Federale Reserve’s laatste reddingsoperaties Meer bewijs dat er slechte tijden komen

Federale Reserve’s laatste reddingsoperaties Meer bewijs dat er slechte tijden komen

8 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Sinds 17 september heeft de Federal Reserve Bank van New York miljarden dollars in de repo-inkoop (repo) markt gepompt, de eerste dergelijke interventie sinds 2009. De Fed heeft aangekondigd dat het tot 75 miljard dollar per dag zal blijven injecteren de repomarkt tot 4 november.

De repomarkt biedt banken die tijdelijk een tekort aan contanten hebben, de mogelijkheid om kortlopende (meestal één dag) leningen van andere banken te verkrijgen. De interventies van de Fed waren een reactie op een plotseling tekort aan kasmiddelen waardoor de rentetarieven voor deze kortlopende leningen opliepen tot 10 procent, ver boven de doelstelling van de Fed.

Een van de factoren die verantwoordelijk zijn voor het kassentekort van de repomarkt, is de verkoop van activa die de Federal Reserve via de Quantitative Easing-programma’s heeft verworven. Sinds de start van zijn inspanningen om zijn balans te ‘ontspannen’, had de Fed zijn belangen met meer dan 700 miljard dollar verminderd. Dit lijkt een groot bedrag, maar gezien de balans van de Fed meer dan vier triljoen dollar bedroeg, heeft de Fed zijn bezit slechts met ongeveer 18 procent verlaagd! Als een dergelijke relatief kleine vermindering van de activa van de Fed heeft bijgedragen aan het tekort aan contanten op de repomarkt, waardoor een paniekerige Fed miljarden in de markt heeft gepompt, is het onwaarschijnlijk dat de Fed activa zal blijven verkopen en zijn balans zal ‘normaliseren’.

Een andere factor die bijdroeg tot het tekort aan liquide middelen van de repomarkt was een belangrijke verkoop van US Treasury-effecten. De verkoop van overheidseffecten laat minder kapitaal beschikbaar voor investeringen in de particuliere sector, waardoor de rente stijgt. Dit “verdringingseffect” biedt nog een rechtvaardiging voor de Federal Reserve om meer geld in de markten te pompen.

Lees ook:  De 'plaag' van het fascisme dat het Amerika van Trump infecteert

Het verdringingseffect is slechts één manier waarop de federale schuld de druk op de Fed verhoogt om de rente laag te houden. Toenemende federale schuld verhoogt de druk op de Fed om lage rentetarieven te handhaven om te voorkomen dat de rentebetalingen van de federale overheid onhoudbare niveaus bereiken. Het meer dan een biljoen dollar (en stijgende) federale tekort is de belangrijkste reden dat de Federal Reserve waarschijnlijk de rente laag zal houden of zelfs het krankzinnige beleid van negatieve rentetarieven zal aannemen.

Het Amerikaanse volk mag niet eens weten welke banken hebben geprofiteerd van de tussenkomst van de Fed in de repomarkt, of welke plannen de Fed voor toekomstige reddingsoperaties maakt – ook al zullen de mensen voor die reddingsoperaties betalen door verhoogde belastingen, schulden of de De verborgen inflatiebelasting van de Federal Reserve bij de volgende crash. Natuurlijk zullen de gemiddelde mensen die hun spaargeld verliezen en hun baan bij de volgende crash niet worden gered. Dit is nog een reden waarom het zo belangrijk is dat het Congres de eerste stappen zet om het monetaire beleid te wijzigen door Audit Fed te gebruiken.

De noodzaak voor de Fed om miljarden in de repomarkt te stoppen om de rente van die markt in de buurt van het doel van de Fed te houden, toont aan dat de Fed zijn macht verliest om de prijs van geld te beheersen. De volgende crash zal waarschijnlijk leiden tot het einde van het fiat-geldsysteem, samen met de hele staat van welzijnsoorlogvoering. Degenen onder ons die begrijpen dat de Fed de oorzaak is van, en niet de oplossing voor, onze problemen moeten onze inspanningen verdubbelen om onze medeburgers te onderwijzen over gezonde economie en de ideeën van vrijheid. Op deze manier kunnen we de kritische massa creëren die nodig is om het Congres te dwingen de uitgaven te verlagen, de wettige aanbestedingswetten intrekken om een ​​vrije geldmarkt te herstellen en de Fed controleren en vervolgens beëindigen.

Lees ook:  'Absoluut walgelijk': Trump suggereert dat een overleden congreslid in de hel zit nadat zijn weduwe Debbie Dingell beschuldigde

Comments

comments