluider‘ de meest beroerde keuze uit het aanbod van advocaten voor zijn defensie heeft gemaakt. Een heuse ‘snitch‘ die al menige échte klokkenluider in het pak heeft genaaid. Of, met andere woorden: Dit is een CIA-operatie, waarbij de Democraten mogen meeliften.

Lees ook:  Team Trump laat een kleine pandemie de extreemrechtse agenda niet in de weg staan

De Democraten moesten dan wel Joe Biden offeren, maar niemand in die partij die daar een traan om laat. Bernie Sanders kreeg van de New York Times ook zijn ontslagbrief. En daarmee is ‘Pocahontas‘ voor het moment de koploper geworden bij de ‘Democraten‘, maar in haar entourage rommelt het ook. Aan het eind van dit ‘Tien Kleine Negertjes‘-verhaal staat de Fenix weer op? Dat deel van het verhaal interesseert ze bij de CIA de rozen. Zolang het maar iemand van de ‘Warparty‘ is.

En dan keer ik terug naar het betoog van Bas Heijne, en de vraag waarom mensen zo tekeer gaan op de sociale media. Deels betreft het uitgekookte stemmingmakerij. Niet door ‘de Russen‘, maar door de organisatie die mede wordt aangestuurd door de eigenaar van ‘Twitter‘, onder leiding van de Britse ‘Regime Change‘ experts. Dan zijn er de mensen die ziedend zijn, omdat ze systematisch worden voorgelogen. En tot slot zijn er de mensen die het allemaal als ‘cabaret‘ zijn gaan zien. Het enige wat ons kan redden, is een terugkeer naar de oude journalistieke mores, en politici met een boodschap van vrede en samenwerking. In ons deel van de wereld zwem je dan tegen de stroom in.Comments

comments