VN: “Nederland is islamofoob en racistisch”

VN: “Nederland is islamofoob en racistisch”

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De VN-rapporteur voor racisme Tendayi Achiume tikt Nederland op de vingers vanwege het verbod op gezichtsbedekkende kleding. Het zogenaamde boerkaverbod heeft volgens haar “geen plaats” in een tolerante samenleving. Volgens haar is Nederland erg racistisch, ook al denken Nederlanders dat ze tolerant zijn.

Volgens Tendayi Achiume van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties weerspiegelt het verbod op gezichtsbedekkende kleding een bredere “consolidatie van islamofobie” in Nederland. “Deze wet hoort niet thuis in een samenleving die er prat op gaat dat ze de gelijkheid van mannen en vrouwen bevordert”, klinkt het. Achiume is niet aan haar proefstuk toe. In 2018 zei ze dat het Verenigd Koninkrijk vijandig was tegenover alle etnische minderheden.

UCLA School of Law on Twitter

@UN #racism rapporteur E. Tendayi Achiume criticized the #Dutch #burqa ban in @washingtonpost, stating that “this law has no place in a society that prides itself in promoting gender equality.” https://t.co/Ihndu71WHn“Verbod bedoeld om moslimvrouwen aan te vallen”

“Het politieke debat rond de goedkeuring van deze wet maakt duidelijk dat deze wet bedoeld is om moslimvrouwen aan te vallen, en ook al was dit niet de bedoeling, het is zeker het effect geweest”, zei Achiume nog meer. Volgens haar wordt de islam in Nederland “herhaaldelijk afgespiegeld – ook in het nationale parlement – als zijnde inherent gekant tegen de Nederlandse nationale identiteit”.

Volgens Achiume bestaat er zoiets als de “Nederlandse paradox”. Nederland percipieert zichzelf als tolerant, maar staat daardoor volgens Achiume verdere verbeteringen in de weg. “De paradox in Nederland is dat de stelling dat gelijkheid en verdraagzaamheid al bestaan, in feite een belemmering vormt voor het bereiken van deze gelijkheid en verdraagzaamheid”, klinkt het verder.

Lees ook:  Het is nu tijd voor de Europese Unie om op te staan ​​tegen de Amerikaanse sancties tegen Iran

“Op veel gebieden van het leven – waaronder het sociale en politieke discours, en zelfs door middel van wetgeving en beleid – wordt de boodschap versterkt dat een echte Nederlander blank en van westerse afkomst is”, zegt ze ten slotte.

‘Boerkaverbod’

Het Nederlandse verbod op gezichtsbedekkende kleding houdt in dat mensen herkenbaar moeten zijn in de openbare ruimte. De term ‘boerka-‘ of ‘nikabverbod’ is eigenlijk foutief, aangezien op het dragen van een helm of kap eveneens een boete staat.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

Lees ook:  Voor salafisten geen genade

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments