Hall-terreur samengevat – YouTuber Tim Kellner noemt nazi-daders verraders voor het Duitse volk

Hall-terreur samengevat – YouTuber Tim Kellner noemt nazi-daders verraders voor het Duitse volk

9 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Een 27-jarige neonazi pleegt een mislukte aanval op een joodse synagoge. Maar in de loop van de terroristische actie sterven twee mensen en sommigen raken ernstig gewond. Ten slotte kan de dader worden gearresteerd.

Woensdag 9 oktober, 12.00 uur: de neonazi Stephan B. verschijnt met helm, bivakmuts en gevechtsuitrusting voor de Joodse synagoge in Halle. Hij is gewapend met duidelijk zelfgemaakte explosieven, een geweer en een machinegeweer.

Hij gooit een explosief over de begraafplaatsmuur naar de synagoge. De ontploffing stopt. Een vrouw komt langs, ziet het geweer en spreekt hem aan. Hij schiet haar neer. Dan probeert de moordenaar de deur naar de synagoge open te schieten, wat mislukt. Uiteindelijk vertrekt hij met zijn auto, een gehuurde VW Golf.

Sven Hartmann on Twitter

Ein Augenzeuge zum Angriff auf die Synagoge in #Halle (Saale) https://t.co/vwmhae9uRu

Daarna pleegde hij een aanval op een kebabsnack in Ludwig-Wucherer-Straße, een paar honderd meter verderop. Hij probeert een explosief in de winkel te gooien. Dit ontploft echter op het kozijn. Ooggetuigen spreken van een soort Polenböller.

merzilein on Twitter

Fotos vom Täter. Bleibt alle zu Hause. #Halle #hal0910

Volgens “BZ” gaat hij dan naar de winkel. Gasten vluchten. Twee schilders verstoppen zich achter een koelkast met drankjes. Een roept en smeekt: “Niet!” De moordenaar Nazi roept hem: “Zwijg!” Dan schiet hij. Blijkbaar wil hij doorgaan met moorden. Maar: in het materiaal dat met zijn helmcamera is gefilmd, kun je horen hoe het wapen blokkeert. Hij gaat terug naar de auto, rijdt weg. Een politiepatrouille arriveert. De moordenaar stopt. Ga er weer uit. Schiet vier keer met zijn geweer. Dan gaat hij terug naar de winkel. Schiet de man dood die nog meerdere keren in leven is. Hij vlucht vervolgens in de Golf.

Vater aller Probleme 🌹 on Twitter

@KatharinaKoenig @FrauFoo Ein Augenzeuge berichtet auf n-tv dass ein vermummter Mann in Army Kleidung in einen Dönerladen geschossen und eine Person getötet habe. In der Summe deutet alles auf einen rechtsterroristischen Anschlag hin. #Halle. https://t.co/B8vXLTh63d

Bij een daaropvolgend vuurgevecht met de politie raakt de 27-jarige gewond.

Michael Ziesmann on Twitter

Irre! #Halle via @MDR_aktuell https://t.co/0SLLBaGF5O

Ontsnap naar Landsberg

Stephan B. vlucht in zijn voertuig naar ongeveer 12 kilometer ten oosten van Landsberg-Wiedersdorf.

Daar vraagt ​​hij om 13.30 uur in een werkplaats om een ​​auto. Wanneer de medewerkers zeggen dat ze geen auto hebben, wijst hij naar een taxi die daar staat. Een elektricien vertelt hem dat hij dat niet kan hebben, waarna B. op de man schiet en hem verwondt.

Met de taxi vlucht hij op de snelweg richting de snelweg A9. In Zeitz gaat hij op de B91 en wordt door een vrachtwagen op Werschen geramd. Kort daarna, rond 15.30 uur, wordt hij gearresteerd.

Tim Kellner: “Een 27-jarige Duitse high-handelaar!”

Zelfs in zogenaamde patriottische kringen werd de terroristische daad veroordeeld. De maker Tim Kellner noemde de dader een verrader van het Duitse volk, dat het werk van het conservatieve centrum voor Duitsland heeft vernietigd.

De schade die zo’n uitschot aan Duitsland en alle redelijke burgers heeft toegebracht die zich aan deze rechtsstaat hebben verbonden, kan vandaag niet worden voorzien. “

(Tim Kellner, Youtuber)

Kellner herinnert eraan dat, ongeacht welke kant van de terreur, alles extreem, absoluut uitschot is.

Comments

comments