Duitse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt voor nieuwe migratiegolf vergelijkbaar met 2015

Duitse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt voor nieuwe migratiegolf vergelijkbaar met 2015

7 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De Duitse federale minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) heeft gewaarschuwd voor een grote vluchtelingencrisis vergelijkbaar met die van 2015 als Duitsland niet helpt om de grenzen van de EU te controleren. Maar de nieuwe commissarissen van de EU zijn onverschrokken.

“We moeten meer doen om onze Europese partners te helpen met controles aan de buitengrenzen van de EU. We hebben ze te lang alleen gelaten. Als we dat niet doen, zullen we een golf van vluchtelingen zien, zoals in 2015 – misschien zelfs meer dan vier jaar geleden, ”vertelde Seehofer aan het Duitse weekblad  Bild am Sonntag .

Bovendien benadrukte de CSU-politicus dat als de EU niet de kracht zou hebben om het probleem van het stijgende aantal migranten op te lossen, zij een verlies van controle zullen ervaren zoals vier jaar geleden. Onlangs zijn er weer meer migranten in Griekenland aangekomen. Volgens het vluchtelingenbureau van de VN waren er medio september ongeveer 36.000 mensen.

Seehofer voerde herhaaldelijk campagne voor een gemeenschappelijk Europees asielbeleid en verdedigde zondag zijn aankondiging op Tagesschau op de openbare televisie ARD om elke vierde geredde migrant in de Middellandse Zee in Duitsland te accepteren.

“Als we een gemeenschappelijk Europees asielbeleid zouden hebben, zou Duitsland ongeveer 22 procent van de asielzoekers moeten absorberen in het geval van een verdeling. Daarom zijn we de afgelopen maanden praktisch niet weggegaan van wat onze plicht toch zou zijn geweest. ‘

Het Europees Parlement zal naar verwachting op 23 oktober over de nieuwe Commissie stemmen en misschien verwacht Seehofer druk van Brussel op het gebied van immigratie.

De rol van de Griekse kandidaat-commissaris Margaritis Schinas – de langdurige woordvoerder van Jean-Claude Juncker – heeft betrekking op migratie, veiligheid, de arbeidsmarkt en onderwijs.

Hoewel er verschillende wankele kandidaten worden beschuldigd van corruptie in hun eigen land, zoals Didier Reynders uit België en Sylvie Goulard uit Frankrijk, werd de grootste controverse niet veroorzaakt door corruptie, maar door de titel gepresenteerd door het ministerie van Margaritis Schinas: “Bescherming van onze Europese manier van leven. ”

Politieke groepen van links, groenen, liberalen en sociaal-democraten in het Europees Parlement verwierpen de term “Bescherming van onze Europese manier van leven” als een taalkundige nabijheid tot “extreemrechtse extremisten” en klaagden dat de titel klonk als een afscherming.

“De eerste gruwel van de Commissie”, schreef de Franse Europese politicus Damien Careme van de Groenen. “Het ziet er mooi uit, maar als je je realiseert dat het om migratie, integratie en beveiliging gaat, is het gewoon walgelijk.”

Lees ook:  "European Green Deal": ernstige gevolgen voor boeren en consumenten

De Duitse co-voorzitter van de Green / European Free Alliance (EFA) Group, Ska Keller, zei: “We hopen dat Ursula von der Leyen geen tegenstrijdigheid ziet tussen de ondersteuning van vluchtelingen en Europese waarden.” Haar Belgische collega Philippe Lambert stemde toe en sprak van een “absoluut schandaal”.

De milieu-NGO Friends of the Earth veroordeelde de naam van de portefeuille en schreef op Twitter dat “het idee dat Europeanen moeten worden beschermd tegen externe culturen fascistisch denken is, en dat dit niet moet worden gecombineerd met migratiebeleid.” Dus ironisch genoeg zelfs de globalist vestigingsfiguur van Ursula von der Leyen wordt verdacht van populisme.

Op 3 oktober vond de ondervraging van kandidaat-commissaris Margaritis Schinas plaats in het Europees Parlement. De meeste vragen waren, zoals verwacht, in reactie op de titel van het ministerie.

Hij verdedigde de titel. Zijn boodschap was dat populisten en extremisten zich geïntimideerd zouden moeten voelen door zijn soort waarden, niet door de EU. Anders wil hij een nieuw migratie- en asielpact uitwerken en de harten en huizen openen voor minder bedeelden.

Vorige week donderdag stemden de leden van het Europees Parlement met een grote meerderheid voor Margaritis Schinas, de Griekse kandidaat voor vice-president van de Commissie.

Wat migratie betreft, zal Schinas nauw samenwerken met de aangewezen commissaris voor binnenlandse zaken en migratie, de Zweedse commissaris Ylva Johansson, die ook verantwoordelijk is voor een nieuw “pact over migratie en asiel” en voor het grensbeheerbureau Frontex en het asiel. Office EASO.

In 1994 trad ze toe tot de sociaal-democraten en meest recent was ze minister van Arbeid en Integratie in Zweden.

Ylva Johansson werd beroemd in 2017 door een interview met de BBC, waarin ze zei dat het aantal vrouwen dat wordt blootgesteld aan seksuele misdaden “zinkt en zinkt en zinkt”. De achtergrond was de uitspraken van Donald Trump over wat er met vrouwen in Zweden gebeurde als gevolg van immigratie.

Volgens Johansson: “We zien geen verband tussen criminaliteit en immigratie. We zijn al 20 jaar een immigratieland, we hebben veel immigranten in Zweden ontvangen en de criminaliteit is in dezelfde periode afgenomen, “vertelde ze de BBC. “In vergelijking met Zweden met de meeste andere landen is er heel weinig criminaliteit en dodelijke gewelddadige criminaliteit. Wanneer we onderzoeken uitvoeren naar hoeveel vrouwen zijn verkracht of seksueel misbruikt, merken we dat niveaus zinken en zinken en zinken. “Lees ook:  Vreedzame coëxistentie en samenwerking zijn GEEN optie voor de VS.

Comments

comments