Trump verraadt de Koerden en sluit zich aan bij zijn voorgangers, maar waarom?

Trump verraadt de Koerden en sluit zich aan bij zijn voorgangers, maar waarom?

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Amerika heeft weinig gedaan, maar het Koerdische volk steeds opnieuw verraden. Zie je, je kunt alleen iemand verraden die jou en de Koerden vertrouwt, ten onrechte mensen vertrouwt die van Amerikanen houden.

Het probleem is dat de Amerikanen van wie de Koerden houden niet Amerika besturen en, eerlijk gezegd, misschien niet meer bestaan.

We beginnen met dit citaat van de Daily Beast, een media-outlet ooit gecontroleerd door de krachtige Israëlische / Amerikaanse congresvrouw Jane Harman, wiens carrière kelderde toen ze werd betrapt op het helpen van superspy Jonathan Pollard.

Dat is een ander verhaal, het openbare verhaal is dat Pollard Israël hielp met informatie over Palestijnen. De waarheid? Pollard verwoestte de CIA door toegang te krijgen tot lijsten met deep cover-agenten die werden verkocht aan de hoogste bieder, en dat zou de Sovjetunie zijn. Meer dan 1000 werden ‘geliquideerd’.

Ik breng dit alleen naar voren zoals we zullen, terwijl we hier verder gaan, een gedifferentieerde realiteit binnengaan. Ik diende in de KRG met de VN-missie op het hoogtepunt van de Amerikaanse bezetting. Als diplomaat en Amerikaan die kritisch was over het Amerikaanse beleid, bouwde ik sterke relaties, sterke vriendschappen op en woedde ik meer dan een paar toen ik me niet verzette onder de Amerikaanse druk van Bagdad.

Zoals met elk probleem, het eerste wat we behandelen is of moeten we waarom een ​​lezer zou moeten schelen, waarom maakt het nu uit, zelfs als iemand 3000 of 7000 mijl afstand woont? Altijd een antwoord zijn kwesties van goed en fout, goed en slecht, er is een plaats voor moraliteit en gerechtigheid, zelfs vandaag. Hier is ons Daily Beast-citaat, zoals beloofd:

“Het is duidelijk dat Donald Trump geen spijt voelt over zijn beslissing om de Koerdische bondgenoten van het Amerikaanse leger in Syrië te verlaten om plaats te maken voor een aanval vanuit Turkije. Het Witte Huis kondigde eind zondag aan dat Amerikaanse troepen zich zullen terugtrekken uit Noord-Syrië en de Koerden zullen verlaten, die de meerderheid van de gevechten tegen ISIS hebben gevoerd en de strijd hebben geleid om het “kalifaat” van de terreurgroep neer te halen om een ​​invasie uit Turkije onder ogen te zien . Trump schreef maandagochtend min of meer “pech” tegen de geallieerden die hij in de steek heeft gelaten en zei dat de Koerden “nu de situatie moeten uitzoeken.” Hij schreef:

“De Koerden vochten met ons mee, maar kregen daarvoor enorm veel geld en uitrusting. Ze vechten al tientallen jaren tegen Turkije. Ik heb dit gevecht bijna 3 jaar uitgesteld, maar het is tijd voor ons om uit deze belachelijke eindeloze oorlogen te komen, waarvan vele stammen, en onze soldaten naar huis te brengen. WE ZULLEN VECHTEN WAAR HET ONZE VOORDEEL IS, EN ALLEEN VECHTEN OM TE WINNEN. ”De president voegde eraan toe: ‘We zijn 7000 mijl afstand en zullen ISIS opnieuw verpletteren als ze ergens bij ons in de buurt komen!’”

De Koerden bestaan ​​in aanzienlijke aantallen in Turkije, Irak, Syrië en Iran. Het land waar de bezetter woont, verandert omdat ze zowel etnisch zijn gereinigd als hebben gehandeld als ‘etnische reinigingsmiddelen’ wanneer ze door de VS worden gesteund.

Syriërs hebben dus altijd een Koerdische bevolking gehad ten noorden van Aleppo en in sommige oostelijke regio’s, maar ontkennen over het algemeen een historische Koerdische regio in Hasakah of in het bijzonder in Deir Ezzor, waar Koerden de Arabische bevolking verwijderden en hebben gehandeld als een vijandige bezettingsmacht, zoals aangetoond door wijdverbreide opstanden. in sommige gebieden tegen de Koerdische heerschappij.

Binnen Irak hadden de Koerden regio’s ten noorden van Bagdad vastgehouden totdat ze in de jaren zeventig door Saddam Hussein waren verwijderd en naar het noorden trokken omdat hun aanwezigheid de controle over de enorme oliereserves van Kirkuk bedreigde.

