Extinction Rebellion en Soros: doof het kapitalisme met de miljoenen van kapitalisten

Extinction Rebellion en Soros: doof het kapitalisme met de miljoenen van kapitalisten

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De protesten van de eco-extremistische vereniging “Extinction Rebellion” trekken aanzienlijk minder publiek aan dan de “klimaatstakingen” van “Fridays for Future”. Ze zijn echter effectief in hun effect en bereiken wat ze van plan zijn – namelijk een verstoring van dagelijkse routines voor gewone mensen. De efficiëntie van de acties heeft ook te maken met een planning op hoog niveau en rijke financiële middelen.

Van de 1,4 miljoen mensen die – vaak met de uitdrukkelijke toestemming van de schoolautoriteiten, leraren, diensten of werkgevers – de straat op gingen op de dag van de “wereldwijde klimaatstaking” (20.9.) In Duitsland, de “Actieweek” van “Extinction Rebellion” (XR) valt niet op.

Zo hadden zich gisteren (7.10.) Ongeveer 1300 mensen verzameld bij de Victory Column in Berlijn om het verkeer daar te verlammen. Doeltreffend genoeg om het dagelijkse leven te verstoren van degenen die, naar de mening van critici, de meeste minachting hebben voor activisten zoals die van XR – werkende gewone mensen – en tegelijkertijd genoeg om deelnemers aan hun overtuigingen aan te moedigen, de Praetorians in de strijd voor redding om de planeet te zijn.

Met de vraag, waarmee de deelnemers aan de “actieweek” hun brood verdienen, gaan media zelden om. Een aanzienlijk deel ervan – en het publiek in Berlijn zal waarschijnlijk niet verschillen van dat in Londen – staat zelfs niet op de loonlijst en het rijke huis komt voor de kosten van levensonderhoud tijdens de lopende studie van de betrokkenen.

Tot 450 euro aan “onkostenvergoeding” bij het indienen van een formulier

Anderen, echter, zoals de portal “Sciencefiles” heeft bepaald, nemen blijkbaar deel aan de Actieweek of andere acties van “Extinction Rebellion” zelf naar de bron van hun levensonderhoud.

Zoals de portal meldt , met vermelding van zijn eigen documenten van de extremistische ecogroep , betaalde dit hun “vrijwilligers” tot 450 euro per week als “onkostenvergoeding”. Als ze zelfstandige zijn, worden ze aangemoedigd om een ​​formulier in te dienen om hen te vertellen over hun capaciteiten, inzet en redenen. Vanaf 1 december 2019 wordt zelfs een regulier loon- en salarissysteem overwogen, dat momenteel in aanbouw is. Sciencefiles documenteert de vorm die handelt over “Vrijwilligersleven-uitgaven” van activisten (ELO).

Een aanzienlijk deel van de deelnemers had daarom niet volledig onbetaald in Berlijn op straat moeten gaan – ze hebben dit immers niet, omdat er dagelijks genoeg geld in de schatkist van XR wordt gespoeld. Sciencefiles wil ook enkele van de spelers hebben geïdentificeerd die de financiële middelen voor de vereniging leveren – en sommige van hen zijn actief sinds de tijd van de Occupy Wall Street-rally’s. In het Verenigd Koninkrijk, waar de actie tot nu toe vooral gericht was op de bezorgdheid van “meer dan democratie”, zijn de banden al langer transparant. 

Restanten van de “bezette” dagen

Voor sceptische waarnemers lijken de dingen duidelijk: jonge mensen die redding zoeken uit een zinloos, materieel oververzadigd bestaan, bevinden zich in evenementen georganiseerd door groepen die leven van het geld van mensen, wat op zijn beurt hun schuldig geweten betekent Het resultaat van rijk te zijn geworden in het ‘kapitalisme’ is kalmeren door groepen te financieren die het willen vernietigen. Er zijn ook PR-bureaus die het inhuren van demonstranten beschouwen als een businessmodel. De ‘wereld’ meldde 2012 al over dit fenomeen.

