Witte Huis weigert mee te werken aan onderzoek naar beschuldigingen

Witte Huis weigert mee te werken aan onderzoek naar beschuldigingen

9 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De laatste beweging van het Witte Huis, aangekondigd in een uitdagende brief aan House Speaker Nancy Pelosi, kwam slechts enkele uren nadat de regering de getuigenis van de Amerikaanse ambassadeur in de EU, Gordon Sondland, had geblokkeerd.

WASHINGTON – Het Witte Huis weigerde dinsdag interne documenten over te leveren waarin Oekraïne werd gezocht door House Democrats terwijl de regering Trump zich verzette tegen hun onderzoek naar beschuldigingen .

In een uitdagende brief die de recente impeachment-berichten van de president weergalmde – Democraten beschuldigen van het schenden van de grondwet en burgerlijke vrijheden en proberen de resultaten van de verkiezingen van 2016 teniet te doen – zei het Witte Huis dat het niet zou voldoen aan het verzoek van House Democrats omdat ze voerden een ongeldig onderzoek.

“Nooit eerder in onze geschiedenis heeft het Huis van Afgevaardigden – onder controle van een van de politieke partijen – het Amerikaanse volk het gevaarlijke pad ingeslagen dat u vastbesloten lijkt te volgen”, schreef de raadsman van het Witte Huis, Pat Cipollone.

De verhuizing was de laatste demonstratie van een strategie van het Witte Huis van bijna universeel verzet dat vorm kreeg in zijn pogingen om het Democratisch onderzoek tegen te gaan of president Donald Trump de macht van zijn kantoor gebruikte om Oekraïne onder druk te zetten om onderzoek te doen naar rivaal Joe Biden in 2020.

De voorzitter van de House Intelligence Committee, Adam Schiff, die een groot deel van het onderzoek heeft geleid, heeft de regering later dinsdag vernietigd .

“Het Witte Huis zegt dat er niets mis is met het onder druk zetten van een buitenlandse regering om in te grijpen bij een Amerikaanse verkiezing”, schreef hij in een tweet. “Ze zeggen: ze zullen niet meewerken aan een onderzoek naar beschuldiging tenzij het op hun voorwaarden is. Ze bedoelen: de president staat boven de wet. De Grondwet zegt anders.”

Lees ook:  Vermoeden richt zich op de VS in de mysterieuze ambassade-inval in Noord-Korea

Huisspreker Nancy Pelosi reageerde dinsdag op de brief en beschuldigde de president van “proberen wetteloosheid tot een deugd te maken.”

“Deze brief is duidelijk verkeerd en is gewoon een andere onwettige poging om de feiten te verbergen van de brutale inspanningen van de regering Trump om druk uit te oefenen op buitenlandse machten om in te grijpen bij de verkiezingen in 2020,” schreef Pelosi. “Ondanks het tegenhouden van het Witte Huis zien we een groeiend aantal bewijzen dat aantoont dat president Trump zijn ambt heeft misbruikt en zijn eed heeft geschonden om ‘de grondwet te beschermen, te behouden en te verdedigen.’ ”

Pelosi waarschuwde dat Trump niet boven de wet stond en dat voortdurende inspanningen om het machtsmisbruik van Trump te verbergen ‘als een verder bewijs van obstructie’ zouden worden beschouwd.

Het Witte Huis betoogde dat om de Democraten hun onderzoek geldig te laten maken, het Huis een aantal stappen zou moeten nemen, waaronder het houden van een volledige stem voor het starten van afzettingsprocedures, waardoor Republikeinen dagvaardingen kunnen uitschrijven en het Witte Huis de mogelijkheid geven om over te steken -onderzoek getuigen en hebben toegang tot bewijsmateriaal.

Maar zelfs als het Huis die acties ondernam, is het onduidelijk of het Witte Huis dan zou meewerken, zei een hoge ambtenaar.

“We vermijden te zeggen dat we op geen enkele manier kunnen samenwerken”, zei de functionaris. “Wat we hebben gedaan, is de fouten onder de huidige omstandigheden verklaren, en hoe veranderingen die fouten kunnen aanpakken en wat dat voor de toekomst kan inhouden, wil ik nu niet voorspellen.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De Koning Willem en Koningin Maxima kunnen niets zeggen over asielzoekers en dubbel paspoort

Er is weinig in de grondwet waarin staat hoe afzetting moet worden uitgevoerd. Het document stelt slechts in grote lijnen dat het Parlement “de enige macht van beschuldiging zal hebben” en dat “de senaat de enige macht heeft om alle beschuldigingen te berechten.”

