Amerika’s financiële zelfmoord: het begrotingstekort stijgt in 1 jaar met 26% omdat de federale bestedingsspiralen wild uit de hand lopen

Amerika’s financiële zelfmoord: het begrotingstekort stijgt in 1 jaar met 26% omdat de federale bestedingsspiralen wild uit de hand lopen

8 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De VS bezig met het plegen van nationale financiële zelfmoord, en de meeste Amerikanen lijken het niet te kunnen schelen. Zoals u hieronder zult zien, was het federale begrotingstekort voor het fiscale jaar dat eindigde op 30 september het grootste in 7 jaar. Het was zelfs 26 procent groter dan vorig jaar. 

Federale uitgaven zijn wild uit de hand gelopen en “niet-discretionaire uitgaven” zullen naar verwachting de komende jaren door het dak gaan. Onder ons huidige systeem zal het letterlijk onmogelijk zijn om dingen om te draaien. Terwijl de babyboomers met pensioen blijven gaan, zal het aantal middelen dat wordt geëist door sociale zekerheid, medicijnen en andere rechtenprogramma’s dramatisch blijven escaleren. Ondertussen wordt de grootste bureaucratie in de geschiedenis van de wereld elk jaar nog groter, en geen van beide politieke partijen lijkt er iets aan te willen doen. Onze nationale schuld zal binnenkort 23 biljoen dollar raken, maar we zullen het nooit afbetalen. In plaats daarvan zullen we gewoon meer schulden opstapelen totdat deze hele charade als een kaartenhuis neerstort.

Op dit punt moeten we niet verwachten dat de Democraten zich zorgen maken over onze torenhoge staatsschuld. Tijdens de Obama-jaren steeg de staatsschuld met gemiddeld meer dan een triljoen dollar per jaar, en deze ongekende uitgaven hielpen de Amerikaanse economie na de Grote Recessie te stabiliseren.

Als we echter terug zouden kunnen gaan om de 9,3 biljoen dollar te verwijderen die tijdens de ambtsperiode aan de staatsschuld was toegevoegd, zouden die acht jaar economisch de slechtste acht jaar in de geschiedenis van onze natie zijn geweest. We leenden bergen geld uit de toekomst om het heden aangenamer te maken, maar ondertussen vernietigden we letterlijk de mooie toekomst die onze kinderen en onze kleinkinderen zouden hebben.

Natuurlijk begrijpen de meeste Amerikanen hier niets van en veel mensen kijken met grote voorzichtigheid terug op de ‘economie van Obama’.

Maar doet Trump in wezen niet hetzelfde?

Natuurlijk is hij dat.

Net als Obama wil Trump niet ‘een tweede grote depressie’ voorzitten, en daarom is hij prima in staat onze nationale schuld in de stratosfeer te brengen. Als we zouden proberen binnen onze mogelijkheden te leven en alleen het geld zouden uitgeven dat we daadwerkelijk binnenbrachten, zou de Amerikaanse economie onmiddellijk instorten. En als de Amerikaanse economie in duigen zou vallen, zou Trump geen kans maken om opnieuw te winnen in 2020, en we weten allemaal dat Trump wanhopig de volgende verkiezingen wil winnen.

Vroeger waren er op zijn minst een paar Republikeinen die echt om onze financiële toekomst leken te geven. De Republikeinse Partij was zogenaamd “de partij van fiscale verantwoordelijkheid”, en een grote drijfveer van de Tea Party-beweging was bezorgd over de omvang van onze nationale schuld.

Maar tegenwoordig maken heel, heel weinig Republikeinse leiders een kijkje in onze snel groeiende schuldenberg. In plaats daarvan lijken de meeste van hen absoluut prima met het feit dat we onszelf letterlijk financieel vernietigen.

Dit is nog een ander voorbeeld dat laat zien dat er op dit moment echt niet zoveel verschil is tussen de twee politieke partijen. De een wil ons misschien wat sneller door de buizen nemen dan de ander, maar de eindbestemming is nog steeds hetzelfde.

Ik zou graag elke Republikeinse kiezer horen rationeel verdedigen voor wat we nu zien. Volgens het Congressional Budget Office bedroeg het federale begrotingstekort 984 miljard dollar tijdens het fiscale jaar dat net eindigde op 30 september …

Het federale begrotingstekort voor 2019 wordt geschat op $ 984 miljard, een forse 4,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) en het hoogste sinds 2012, zei het Congressional Budget Office (CBO) op maandag.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet tekort was 205 miljard dollar groter dan het voorgaande fiscale jaar, en over het algemeen was dat een stijging van 26 procent in slechts één jaar.

Het officiële “begrotingstekort” is natuurlijk een beetje misleidend, omdat het feitelijk het bedrag onderschat waarmee onze nationale schuld toeneemt.

Volgens de officiële cijfers van de Amerikaanse schatkist is onze staatsschuld tijdens het afgelopen boekjaar met 1,113 biljoen dollar toegenomen.

Meer dan een biljoen dollar aan de staatsschuld toevoegen in één jaar is zeker niet “conservatief”.

Kan iemand die roekeloosheid verdedigen?

Als je denkt dat je het kunt, probeer het dan gerust. Helaas is de waarheid dat al onze politici die dergelijke onverantwoordelijke uitgaven hebben gesteund zich volledig en volledig voor zichzelf moeten schamen. Wat ze doen met toekomstige generaties Amerikanen is meer dan crimineel, en als toekomstige generaties Amerikanen de kans krijgen zullen ze terugkijken en ons vervloeken voor wat we hen hebben aangedaan.

Zoals onze oprichters heel goed begrepen, is overheidsschuld een manier voor één generatie om letterlijk geld te stelen van toekomstige generaties. En zoals Jason Pye heeft opgemerkt, wordt onze “niet-duurzame situatie alleen maar erger” …

“Democraten en republikeinen moeten verantwoordelijk worden gehouden voor het buitensporige tekort dat vandaag door de CBO wordt gemeld,” zei Jason Pye, vice-president van wetgevende zaken bij de conservatieve belangenbehartigingsgroep FreedomWorks.

“Deze onhoudbare situatie wordt alleen maar erger”, voegde hij eraan toe.

Helaas is er op dit moment echt niets te doen. Nu fiscale onverantwoordelijkheid de officiële positie van beide belangrijke politieke partijen is geworden, kunnen we alleen maar hopen dat de komende financiële implosie zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

Op de korte termijn zal de Federal Reserve ongetwijfeld proberen de zaken te stabiliseren. In de afgelopen dagen zijn ze weer wild gaan afdrukken . Ze noemen het niet “kwantitatieve versoepeling”, maar dat is in wezen wat er aan de hand is. De Fed-balans begint exponentieel te stijgen en deze ‘noodinterventie’ die ze uitvoeren, begint met elke voorbijgaande dag meer permanent te lijken.

Helaas is het gewoon een indicatie dat onze financiële zonden ons beginnen in te halen. Vorige generaties gaven ons de sleutels tot de meest krachtige economie in de geschiedenis van de planeet, maar dat was niet goed genoeg voor ons. We moesten altijd meer hebben en in onze eindeloze hebzucht hebben we de grootste schuldenbubbel in de geschiedenis van de wereld gecreëerd.

Nu staan ​​we op de rand van vergetelheid, en toch is onze verslaving aan schulden zo sterk dat we onszelf gewoon niet kunnen helpen.

Het is onmogelijk dat dit verhaal goed eindigt, maar zelfs op dit late tijdstip realiseren de meeste Amerikanen zich nog steeds niet wat er gaat gebeuren.Comments

comments