Een van deze groepen is daarom de als Ltd. zelfs particuliere vereniging “Compassionate Revolution”, die zegt dat ze uit de Occupy-beweging is voortgekomen. Nu wil ze ‘een betere en mooiere wereld creëren, die we allebei nodig en mogelijk vinden’. Men deelt een “visie op verandering, die ook hoop omvat” – wat echter Greta Thunberg bijvoorbeeld zegt ten gunste van de paniek voor dispensable. Desondanks biedt Compassionate Revolution ‘ruimte die kan worden gebruikt voor acties die collectieve vastberadenheid vereisen’.

The Ltd. Net als het gelieerde Action Front behoort “Rising Up” tot een overkoepelende organisatie, die ook is georganiseerd als een privébedrijf: namelijk als ” Climate Emergency Action Ltd.” “, Die opereert als een holdingmaatschappij. XR-oprichters zoals Roger Hallam en Gail Bradbrook waren voorheen activisten van Rising Up, en inmiddels is XR veruit de 205 leden tellende lokale groep in het VK en 38 in Duitsland.

Greta Thunberg was ook betrokken bij fondsenwerving

Het is ook het Greta Thunberg-fenomeen dat start-ups en fondsenwervers in de particuliere sector heeft opgericht, die minder graag winst maken uit bedrijfsactiviteiten dan donaties van rijke donoren om actionisme te financieren.

Volgens onderzoek van Svenska Dagbladet heeft de Zweedse ondernemer Ingmar Rentzhog, de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, SEK 10 miljoen (ongeveer EUR 1 miljoen) uitgegeven als startkapitaal voor zijn nieuw opgerichte bedrijf “We heb geen tijd “. De ouders beweerden later dat ze niet alles wisten – maar pas nadat Rentzhog zijn doel had bereikt en een win-win situatie voor beide partijen had plaatsgevonden.

Er is trouwens ook een dwarsverbinding tussen “We hebben geen tijd” en XR. Voor de PR-campagne met Greta heeft de milieuactivist Bo Thorén hen aangeworven, zoals hun moeder op Facebook heeft bevestigd. Dit is een van de hoofden van Extinction Rebellion in Zweden.

Over het algemeen, volgens Sciencefiles, onder verwijzing naar de eigen claims van de groep, is 54% van XR’s XR-financiering crowdfunding, terwijl de rest afkomstig is van particuliere donoren en organisaties. Naast de ideologiegroepen Attac en Greenpeace leidt Sciencefiles ook de “Open Society Foundations” van George Soros en de “Guerilla Foundation” van de zwarte farmaceutische erfgenaam Antonis Schwarz, die nu ook verschijnt als “filantroop”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  SCHOKKEND Hoe ontwijkt het Amerikaanse leger #MeToo controle?

Scepsis ook met de Soros Foundation

Hoewel de steun van de Guerrilla Foundation ook wordt bevestigd door andere media zoals ” Forbes ” en de Foundation zelf XR zeer roemt , is er een gebrek aan sterk bewijs voor deelname van Soros naast de wederzijdse banden met de EDGE en Ariadne fondsenwerversnetwerken hun campagnes.

Op de website van “Open democratie” is er nogal een kritische analyse van het fenomeen. De strategie van XR wordt beschreven als onhoudbaar, omdat wordt gevreesd dat hun escalatietactieken snel zouden kunnen slijten. Bovendien is het Soros-netwerk ontevreden dat de tactieken primair gericht zijn op regeringen en actie vereisen in plaats van “maatschappelijke interventies”.

De protestonderzoeker Dieter Rucht beschouwde in een gesprek met de dpa Extinction Rebellion onlangs in Duitsland als overschat. “Uitroeiing opstand is een beetje opgeblazen, meer uiterlijk dan het zijn,” zei Dieter Rucht. Dit wordt ook weerspiegeld in “krachtige aankondigingen” over het aantal leden en het aantal nationale verenigingen. De cijfers die door de groep worden geciteerd, zijn “niet noodzakelijkerwijs door de realiteit gedekt”.

Update:

Multi-miljardair Financier Soros gespot onder Extinction Rebellion financiers – Verslag

Een anonieme persoon heeft naar verluidt Extinction Rebellion (XR) werkbestanden verworven die onder andere informatie bevatten over de donoren van de organisatie, meldde Wordpress-blogger Paul Homewood . De persoon die deze bestanden heeft geüpload, beweert dat ze niet zijn verkregen via hacking, maar vanwege slechte privacyinstellingen die zijn ingesteld op gedeelde documenten.

