5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Terreur in Halle: extreemrechtse aanval op synagoge mislukt – neonazi Stephan B. (27) doodde twee mensen

halle

 8 total views,  3 views today

Een aanval op een synagoge in Halle schudt de stad. Wanneer de dader de beveiligingsmaatregelen niet haalt, schoot hij een vrouw in de buurt en een man in een doner kebabwinkel. Minstens twee meer mensen raakten ernstig gewond. In tegenstelling tot de eerste meldingen zou het een enkele dader moeten zijn. Hij werd gearresteerd.

“De kwetsbaarheidssituatie voor de bevolking wordt niet langer als acuut geclassificeerd. We blijven sterk in het veld. U kunt terugkeren naar de straat, de waarschuwingen worden opgeheven. “(Police Hall)

Polizei Halle (Saale) on Twitter: “Die Entwarnung gilt ebenso für den #Saalekreis und das Umland. #hal0910 #halle https://t.co/diKmZon9Wr / Twitter”

Die Entwarnung gilt ebenso für den #Saalekreis und das Umland. #hal0910 #halle https://t.co/diKmZon9Wr

Aanval op synagoge – dader Duitser, gearresteerd

De voorzitter van de Joodse Gemeenschap Halle, Max Privorozki, neemt een gerichte aanval op de synagoge in het voormalige uitvaartcentrum van de begraafplaats aan. Daar vierden ongeveer 80 mensen de laatste dag van het Yom Kippur-festival met een dienst vanochtend.

De dader probeerde toegang te krijgen tot het door camera’s bewaakte gebied. Volgens Privorozki werden schoten gehoord en hadden bewakers op de camera foto’s gezien van een man met capuchon die rechtstreeks op de synagoge had geschoten, blijkbaar om de deur te openen, schrijft “Die Zeit”. Ook werd een detonatie gehoord van een vermoedelijk zelfgemaakt explosief.

We beginnen met een aanval op de synagoge. Maar de dader slaagde er niet in om binnen te komen. “

Volgens de “FAZ” zou de gearresteerde een Duitser zijn, zoals de krant heeft geleerd van coalitiekringen in Saksen-Anhalt. De “Süddeutsche Zeitung” schrijft dat de man Stephan B. heet is en 27 jaar oud. Het rapport is gebaseerd op een meest waarschijnlijke rechtse aanval.

Na de fatale schoten op de vrouw en de man in de doner kebab leverde Stephan B. een schietpartij bij de politie, waarbij hij gewond raakte. Hij rijdt naar Wiedersdorf bij Landsberg, waar hij een voertuig in een werkplaats eist. Nadat hij op een man had geschoten en hem had verwond, greep hij een taxi en reed weg. Op een snelweg botst hij op een vrachtwagen.

In de loop van de incidenten had Stephan B. een video gemaakt van zijn acties (35 minuten) en deze naar het internet geüpload door in het Engels naar “Joden” en “Kanaks” te schelden en de Holocaust te ontkennen. Bovendien geeft hij de joden de schuld van alles, feminisme, massamigratie … “Bild” schrijft: “Neo-nazi Stephan Balliet (27) streamde zijn act op internet”.

Opmerking portal geschakeld

Na de dodelijke schoten in Halle an der Saale heeft de politie een referentieportaal verwisseld met de steun van de federale recherche. Daar konden foto’s of video’s van de feiten worden geüpload, zei de politie in Halle woensdag op Twitter. Andere indicaties kunnen daar worden gemeld onder het evenement “Verschillende vuurgevechten in Saksen-Anhalt”. Tegelijkertijd deden de onderzoekers een oproep om geen foto’s en video’s te verspreiden op de sociale netwerken op internet.

https://bka.hinweisportal.de/~portal/de/select

Er zijn al video’s en foto’s van de daad met twee doden en twee ernstig gewonden, waaronder een aanvaller die een helm draagt ​​die verschillende schoten op de open weg afvuurt. De achtergrond van het delict bleef aanvankelijk open, het federale parket nam het onderzoek over.

