Tweede Kamer wil schuldeisers tot medewerking dwingen bij schuldsanering

Tweede Kamer wil schuldeisers tot medewerking dwingen bij schuldsanering

7 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Mensen met zware schulden zouden volgens een meerderheid in de Tweede Kamer een ‘joker’ moeten kunnen krijgen. Ook zouden schuldeisers in sommige gevallen gedwongen moeten kunnen worden tot medewerking aan een schuldhulptraject.

Wie diep in de schulden zit komt er maar moeilijk op eigen kracht uit. Diverse schuldeisers die aan je kop lopen te zeuren, de ene rekening laten varen om de andere te kunnen betalen en continu brieven op de mat met dreigende taal. Psychologisch raak je er behoorlijk van ontregeld.

Dat is dan ook vaak de oorzaak wanneer je hoort van idiote aankopen door mensen met grote schulden die ineens een flinke klap geld hebben gekregen. Waarschijnlijk is het om die reden dat een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat je een ‘joker’ zou moeten kunnen inzetten. Dit houdt in dat je er bijvoorbeeld een maandje voor zou kunnen kiezen om even niets af te betalen en gewoon op vakantie zou kunnen of cadeautjes zou kunnen halen met kerst.Om mensen met schulden ook op een ander vlak tegemoet te komen, is er het idee om schuldeisers in sommige gevallen te dwingen om mee te werken met het schuldhulptraject. Momenteel leven mensen te lang in grote onzekerheid omdat enkele schuldeisers niet mee willen werken met zo’n traject, waardoor er helemaal niets gebeurt.

Lees ook:  De scepsis van mensen over COVID-19 is de fout van de liegende massamedia

Ik vraag me af of deze ideeën wel de juiste effecten gaan hebben. Ja, wat ‘ademruimte’ is hartstikke fijn in zo’n situatie en ja, een schuldeiser dwingen mee te werken kan zeker helpen. Maar vaak is er een goede reden voor zo’n schuldeiser om medewerking te weigeren.

Stel dat iemand een slordige 100.000 euro aan schulden heeft openstaan. Met het schuldsanering zou er in een periode van drie jaar misschien 60.000 euro terug kunnen worden betaald. Schuldeisers met de hoogste prioriteit zullen akkoord gaan, want zij krijgen het meeste terug. Schuldeisers die onderaan het lijstje staan lopen het risico helemaal niets terug te krijgen en treffen liever een andere regeling. Als de overheid in zulke gevallen dergelijke schuldeisers ‘de arm omdraait’, komt dat feitelijk neer op een overheid die tegen die schuldeisers zegt dat ze gewoon pech hebben gehad en niets kunnen doen. Het lijkt mij dat dit op den duur behoorlijk effect kan hebben op mensen die bijvoorbeeld leningen willen aangaan of investeren in mkb.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Het slechtste dat een overheid kan overkomen is het verlies van vertrouwen van haar burgers.

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments