Speciale sessie: VN-Veiligheidsraad komt bijeen voor Turks offensief

Speciale sessie: VN-Veiligheidsraad komt bijeen voor Turks offensief

9 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

De VN-Veiligheidsraad is bijeengeroepen voor zijn speciale vergadering op donderdag. De op woensdag gestarte militaire operatie van Turkije heeft internationaal scherpe kritiek gekregen.

De VN-Veiligheidsraad komt donderdag bijeen voor een speciale sessie over het Turkse offensief in Noord-Syrië. Dit werd woensdag aangekondigd door diplomaten op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Duitsland en Frankrijk hadden om de spoedvergadering gevraagd samen met Polen, België en het Verenigd Koninkrijk.

De op woensdag gestarte militaire operatie van Turkije heeft internationaal scherpe kritiek gekregen. De EU en de federale regering hebben Ankara opgeroepen om hun offensief tegen de Koerdische volksverdedigingseenheden (YPG) in Noord-Syrië te stoppen.

Turkije accepteert “verdere destabilisatie van de regio” en riskeert een heropleving van de jihadistische militie van de Islamitische Staat (IS), zei minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD). De militaire operatie bedreigt “nog een humanitaire ramp en nieuwe ontsnappingsbewegingen veroorzaken”.

De Franse regering veroordeelde ook het offensief van Turkije. Parijs streeft naar een brede coalitie om de kwestie zo snel mogelijk naar het internationale niveau te brengen, zei de Europese staatssecretaris van Frankrijk, Amélie de Montchalin. Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker riep Turkije op “terughoudend te handelen en de reeds begonnen missie te stoppen”.

Turkije lanceerde woensdag een nieuw offensief tegen de YPG-militie in het noorden van Syrië met het Syrische nationale leger nadat Amerikaanse troepen het veld daar hadden ontruimd. President Recep Tayyip Erdogan schreef in de sms-dienst Twitter dat de militaire missie de “terroristische dreiging” aan de grens van Turkije moet elimineren en vrede moet bieden. Onmiddellijk na de aankondiging werden de eerste Turkse luchtaanvallen gemeld vanaf de Turks-Syrische grens.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Post-Corona Wereld: Recriminatie en Defensie welkom bij het internationale rijk van "Pandemia"

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Epidemie van criminele leerlingen! Dertig scholen in Randstad deden nooit aangifte, slaan nu eindelijk alarm
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments