Radicale islamleraar uit Brussel voor rechter wegens zedenfeiten

Radicale islamleraar uit Brussel voor rechter wegens zedenfeiten

8 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Een voormalige islamleraar van een school in het Brusselse Anderlecht moet zich morgenvroeg in de rechtbank verantwoorden voor zedenfeiten. Dat meldt Het Nieuwsblad. Eerder kwam de man ook al in opspraak omdat hij de terroristische aanslagen op Charlie Hebdo verheerlijkte.

De 53-jarige beklaagde is geen onbekende voor het gerecht. In het verleden kwam de man immers al eens in opspraak toen hij op school de terroristische aanslag op Charlie Hebdo verheerlijkte. Een geschiedenisleerkracht had zich uitgesproken tegen die aanslag, maar dat was niet naar de zin van de islamleerkracht.

Slagen en verwondingen, zedenfeiten

Hij besloot een petitie te starten tegen zijn collega-leerkracht. Leerlingen die weigerden om de petitie te ondertekenen, werden in elkaar geslagen. De islamleerkracht werd om die reden tijdelijk geschorst door de school waar hij werkte, het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht.

Niet veel later mocht de man echter gewoon terug aan de slag gaan in de school, en het duurde niet lang alvorens hij het weer bijzonder bont maakte. Verschillende leerlingen dienden de afgelopen jaren klacht in tegen de islamleerkracht.

Morgen zal de man zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een minderjarige, maar ook voor allerlei zedenfeiten. Zo zou hij een leerling meermaals aangerand hebben en stuurde hij ongepaste berichten naar nog andere leerlingen.

Lees ook:  DOOFPOT: "Ik neuk waar, wie en wanneer ik wil!" - Honderden gevallen van seksueel misbruik op het EU-hoofdkantoor

Islamitische godsdienst populairder dan ooit

Islamitische godsdienstlessen zijn populairder dan ooit in Vlaanderen. In tien jaar tijd is het aantal leerlingen dat islamitische godsdienstles volgt verdubbeld. Dat meldt De Standaard. In Brussel volgt zelfs de meerderheid van de leerlingen in het gemeentelijk en gemeenschapsonderwijs lessen islamitische godsdienst.

Door het lage geboortecijfer van autochtone vrouwen in Vlaanderen enerzijds, en het hoge geboortecijfer van islamitische allochtonen anderzijds, is in ons land een duidelijke demografische verschuiving aan de gang. In Antwerpen bijvoorbeeld is die verschuiving al duidelijk merkbaar. Bij de leeftijdscategorie 0 tot en met 9 jaar is nu maar liefst 74,10% van de Antwerpse bevolking van vreemde origine. Tussen de 10 en 19 jaar gaat het om bijna 70%.

Die demografische verschuivingen weerspiegelen zich duidelijk in het onderwijs. Het aantal kinderen dat islamitische godsdienstlessen volgt in Vlaanderen, neemt jaar na jaar toe. Van alle scholieren op middelbare scholen in Vlaanderen volgt dit schooljaar 7,34% islamitische godsdienstlessen, 10 jaar geleden was dat nog 3,6%.

Maar als we kijken naar het gemeenschapsonderwijs (GO!) zijn die cijfers nog vele malen hoger. Daar volgt nu ruim 26% van de leerlingen islamitische godsdienstles, een stijging van ongeveer 150 % ten opzichte van 15 jaar geleden. In dezelfde periode daalde het aantal leerlingen dat katholieke godsdienstles volgt van 40,89% naar 28,86% in het gemeenschapsonderwijs.

Lees ook:  Zelfbedieningswinkel Brussel: pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen naar astronomisch niveau

In Brussel volgt zelfs de meerderheid van de leerlingen in het gemeentelijk en gemeenschapsonderwijs islamitische godsdienstlessen. In het gemeentelijk onderwijs volgde vorig schooljaar net geen 70% van de leerlingen islamitische godsdienstles, tegenover een goede 14% die katholiek godsdienstles volgde. In het gemeenschapsonderwijs volgt zo’n 52% van de leerlingen islamlessen.Comments

comments