BELACHELIJKE VN-racisme-rapporteur bekritiseert Nederlands NA ZWARTE PIET nu ook boerkaverbod

BELACHELIJKE VN-racisme-rapporteur bekritiseert Nederlands NA ZWARTE PIET nu ook boerkaverbod

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

DEN HAAG, Nederland – Eerst was het zwarte piet waar deze fascistische organisatie commentaar op had nu is een het VN-racismerapporteur die heeft kritiek geuit op het onlangs geïmplementeerde Nederlandse boerkaverbod omdat het ‘meer kwaad dan goed’ doet EN MELD GEWOON EVEN DAT WIJ RACISTISCH ZIJN.

Tendayi Achiume, een rapporteur voor de VN-Mensenrechtenraad, zei maandag dat het kleine aantal vrouwen dat gezichtsbedekkende islamitische sluiers draagt, meldde dat ze meer lastiggevallen werden sinds de wet op 1 augustus van kracht werd.

Hoewel de wet allerlei gezichtsbedekkende kleding verbiedt in het openbaar vervoer, in overheidsgebouwen en bij gezondheids- en onderwijsinstellingen, zei Achiume: “het politieke discours eromheen heeft duidelijk gemaakt dat moslimvrouwen de beoogde doelen zijn.”

Ze voegde eraan toe: “Deze wet past niet in een samenleving die trots is op het bevorderen van gendergelijkheid.”

In een voorlopig rapport na een bezoek aan Nederland, kwam Achiume ook in op de netelige kwestie van de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Ze zei dat de overheid meer zou moeten doen om mensen te onderwijzen over de ‘geschiedenis van slavernij en kolonialisme als geschiedenis van systematische raciale ondergeschiktheid’.

Vorige maand besloot een museum in Amsterdam te stoppen met het noemen van de 17e eeuw, toen Nederland een mercantiele, militaire en artistieke grootmacht was, de ‘Gouden Eeuw’, waarbij de term voorbijgaat aan ‘de vele negatieve kanten van de 17e eeuw, zoals armoede, oorlog, dwangarbeid en mensenhandel. “

Het besluit leidde tot heftige reacties, met premier Mark Rutte, die de Nederlandse geschiedenis op de universiteit studeerde en de beweging ‘onzin’ noemde.

In haar rapport, na dagen van ontmoetingen met regerings- en gemeenteambtenaren, rechtenactivisten en andere groepen, prees Achiume de Nederlandse regering voor het bevorderen van gendergelijkheid en de rechten van LHBTI’s en drong zij aan op soortgelijke inspanningen om raciale en etnische gelijkheid te verbeteren.

Het eindrapport wordt volgend jaar gepubliceerd.

Woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken, Coen Gelinck, zei dat de Nederlandse regering streeft naar een inclusieve samenleving, maar erkende dat er nog werk aan de winkel is.

Ze verwelkomde ook het nieuws dat een traditioneel kinderkarakter genaamd Black Piet, een sidekick voor de Nederlandse versie van St. Nicholas, is vervangen bij een landelijk uitgezonden feest volgende maand door een versie van het Piet-personage dat vlekken op zijn gezicht heeft in plaats van volledige blackface-make-up.

Ze zei dat het personage Black Piet, dat de afgelopen jaren tot heftige confrontaties heeft geleid tussen activisten die tegen hem zijn en hem steunen, “beledigende en ontmenselijkende raciale stereotypen over zwarte mensen belichaamt.”

Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking van iets meer dan 17 miljoen is in het buitenland geboren of heeft ten minste één ouder die in het buitenland is geboren.

Nederland werd lang gezien als een succesvolle multi-etnische smeltkroes, maar de nationalistische, anti-islam- en anti-migrantenretoriek is de laatste jaren gestegen.

Achiume zei dat de reputatie van Nederland als een bastion van vrij denken de vooruitgang in de weg staat.

“De paradox in Nederland is dat aandringen dat gelijkheid en tolerantie al bestaat, in feite een barrière vormt om deze gelijkheid te bereiken,” zei ze, toevoegend dat de reputatie van het land voor tolerantie het moeilijk maakt om “de middelen en maatregelen te mobiliseren die nodig zijn om te zorgen voor gelijkheid, non-discriminatie en inclusie voor iedereen. “

Is Nederland racistisch , ECHT NIET?

Nederland staat bekend om haar tolerantie. Nederland is een land van vrijdenkende mensen. We oordelen niet en zijn tolerant. Religie, afkomst, seksuele geaardheid, het maakt allemaal niet uit; Iedereen voelt zich welkom in Nederland. Nergens in de wereld hebben buitenlanders zo veel hoge posities als in ons landje, van burgemeester tot minister zelfs ons koningshuis is Duits met een koningin Maxima die uit Zuid-Amerika komt.

Lees ook:  Studenten hoge schulden door KUT leenstelsel maar voor Amalia een prins van 18 jaar ligt '1,5 miljoen p/j klaar

Niemand wilt een racist genoemd worden. Wanner we het woord ‘racist’ horen, denken we aan haat. Mensen die hun haat tegen vreemdelingen met geweld uiten. Nazi aanhangers met kale koppen of puntmutsen en niemand wilt daarmee geassocieerd worden, maar racisten zitten niet alleen maar in Amerika of in films en racisme wordt niet alleen maar geuit via geweld.

Wanneer het komt op wereldwijde onderzoeken, komt Nederland heel positief eruit met betrekking tot racisme. We zijn volgens onderzoek het minst racistisch land in Europa. Kijk maar naar de plaatjes.

racisme

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments