Tonnen te veel betaalde belastingcenten van de burger maar de koning en koningin leefden nog lang en gelukkig’

Tonnen te veel betaalde belastingcenten van de burger maar de koning en koningin leefden nog lang en gelukkig’

7 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Tussen 1982 en 2009 nam de staat alle inventarissen, inclusief onderhoudskosten, van vier koninklijke paleizen over van de Oranjes. De Tweede Kamer wist van niks. Saillant: koning Willem-Alexander werd in al die jaren tegemoet gekomen in de ‘onderhoudskosten’ met een jaarlijkse vergoeding van zo’n 320 duizend euro.  Lezers reageren ontsteld over die ‘dubbele tonnen’ voor het onderhoud van de paleismeubels.

‘Een ware blunder van het rijk’, stelt Wyncko Tonckens uit Den Haag: ‘Het gaat hier in een periode van 37 jaar om miljoenen! De vraag die hieruit voortkomt: Als dit waar is, hoe kan het rijk dit al die jaren over het hoofd hebben gezien? En de volgende vraag is: hoe wordt dit opgelost? Ik lees dat Mark Rutte niet van mening is dat hier onderzoek naar gedaan moet worden, omdat hij vindt dat die vergoedingen wel kloppen. Waar baseert hij dit op?

‘Mijn inziens, moet er wel degelijk naar gekeken worden en als het klopt moet de jaarlijkse vergoeding die de Oranjes onterecht hebben ontvangen per direct worden gestopt en moeten zij de komende 35 á 37 jaar de reparaties en renovaties in de paleizen maar uit eigen zak financieren.

‘Na 37 jaar tonnen te hebben ontvangen, zullen zij daar echt niet van op een houtje bijten gezien de koning en koningin een royale staatstoelage ontvangen. Het zou de Oranjes sieren als zij het rijk tenminste 50 procent van de schade van de afgelopen 37 jaar tegemoet willen komen en deze fout mee willen nemen in de troonrede komende Prinsjesdag. Het rijk moet het schaamrood op de kaken hebben staan om deze blunder 37 jaar lang niet te hebben opgemerkt, waar zijn die ambtenaren van het ministerie van Financiën, de Belastingdienst en de Algemene Rekenkamer al die jaren mee bezig geweest?’

Lees ook:  Bizar dat we dat soort middeleeuws, antidemocratisch gedoe van een KONINGSHUIS nog tolereren én gul financieren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenPoppenhuis

Lezer Ton Weesepoel uit Amsterdam maakt er weinig woorden vuil aan: ‘Rutte zegt, er is één grote pot voor de restauratie van kleine meubeltjes en spulletjes. Gaat dit over een poppenhuis? Ja, dan begrijp ik het wel, daar hoort natuurlijk ook een bedragje bij.’

‘Negen bewakers van de gouden koets werden in het verleden ontslagen omdat ze snoepjes gebruikten zonder te betalen’, memoreert Will Willems uit Grubbenvorst. ‘Welke smoes zal de Rijksvoorlichtingsdienst verzinnen om deze kromme miljoenenzaak, de dubbele betaling voor de inrichting van de paleizen, recht te praten? Of wordt er weer geoordeeld, niet naar de daden, maar naar wie je bent?’

Lang en gelukkig

Het valt Jan Smids uit Groningen vooral op hoe de belastingdienst er ‘altijd als de kippen bij is om te veel ontvangen vergoedingen bij burgers terug te vorderen’. En dat, ‘meestal zonder regeling, je ziet maar hoe je het betaalt: niks ingewikkeld’.

Hij vervolgt: ‘Minister president weet u wat ingewikkeld is: kinderen in de jeugdzorg die niet kunnen worden geplaatst, burgers in Groningen die al jaren wachten op een uitkering voor de aardbevingsschade, mensen die ziek geworden zijn door de Q-koorts, defensiepersoneel dat sterft door ondeugdelijk materiaal. Ik kan nog langer doorgaan, daar waar de overheid tekort schiet ten koste van de belasting betalende burgers. U heeft nog een paar dagen om een list te bedenken, waarom de koning niets hoeft terug te betalen, hier onderuit komt, want dit is toch de nieuwe stijl. Denk aan het stikstofprobleem.’

Lees ook:  WTF: 'Koning betaalde niet voor privé-inrichting Huis ten Bosch' maar de belastingbetaler

‘O ja, en de koning en koningin leefden nog lang en gelukkig.’Comments

comments