Door te pleiten voor de reden waarom de uitvoerende macht zou moeten kunnen dicteren welke acties de wetgevende macht moet ondernemen, citeerde het Witte Huis hoe eerdere beschuldigingen werden afgehandeld en de basisverdedigers van het gerechtelijk proces zijn toegestaan ​​in het gerechtelijk proces.

Perssecretaris van het Witte Huis, Stephanie Grisham, zei in een verklaring dat de uitvoerende macht, waaronder het Witte Huis, het ministerie van Justitie en het ministerie van Buitenlandse Zaken, als algemene regel niet zou meewerken aan het onderzoek naar beschuldigingen.

“Van de uitvoerende macht kan niet worden verwacht dat zij en zal niet deelnemen aan deze oefening van partijgebonden politiek theater,” zei Grisham.

De brief kwam uren nadat de Trump-regering op het laatste moment verhuisde om Gordon Sondland , de Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie, waarvan wordt aangenomen dat hij een belangrijke getuige is, te blokkeren voor het verschijnen van een gepland interview voor het Huis.

Later dinsdag volgden Schiff, voorzitter van de commissie buitenlandse zaken Eliot Engel, DN.Y., en voorzitter van het toezicht op en hervormingen van de regering, Elijah Cummings, D-Md .

Huisdemocraten hebben gezegd dat ze een dagvaarding aan het Witte Huis zouden geven voor de aanvullende documenten als ze niet vrijwillig zouden worden overgedragen. Als het Witte Huis hieraan niet voldoet, hebben de Democraten gezegd dat ze minachting of andere straffen niet zouden overwegen, in plaats daarvan de niet-naleving zouden gebruiken als bewijs van obstructie voor afzetting.

Eerder dinsdag bekritiseerde Trump’s persoonlijke advocaat Jay Sekulow de strategie van de Democraten.

Lees ook:  The RUBBLE of Empire: Doctrines of DISASTER [CAPITALISM] & DREAMS of [NATIONAL] SECURITY AANGEZIEN BIDEN JAREN BEGINNEN

“Nu, terwijl het Witte Huis besluit zijn grondwettelijk recht uit te oefenen, gaan ze dat veranderen in een beschuldigingsartikel. Dat is absurd, ”vertelde Sekulow aan NBC News.

Trump zei vorige week dat hij zijn advocaten zou laten beslissen of hij zou meewerken aan het congresonderzoek.

Hoewel de regering heeft geweigerd mee te werken, zijn democraten doorgegaan met hun eisen. House Democrats hebben maandag een dagvaarding afgegeven aan minister van Defensie Mark Esper en de waarnemend directeur van het Office of Management and Budget, Russell Vought , die documenten en mededelingen eisten over het besluit van Trump om de Amerikaanse hulp aan Oekraïne op te schorten.

Tot nu toe hebben Democraten zes dagvaardingen uitgegeven als onderdeel van de beschuldigingsprobe. De anderen richten zich op staatssecretaris Mike Pompeo en Trump’s persoonlijke advocaat Rudy Giuliani. Democraten hebben ook documenten gevraagd aan vice-president Mike Pence, maar ze hebben nog geen dagvaarding voor het materiaal uitgegeven.

Het congres heeft een beperkt vermogen om die dagvaarding af te dwingen, met mogelijke boetes voor niet-naleving, variërend van het minachten tot het opleggen van dagelijkse boetes. Meer dan een eeuw geleden stuurde het Congres zijn bewapende sergeant om een ​​getuige te arresteren wegens niet-medewerking, maar dat scenario wordt tegenwoordig als een uiterst onwaarschijnlijke zet beschouwd.

Huisdemocraten lanceerden vorige week het onderzoek naar beschuldiging te midden van berichten van Trump’s telefoongesprek in juli met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy, waarin hij Zelenskiy vroeg om de voormalige vice-president en zijn zoon, Hunter Biden, te ‘onderzoeken’. Het besluit van Trump om onverwacht bijna $ 400 miljoen aan militaire hulp aan Oekraïne te bevriezen dagen voordat de oproep heeft geleid tot aantijgingen dat hij een tegenprestatie probeerde te bereiken.Comments

comments