‘In mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid’: Trump is weer bescheiden over zijn intellect

‘In mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid’: Trump is weer bescheiden over zijn intellect

8 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Trump – het ‘zeer stabiele genie’ – is geen onbekende voor narcistische uitspraken en hij was er maandagmiddag weer bij

Donald Trump brak misschien een record voor verheerlijking op maandag, toen hij verwees naar zijn “grote en ongeëvenaarde wijsheid” na zijn beslissing om Amerikaanse troepen terug te trekken uit Noord-Syrië.

Trump is geen onbekende voor grandioze, narcistische uitspraken. Hij heeft zichzelf vaak een ‘ zeer stabiel genie ‘ genoemd – en niet van de tong. Hij deed dit recentelijk ook , onder verwijzing naar zijn controversiële telefoontje naar de Oekraïense president, Volodmyr Zelenskiy, die hem een ​​onderzoek naar beschuldiging inluidde.

Donald J. Trump on Twitter

As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over…

In het verleden heeft Trump zichzelf ‘de uitverkorene’ genoemd (over zijn beslissing om een ​​handelsoorlog met China te beginnen) en ‘ zo mooi en slim ‘ (zoals … niets).

Donald J. Trump on Twitter

or a very nervous and skinny version of Pocahontas (1/1024th), as your President, rather than what you have now, so great looking and smart, a true Stable Genius! Sorry to say that even Social Media would be driven out of business along with, and finally, the Fake News Media!

Op maandagmiddag, na de grote en ongeëvenaarde wijsheidspoort, werden Twitter-gebruikers ertoe bewogen vergelijkingen te maken tussen Trump en andere autoritaire leiders die zich hebben ingespannen. We hebben de beste uitgezocht.

1. Muammar Gaddafi

NBC-correspondent Richard Engel merkte op dat Trump veel lijkt op de overleden Libische leider:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  WDR eist: we moeten 42.000 illegale geweldplegers van Lesbos naar Duitsland brengen

Richard Engel on Twitter

I, in my great and unmatched wisdom,… ?” Who talks or writes like this? The closest i can come up with was Qaddafi. Not Mubarak. Or Ben Ali. Or Assad, let alone any European leader. Really can’t remember a current or recent example. https://t.co/EkOKJuw2F3

In maart 2009 stormde Gaddafi uit een drukke top in Qatar. Hij werd in de Schot geciteerd en zei: “Ik ben een internationale leider, de deken van de Arabische heersers, de koning der koningen van Afrika en de imam van moslims. Mijn internationale status staat me niet toe naar een lager niveau te dalen. ”

2. De tovenaar van Oz

Scherpe waarnemers merkten al snel op dat er iets vertrouwd was aan de uitdrukking van Trump “in mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid” – en toen beseften ze dat het opvallend vergelijkbaar klonk met de “grote en krachtige” Tovenaar van Oz.

Een Twitter-gebruiker dacht dat de president er goed aan zou doen om te onthouden hoe het verhaal eindigde voor de man achter het gordijn.

Lori Wade on Twitter

@realDonaldTrump Talking like the Wizard of Oz is a bad look for international diplomacy. You know how that story ends. Right? #ImpeachmentIsComing https://t.co/aK5zWskk8v

Een andere persoon, Andy Zahn, wees erop dat ze er ook hetzelfde uitzien.

Andy Zahn on Twitter

I, in my great and unmatched wisdom” It is apt indeed to compare Trump to the Wizard of Oz – both are old men who lied and cheated their way into positions of power. They even look alike! #BadWizard #WizardofOZ #StableGenius #greatandunmatchedwisdom

3. Ozymandias

Het klassieke gedicht van Percy Bysshe Shelley, gepubliceerd in 1818, bevat de regel: “Mijn naam is Ozymandias, koning der koningen!”

Brian Stack on Twitter

After reading Trump’s Tweet about his own “great and unmatched wisdom”, I was reminded yet again of Percy Bysshe Shelley’s “Ozymandias” for no particular reason.

 

Lees ook:  Vladimir Poetin Putin Slams 'Obsolete Liberalism.'. Wat verhindert Westerse leiders om hetzelfde te doen?


Comments

comments