“Death Cults of the Upper Middle Class”: kritiek begeleidt actieweek van Extinction Rebellion

“Death Cults of the Upper Middle Class”: kritiek begeleidt actieweek van Extinction Rebellion

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De actieweek van de eco-extremistische beweging “Extinction Rebellion” vindt niet alleen plaats in Berlijn, maar ook in tal van andere steden op verschillende continenten. Ondertussen heeft een blog uit het Ruhrgebied een video gepubliceerd van de stichter van de beweging van februari van het jaar, waarin hij openlijk beweerde de bestaande liberale orden van het Westen te willen elimineren.

De zeer passieve reactie van de congresleden en hun latere bewering dat zij de vrouw als psychologisch gehandicapt beschouwden, hadden eerder sceptici dan de kalmerende sceptici van de “klimaatbescherming” -beweging kunnen aanmoedigen, die getuigen van dit immense totalitaire potentieel.

In de aanloop naar de “Week of Disruption”, die werd uitgeroepen door de radicale ecologische “activisten” groep “Extinction Rebellion” (XR), met name in de westerse landen, verscheen er op een evenement een video van hun oprichter Roger Hallam “Amnesty International” in februari gaf informatie over de strategie van haar beweging. De blog ” Ruhrbarone ” heeft de opname gedocumenteerd en de belangrijkste verklaringen Hallam geanalyseerd, die de missie van zijn beweging voor “groter dan democratie” beschouwt.

Zelfs bekende Green Fundamentalist waarschuwt voor “Extinction Rebellion”

In plaats daarvan wordt het “irrelevant” wanneer een samenleving als “immoreel” fungeert als de huidige, verklaarde hij aan de ” spiegel “. Daar verklaarde hij ‘als structurele socioloog, niet als revolutionair’ dat ‘er binnenkort een revolutie komt’. In februari vóór Amnesty International zei hij dat er zelfs doden konden vallen:

We zullen regeringen dwingen om op te treden. En als ze niet handelen, zullen we ze omverwerpen en een democratie creëren die meer geschikt is voor het doel. En ja, sommigen zouden in dit proces kunnen sterven. “

Zelfs de linkse ex-Groenen-politicus Jutta Ditfurth waarschuwt in een Facebook- bericht voor “Extinction Rebellion”, wat naar hun mening geen “niet-gewelddadige klimaatbeweging” is, maar een “religieuze-niet-gewelddadige esoterische sekte, voor de apocalyps van de vroege, uitsterving gelooft in de mensheid ‘en beveelt zelfopoffering aan’.

Lees ook:  Nazi-achtige EU-dictatuur van Frans Timmermans

XR steelt ’emoties die de geest verduisteren’, bijvoorbeeld wanneer ze beweren dat ze ‘de laatste generatie van de mensheid zijn met uitsterven’. Wat Ditfurth Hallam bijzonder kwalijk neemt, is ook een grensoverschrijdende strategie, die hij beschrijft met de woorden:

“In tegenstelling tot klassieke linkse bewegingen, sluiten we niemand uit, zelfs iemand die een beetje seksistisch of racistisch denkt, kan zich bij ons aansluiten.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Zelfhatende burgerij projecteren hun eigen tekort op de samenleving”

In het Britse tijdschrift Spiked beschrijft redacteur Brendan O’Neill XR als de ‘doodscultus uit de hogere middenklasse’ en roept hij op tot ‘belachelijk maken’ om hem te vermoorden. O’Neill heeft met zijn camera een parade van de groep vastgelegd bij het London King’s Cross en beschrijft hoe zij zich hielden bij het zingen van hymnes voor de eindtijdpreken over de “wetenschap”. De activisten hadden opgeroepen tot het volledige einde van de vleesconsumptie en verspreidden reclamefolders om de “waarheid” te kennen.

“Dit is een beweging van Millennials die misschien over wetenschap spreken, maar gedreven worden door puur irrationalisme,” stelt O’Neill, “van angst, morele ineenstorting en haat tegen mensen. Dit is de vervallen, zelfhatende burgerij die samenkomt om hun eigen psychosociale tekorten op de samenleving als geheel te projecteren. ”

Lees ook:  Hoezo economisch V-vormig herstel? Het wordt een omgekeerde W

De folderverspreidingsacties zijn nu ook bedoeld om anderen ertoe te bewegen “twee weken vrij te nemen” om deel te nemen aan het protest tegen de “klimaat- en ecologiecrisis”. Het is duidelijk dat noch een van de werkende mensen of de armen in Londen, noch in New Delhi, Mumbai en Kaapstad – waar protesten gepland zijn – dit zou kunnen of zouden doen. De protesten zouden volgens O’Neill niet ten gunste van deze mensen plaatsvinden, maar eerder tegen hen gericht zijn:

“Extinction Rebellion is een reactionaire, regressieve en elitaire beweging die probeert de meest vervreemdende vorm van soberheid op te leggen aan mensen over de hele wereld. Een van de grote ironieën van de ‘progressieve’ politiek van vandaag is dat linksen over protofascisme spreken zodra de Tory-regering een bibliotheek in Wolverhampton sluit, maar bij de eerste gelegenheid deze ecodoodcultus toejuicht wanneer deze oproept tot economische groei – zonder na te denken over het verwoestende, verwoestende en letterlijk dodelijke effect van deze cursus op de werkende en vechtende mensen over de hele wereld. ”

“Opnieuw met 38 om te sterven aan cholera”

Hoewel kan worden aangenomen dat “progressieve” bewegingen, bij hun naam, eigenlijk een stap vooruit moeten zijn in het bevorderen van de mensheid en het creëren van een beter leven voor iedereen, wil Extinction Rebellion precies het tegenovergestelde. XR wil de mensheid terug naar het stenen tijdperk dwingen en de belangrijkste ontwikkeling in de menselijke geschiedenis ongedaan maken – de industriële revolutie.

Lees ook:  Van 'moordenaars' tot 'helden' in een week

De veronderstelde idylle zou eigenlijk een “oude, genadeloze wereld zijn waarin we allemaal lokaal aten”, nooit het land verlieten, rond de meiboom dansten om de tijd te doden en stierven aan cholera op 38-jarige leeftijd “.

Hoewel veel van de politiek en de media XR vierden als een stem van de rede en de toekomst, vormen ze eigenlijk een bedreiging voor gezond verstand, rationaliteit, waarheid en vooruitgang, zegt O’Neill:

“Hun voorspellingen dat hellevuur ons zal verslinden als we de CO2-uitstoot niet tegen 2025 verminderen, zijn volkomen humbug. Ze liegen, maken angst bang en verstoren het dagelijkse leven van hardwerkende mensen. Als je deze sekte deze week ontmoet en haar dodelijke propaganda verspreidt in de straten van jouw stad, geef ze dan je mening.Comments

comments