Volgens de vermeende  Extinction Rebellion- bestanden werd een van de meer dan $ 1 miljoen donaties aan de oorzaak van de groep gedaan door de beroemde Amerikaanse immigrant en financier George Soros. Het door Soros verstrekte bedrag werd zelfs verborgen in de vermeende XR-werkdocumenten.

De vrijgevigheid van andere donoren was niet verborgen. Joe Corre, mede-oprichter van de lingerie-outlet Agent Provocateur, zou £ 50000, Greenpeace – £ 10000 en de European Climate Foundation – £ 20000 hebben gedoneerd. Vanaf nu blijft de helft van het ingezamelde geld in 2019 ongebruikt, volgens de documenten.

Extinction Rebellion is een organisatie voor klimaatbeïnvloeding die streeft naar een drastische verandering van het klimaatbeleid over de hele wereld. XR streeft naar een netto nul-uitstoot van broeikasgassen tegen 2025, met behulp van methoden van burgerlijke ongehoorzaamheid en geweldloos verzet. Hun acties en bedreigingen hebben wenkbrauwen opgetrokken, waaronder een voorstel om vluchten vanaf Londen Heathrow Airport in de zomer van 2019 te sluiten met behulp van drones, hoewel dat plan uiteindelijk werd uitgesteld wordt er mogelijk donderdag wel acties op de airport verwacht.

Guerrilla Marketing door Carola Rackete

Al bij de recente acties van de groep in Berlijn kwam ooit slechts een kleine groep activisten. Desalniettemin heeft de groep altijd geprotesteerd in de media, wat voor een zekere professionaliteit spreekt. Rucht vergeleek de structuur van de beweging met een franchisesysteem: slechts een paar klikken waren voldoende om op de website te worden vermeld als een lokaal hoofdstuk in oprichting.

Op deze manier gaven de activisten de indruk dat de beweging aanwezig is bij veel lokale groepen wereldwijd. “Maar de aanwezigheid is grotendeels een aanwezigheid op het web en geen fysieke aanwezigheid.”

Zelfs beroemdheden als boegbeeld spelen in de PR van Extinction Rebellion een rol. In Duitsland, bijvoorbeeld, had Carola Rackete, gekleed in een T-shirt met het embleem van de groep, het uiterlijk van Dunja Hayali gebruikt voor guerrillamarketing voor XR – voordat ze zelf haar “activisme” veranderde in “klimaatredding” en op maandag in Berlijn zelf verscheen op de microfoon.

“Decadente open samenleving economisch levensvatbaar maken”

De redacteur van “Welt”, Ulf Poschardt, schreef in een commentaar op dinsdag (8.10.) In verband met de XR-protesten van een “radicalisering van krankzinnigheid”:

“De oprichter van de beweging heeft opmerkelijk duidelijk gemaakt dat voor hem de democratische legitimiteit van sociale processen minder belangrijk is dan zijn morele oordeel hierover. Dat is wat het calvinistische deel van de Duitsers graag hoort. Met deze radicalisering van het klimaat beginnen protesten de scheuren en breuken, die al leiden tot eerste ontwrichtingen binnen de politieke profiteurs van het protest. Redelijke Groenen weten dat het overtreden van de wet het begin is van een radicalisering die meestal goed eindigt. De radicalisering van krankzinnigheid onthult de diep intolerante essentie van deze sekte. “

Iedereen die volgens Poschardt de rechtsstaat in twijfel trekt, vernietigt het fundament van onze samenleving. Bovendien zou het enige effect dat de acties van radicale anti-groeibewegingen van de hogere burgerij zoals “Fridays for Future” of Extinction Rebellion zouden zijn, zijn dat Europa economisch failliet wordt omgezet:

“De huidige agitators, van wie sommigen zich ook in zogenaamd burgerlijke media bevinden, kunnen bij twijfel alleen met voorzichtige argumenten worden gedeconstrueerd. Het land heeft echter niet veel tijd meer. Terwijl de slimste junioren van het land vlinders maken uit PET-flessen, bereiden de Amerikaanse en Chinese industrieën van de toekomst zich voor op het economisch overnemen van wat zij zien als een waanzinnig decadente open samenleving. Lees ook:  Beloften maken schulden

Comments

comments