We gaan nu ook wat achtergrondmateriaal leveren, omdat context alles is en zoals Trump zo vaak terecht erkent, wat het publiek wordt verteld, is 100% nep.

Draai de klok tot 2014 en de bliksem ISIS overname van een groot deel van Irak. Ik was daar toen, als vertegenwoordiger van een defensiegroep uit de VAE, Groot-Brittannië, Frankrijk en de VS, in een poging het leger van Irak te reorganiseren. Ik zal daar niet heen gaan, maar zeggen dat het een “dwazenmissie” was, is een understatement.

Zie je, de CIA was me voorgegaan met bushels Saoedisch geld en een verhaal. Ze zouden de minderheid Soennitische bevolking van Irak terug in de schijnwerpers zetten, maar om dat te doen, moest een nep-terreurgroep worden opgericht, één streng gecontroleerd, die een burgeroorlog zou beginnen die de krachtige sjiitische milities die door Iran worden gesteund zou vernietigen en een Amerikaanse terugkeer bevorderen.

Het doel van de CIA was het opnieuw opbouwen van infrastructuur en een politiek klimaat dat de VS in staat zou stellen om een ​​verdeeld Irak te manipuleren om een ​​Amerikaanse invasie van Iran vanuit zijn grond te organiseren en ISIS zou dat mogelijk maken.

Zo bombardeerden Amerikanen in Irak tijdens de oorlog tegen ISIS voornamelijk Iraakse milities die ISIS vochten, terwijl zij ISIS leverden en Amerikaanse middelen gebruikten om de oorlog zo lang mogelijk te laten voortduren.

Generaal Soleimani van Iran had andere ideeën en was niet overwogen. Begin oktober probeerden de VS opnieuw Soleimani te vermoorden, de 4e of was het de 5e keer?

We hebben andere verhalen, Syrië is duidelijk, Al Qaida en ISIS verbonden met Israël en Saoedi-Arabië met de VS die zowel vechten als helpen.

Wat het publiek nooit begrijpt, is dat het de oorlog is die ertoe doet, niet wie er vecht of zelfs wie wint of verliest, het lange spel is altijd gebaseerd op conflict. Alleen tijdens conflicten kunnen olie- en gasprijzen openlijk worden gemanipuleerd waardoor miljarden worden gemaakt, kunnen enorme wapencontracten worden weggegeven en meer miljarden worden gestolen en regeringen openlijk worden gecorrumpeerd terwijl het publiek wordt gesust in permanente hopeloosheid onder nieuw bevoegd politie-apparaat in de voormalige westerse democratieën.

Lees ook:  De campagne om William Barr te stoppen

Praten we over ‘Turkije’, het complot om Erdogan omver te werpen? Hij zegt dat het de CIA was, maar hij zit nog steeds aan de tafel bij de NAVO en bezoekt regelmatig de VS.

We hebben dus een Turks leger klaar om Syrië binnen te gaan om de Koerden af ​​te slachten die zacht van ISIS hebben gevochten, maar meestal Arabisch land hebben gestolen en Syrische en Iraakse olie, enkele miljarden vaten, via Turkije en naar wereldmarkten hebben verrijkt die wie verrijken?

Vervolgens worden we herinnerd aan de Koerdische oorlog tegen ISIS, waardoor ISIS-oliekonvooien jarenlang dwars door de Koerdische hoofdstad Erbil konden rijden, hoewel ‘gevechtslinies’ in een oorlog met 99% ‘sitzkrieg’ en 1% ‘blitzkrieg’.

Maar net als de Palestijnen wensen de Koerden hun eigen staat. In plaats daarvan werden ze geduwd om het land van iemand anders te veroveren, ondersteund door de complotten van de CIA tegen Turkije, Irak en Syrië, een hulpmiddel dat kan worden gebruikt en weggegooid. Ze vielen in de val die elke idioot had moeten zien, een idioot waar ze steeds weer in zaten.

Waar kunnen ze terecht? Zullen Damascus en Moskou hen redden?

Sommige Koerdische eenheden vochten samen met Syrische troepen om Aleppo te bevrijden. Ik heb gesproken met Syrische leiders en Syrië is bereid een Koerdische autonome zone te steunen die is gebaseerd op de terugtrekking van de VS en een herstel van Arabische gemeenschappen die werden verpletterd door een Amerikaanse / Koerdische invasie die weinig of niets te maken had met de bestrijding van ISIS.

Keer op keer werden ISIS-troepen geëvacueerd uit gebieden waar beweerd werd dat ISIS-troepen “verslagen” waren.

Keer op keer werden ISIS-troepen verplaatst naar trainingskampen voor herschikking in Syrië of Afghanistan toen werd beweerd dat ze in de strijd waren verslagen.