Er zijn ook ernstig gewonden

Bij de schietaanvallen in Halle an der Saale vielen naast de twee doden twee ernstig gewonde slachtoffers. Zoals het Universitair Ziekenhuis van de stad woensdag aankondigde, werden de twee woensdagmiddag geopereerd met schotwonden in de kliniek. Of er dodelijk gevaar bestond, was aanvankelijk niet duidelijk.

Een of meer daders hadden tijdens de lunch een man in een döner-snack neergeschoten en vervolgens een vrouw in de Humboldtstraße bij de synagoge. De achtergrond van de dodelijke schoten was aanvankelijk onduidelijk, het federale parket nam het onderzoek over. Een verdachte is gearresteerd. Waar de twee gewonden werden neergeschoten, bleef aanvankelijk ook onduidelijk.

Aanvallers wilden synagoge-deuren omhoog schieten

Volgens de voorzitter van de lokale Joodse gemeenschap, Max Privorozki, was de aanval in Halle direct gericht tegen de synagoge. “We hebben door de camera van onze synagoge gezien dat een zwaarbewapende dader met een stalen helm en geweer geprobeerd heeft onze deuren te openen”, zei Privorozki op woensdag de “Stuttgarter Zeitung” en de “Stuttgarter Nachrichten”. Het zou vanwege de hoogste joodse feestdag Jom Kippoer 70 tot 80 mensen in de synagoge zijn geweest.

De deuren zouden opgestaan ​​zijn. De daders probeerden ook de poort van de aangrenzende joodse begraafplaats open te schieten, zei Privorozki. Voor de deur was een slachtoffer van de aanvaller.

De mensen in de synagoge waren erg geschrokken. “We hebben de deuren van binnenuit gebarricadeerd en gewacht op de politie,” zei hij. De dienst werd toen verder gevierd.

Ook meldde de “spiegel” eerder pogingen van de vermeende daders om de synagoge binnen te vallen. Volgens het tijdschrift waren het minstens twee daders. Ze gingen uit elkaar na de aanval – een van de verdachten vluchtte de taxi in en kon op de snelweg worden gestopt. De politie heeft aangifte gedaan.

Procureur-generaal neemt onderzoeken over

Na de dodelijke schoten in Halle in Saksen-Anhalt heeft de procureur-generaal in Karlsruhe het onderzoek overgenomen. De verhuizing werd gedaan vanwege de ‘speciale betekenis van de zaak’, vertelde een woordvoerder woensdag aan persbureau AFP. Dit gaat over “de interne veiligheid van de Bondsrepubliek Duitsland met betrekking tot geweldsmisdrijven”.

De spreker verwees naar de zogenaamde evocatieve bevoegdheid van de autoriteit, als “bepaalde ernstige strafbare feiten zoals moord, doodslag, gijzeling, brandstichting bepaald door de omstandigheden en waarschijnlijk van invloed zijn op de externe of interne veiligheid van de Bondsrepubliek Duitsland”.

Op woensdagmiddag waren twee mensen doodgeschoten in Halle. Het is een man en een vrouw. De achtergrond van de handeling was aanvankelijk nog onduidelijk. De politie sprak over verschillende vermeende daders die een auto zijn ontvlucht. Een verdachte is gearresteerd.

De mensen in Halle en Landsberg in het oosten werden gevraagd om in hun appartementen te verblijven of om veilige plaatsen te bezoeken en zich niet te laten zien door open ramen.

Michael Ziesmann on Twitter: “Irre! #Halle via @MDR_aktuell pic.twitter.com/0SLLBaGF5O / Twitter”

Irre! #Halle via @MDR_aktuell pic.twitter.com/0SLLBaGF5O

De federale overheid “ontzet” over dodelijke schoten

De federale regering is geschokt door de dodelijke schoten die door Halle zijn afgevuurd. Woordvoerder van de regering Steffen Seibert sprak woensdag over “verschrikkelijk nieuws”. Dat er twee doden zijn, is “verschrikkelijk”. Hij hoopt zeer “dat de politie de dader of daders zo snel mogelijk kan pakken en dat er geen andere personen in gevaar komen”. Het is nu heel belangrijk dat de bevolking de instructies van de politie opvolgt.

