Duitse autoriteiten gaan uit van terreur bij vrachtwagenrit in Limburg

Duitse autoriteiten gaan uit van terreur bij vrachtwagenrit in Limburg

8 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Een islamist ramde maandagavond meerdere auto’s in een gestolen vrachtwagen in Limburg in de Duitse deelstaat Hessen. Negen mensen raakten gewond en de bestuurder van de vrachtwagen raakte lichtgewond, zei de politie op Twitter.

In het begin was er sprake van 17 gewonden. Sterfgevallen of ernstig gewonden werden niet gemeld in tegenstelling tot speculatie op sociale netwerken.

Gedanken on Twitter

Limburg: Es handelt sich wohl um einen #Anschlag! Mann kapert #Lkw und rammt mehrere Autos, min. ein #Schwerverletzter. #Polizei verhängt #Nachrichtensperre. #Terror #Hessen

De Duitse omroep ZDF meldde dinsdagochtend dat de autoriteiten de zaak hebben geclassificeerd als een terroristische aanslag. Volgens de politie had de vermeende dader de vrachtwagen gestolen in de buurt van wat uiteindelijk kort voor 17.30 uur de plaats delict zou worden. Toen reed hij in verschillende auto’s op de Schiede, een weg ten zuidwesten van het centrum. De beoogde bestuurders zaten dus vast in hun voertuigen.

De politie kon de vrachtwagenchauffeur onmiddellijk na het incident arresteren. De oorspronkelijke bestuurder van het motorvoertuig vertelde de Frankfurt Neue Presse dat de vermeende dader hem plotseling uit zijn vrachtwagen had gesleept. Hij zei niets terwijl hij het voertuig kapte.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Greta Thunberg niet eens met het andere klimaatmeisje Neubauer

FNP meldde dat “voorbijgangers zeiden dat de chauffeur verschillende keren ‘Allah’ zei” en sprak Arabisch “. Maar de politie zou dit account niet bevestigen. Ook rapporten over de vrachtwagenaanval zijn in het Duits van het internet geschrobd. De zoekopdracht ‘hesse + terror + deutschland + 2019’ op Google bevatte geen nieuws.

Toen verschillende getuigen na de botsing eerste hulp wilden verlenen, sprak de verdachte van de terreur die de witte Mercedes-vrachtwagen had gekaapt die in de auto’s had geploegd toen ze werden gestopt bij een verkeerslicht bij het gerechtsgebouw van het stadsdeel op maandag, plotseling in het Arabisch en sprak over Allah .

Volgens het Duitse dagblad  Bild is de dader een Syriër. Hij had vóór de daad van maandag verschillende keren geprobeerd een vrachtwagen te kapen. De man was ook bekend bij de politie. Hij werd echter nooit geclassificeerd als een bedreiging of islamist.

In de loop van de avond en de nacht op sociale netwerken vroeg de politie van West-Hessen gebruikers herhaaldelijk om speculatie te vermijden. “Momenteel loopt er een grote politieoperatie in Limburg. Let op: de verdachte is gearresteerd, ons onderzoek is aan de gang. Probeer niet te speculeren. Niemand heeft trollen of wilde speculaties nodig. ‘

De plaats van de crash werd afgezet terwijl een grote politieoperatie en “uitgebreid onderzoek” werden uitgevoerd.Lees ook:  Video en VOLLEDIG transcript: "CRIMES AGAINST HUMANITY": The German CORONA Investigation - "The PCR PANDEMIC"

Comments

comments