Het herstellen van vertrouwen is een probleem voor de Koerden en tot op zekere hoogte waarom ze nu worden uitgewist.

Toch is er een inherent fatsoen voor het Koerdische volk en als ze de schuld krijgen, is dat voor het vertrouwen op de verkeerde mensen of voor het grijpen en kansen “te mooi om waar te zijn”, wat natuurlijk precies dat bleek te zijn, “te goed om wees eerlijk.”

We kijken dan naar Turkije en vragen ons af, is een potentiële Syrische soevereiniteit gebaseerd op echte veiligheidskwesties? Dat antwoord zou over het algemeen ‘nee’ zijn, een nogal nadrukkelijke ‘nee’.

Turkije heeft nauwelijks “schone handen” als het gaat om Syrië. In Idlib werkt Turkije al jaren hand in hand met ISIS en Al Qaida, schendt het elke overeenkomst en voldoet het alleen als het wordt gedwongen met economische sancties en militaire nederlagen.

Turkije blijft Hatay Turks land overwegen, hoewel die regio etnisch Syrisch is en sinds mensenheugenis bestaat.

Over de grens naar Idlib, de Turkse bezetting, hand in hand met Saoedi-Arabië betaalde al Qaida, ja, dezelfde Al Qaida die ooit beschuldigd werd van het organiseren van 9/11, is een onmiskenbare realiteit.

Maar met de achteruitgang van de Amerikaanse macht en het verlies van een “speelplaatsgevecht” dreigingsmatch met Iran, terwijl Saoedi-Arabië van binnen en van buiten begint af te brokkelen, is het duidelijk dat Rusland alle kaarten in handen heeft.

De vraag is niet of de Koerden zullen worden gestraft, maar hoeveel straf zal worden toegestaan ​​als de Turkse invasie spuugt in het licht van Russische garanties voor de Syrische soevereiniteit.

Hierachter schuilt het overleven van Syrië. De provincie Idlib, bezet door Turkije, bevindt zich op grote olie- en gasreserves die begeerd worden door Turkije en hun Israëlische partners.

Een verdere bedreiging voor Turkije is de voorgestelde oliepijpleiding van Iran naar de Middellandse Zee, die de inkomsten van Turkije uit de Irakese Kirkuk-olievelden zou verminderen. Je zou er ook aan kunnen toevoegen dat Turkije diefstal van Iraakse olie, die via Turkije wordt verkocht, grotendeels gedurende vele jaren aan Exxon en BP heeft toegestaan, zowel in de VS als in ISIS.

Een verdere herinnering is de rol van Turkije in de plundering van Noord-Syrië. Hele fabrieken werden verwijderd, banken geplunderd, alles wat uit de meest geïndustrialiseerde regio’s van Syrië kon worden verplaatst, werd naar Turkije vervoerd en verdeeld door belangrijke families die loyaal waren aan Erdogan. Het ministerie van Justitie in Damascus heeft een lijst, een lange lijst, eindeloos bewijs en zal de diefstal van $ 100 miljard aan activa door Turkije waarschijnlijk niet “vergeven en vergeten”. Ik heb deze gegevens persoonlijk beoordeeld.

Irak heeft een vergelijkbare lijst en de regering van Bagdad citeert Koerdische medeplichtigheid aan de plundering van Irak door ISIS. Alle wegen naar Turkije en de wereldmarkten gaan door 100% door Koerdische gecontroleerde regio’s, bijvoorbeeld die duizenden olietrucks die door Koerden uit Irak zijn geëscorteerd, niet door ISIS. Niet iedereen in de wereld is onwetend van geografie.

Maar als de Koerden geconfronteerd worden met toorn, vooral onder de minst beledigde hand, die van Turkije, moeten ze dan niet worden verdedigd, met name door Amerika?

Hierachter zit een langer spel, een van het voorkomen van de onvermijdelijkheid van een islamitische ‘superstaat’ die in staat is de regio te stabiliseren en een brede handelszone tussen Europa en China op te zetten.

Dit is natuurlijk niet alleen de zuidelijke route van de “Zijderoute”, maar iets meer. Het “geweldige spel” van verdeel en heers spelen, het plaatsen van Sunni en Sjiiet tegen elkaar, het ondersteunen van de terroristische MEK of het spelen met de Koerden zijn slechts manieren om een ​​onvermijdelijkheid uit te stellen. Het is niet een islamitische nucleaire grootmacht die wordt gevreesd, maar eerder de gevaarlijkste bedreiging van de ‘elites’ en ‘oligarchen’, het uitbreken van vrede.Lees ook:  Erdogan wil de vluchtelingencrisis in 2015 opnieuw op gang brengen

Comments

comments