Seibert benadrukte dat hij nog steeds geen informatie heeft over de mogelijke achtergronden. Een spreker van het Federale Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zich op dezelfde manier uitgesproken: “Naar de motiveringssituatie zijn” momenteel geen betrouwbare gegevens “mogelijk.

In Halle werden eerder twee mensen doodgeschoten. De politie sprak aanvankelijk over verschillende vermeende daders die een auto ontvluchtten. Een man werd gearresteerd. De mensen van Halle en Landsberg in het oosten werden gevraagd om in hun appartementen te verblijven of om veilige plaatsen te bezoeken.

Als het wordt gedood, is het een man en een vrouw

De mensen gedood in Halle zijn een man en een vrouw. Dat bevestigde woensdag een woordvoerster van de politie. De man werd doodgeschoten in een snackbar, de vrouw op de Humboldtstraße bij een begraafplaats. Verdere details waren aanvankelijk niet bekend.

De twee waren rond het middaguur doodgeschoten, de achtergrond was aanvankelijk nog onduidelijk. De politie sprak aanvankelijk over verschillende vermeende daders die een auto ontvluchtten.

Een verdachte is gearresteerd. De mensen van Halle en Landsberg in het oosten werden gevraagd om in hun appartementen te verblijven of om veilige plaatsen te bezoeken.

Daders op de vlucht

In Halle (Saale) zijn volgens de lokale politie op woensdag twee mensen gedood. Er waren verschillende schoten. Een van de daders is nu gepakt. Meer gewapende daders zitten in een voertuig op de vlucht.

“Blijf alsjeblieft in hun huizen of zoek veilige plaatsen,” zei een verklaring. De officieren riepen ook mensen uit de buurt van de ramen en deuren.

De stad Halle spreekt na de dodelijke schoten van een amoklage. Dit meldt de “Focus”. Alle reddingswerkers van de brandweer werden op de hoogte gebracht.

Daders in gevechtskleding en met machinegeweren onderweg

Een woordvoerder van de politie vertelde de tv-zender “NTV” dat er twee plaats delicten zijn: de donershop en de synagoge. De gedetineerde man is mannelijk, meer details over de gearresteerde politie zullen later aankondigen. Er zijn aanwijzingen voor drie daders, maar tot nu toe is dit speculatief.

Vandaag vieren Joden Jom Kipoer. Het festival wordt ook wel het festival van verzoening genoemd en is de belangrijkste joodse feestdag. Er zijn momenteel 70-80 mensen in de synagoge.

Volgens informatie van MDR zitten de daders in gevechtskleding en met machinegeweren.

“Granaat” naar het kerkhof

Een ooggetuige meldt luid “Focus”, de daders gooiden een “granaatachtig” object in de winkel, dit kaatste terug op het kozijn en ging toen omhoog. Toen schoot hij drie keer in de winkel en schoot een man neer.

Zoals de ” Bild ” meldt, werden schoten afgevuurd vanuit een machinepistool. Bovendien werd een “handgranaat” op de begraafplaats gegooid.

Zoals de “MDR” meldt, probeerde een dader de Joodse begraafplaats binnen te vallen. De dader vuurde verschillende keren met een geweer en een machinegeweer op de deur. Een meisje dat uit de tramhalte kwam, was het slachtoffer geworden van de dader. De man droeg beschermende kleding met een helm.

De “MZ” meldt dat de politie momenteel alle politie-eenheden overbrengt naar Halle. Laten we beginnen met een “speciale situatie”.

Halle Central Station is momenteel gesloten voor politieonderzoek.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments