WIJ MOETEN MIGRANTEN OPNEMEN MAAR… Koeweit gaat tegen 2021 500.000 expats te ontslaan

WIJ MOETEN MIGRANTEN OPNEMEN MAAR… Koeweit gaat tegen 2021 500.000 expats te ontslaan

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Terwijl Saoedi-Arabië marine-oefeningen lanceert om zijn oliefaciliteiten beter te beschermen, en een door de VAE gesteunde Jemenitische militie gebreken ondervindt

De Koeweitse regering is van plan om de particuliere sector te dwingen het aantal buitenlandse werknemers in bedrijven en financiële instellingen te verminderen en de werving van onderdanen te verhogen, aldus een officieel document.

Het document, een kopie waarvan de Londense krant Al-Araby Al-Jadeed , het plan onthulde om het aantal expats in de particuliere sector te verminderen van de huidige 1,6 miljoen naar ongeveer 1,1 miljoen in 2021.

Volgens het document zal de overheid particuliere bedrijven stimuleren om onderdanen te werven door hen prioriteit te geven bij overheidsprojecten, naast het aanbieden van belastingverlagingen en -verminderingen in diensten.

Eerder dit jaar gaf de Koeweitse regering een besluit om de benoemingen van expats in alle overheidsdiensten te stoppen.

Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek van Koeweit (KCSB) werken er momenteel ongeveer 73.000 onderdanen in de particuliere sector, terwijl het overheidsplan ernaar streeft dit aantal te verhogen tot 130.000 tegen 2021, wat volgens de 78% een stijging betekent. Al-Araby Al-Jadeed.

Volgens officiële overheidsgegevens in Koeweit bedroeg het aantal werkloze Koeweitse onderdanen eind juni 16.000.

Saoedische marineoefeningen om olie te beschermen

Saudi-Arabië kondigde op Saunday de start aan van twee marine-oefeningen met Bahrein in de Golf voor de bescherming van oliefaciliteiten, bijna drie weken na een aanval op zijn olie die de helft van zijn productie verstoorde, volgens de  Al-Khaleej Online- website.

Lees ook:  De feiten die bewijzen dat bijna iedereen in de VS het bij het verkeerde eind heeft over deze coronaviruspandemie

Het persbureau van de Saoedische overheid meldde dat de oefeningen “Jisr-20” en “Amwaj-4” gelijktijdig zullen plaatsvinden met de deelname van Saoedische marine- en luchtstrijdkrachten en de Bahreinse marine.

De twee manoeuvres zijn gericht op “het bestrijden van terroristische operaties gericht op olie-installaties, het beschermen van regionale wateren in de Arabische Golf en het verbeteren van de samenwerking en de uitwisseling van expertise tussen Saoedische strijdkrachten en hun Bahreinse tegenhangers,” zei het agentschap.

De manoeuvres vinden plaats in een periode van hoge spanning in de regio. Washington en de Golfstaten, met name het Saoedische koninkrijk, hebben Teheran beschuldigd van het richten op olieschepen en -faciliteiten van de Golf en het bedreigen van maritieme navigatie. Iran heeft deze beschuldigingen ontkend en aangeboden een “niet-agressie” -overeenkomst met de Golfstaten te ondertekenen.

Defecties treffen Jemenitische milities die door de VAE worden gesteund

Een officiële bron in het Jemenitische leger zei zondag dat defecten in de gelederen van de Abu al-Abbas Brigades, een door de VAE gesteunde ultra-conservatieve militie, hebben geleid tot een sterke afname van haar leden,  meldde de website  Arabi21 .

De bron, sprekend op anonimiteit, vertelde Arabi21 dat de militie onlangs een golf van afwijkingen heeft doorgemaakt, waarvan de laatste op zaterdag plaatsvond. Hij voegde eraan toe dat “deze splitsingen plaatsvinden vanwege de verdachte agenda die de strijdkrachten moeten uitvoeren in het zuiden van de provincie Taiz”.

De bron zei ook dat meer dan 1.300 jagers, waaronder prominente leiders, zijn toegetreden tot het leger van Jemen, eraan toevoegend dat de “Abu al-Abbas Brigades alleen zijn achtergelaten door de veiligheidstroepen en verdachte leden, of degenen die betrokken zijn bij interne en externe agenda’s “.

Er is momenteel een wervingsactie aan de gang, zei hij, waarbij de VAE de salarissen betalen van nieuwe rekruten in Saoedische valuta als onderdeel van haar inspanningen om “chaos te creëren op het zuidelijke platteland van Taiz en het in een afzonderlijke sector onder haar controle te veranderen”.Lees ook:  Wie de winnaars zijn van Amerika's vernietiging van Irak en oorlog tegen Iran

Comments

comments