Amerikaanse bewapening van Oekraïne is een schandaal op zich

Amerikaanse bewapening van Oekraïne is een schandaal op zich

10 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat president Donald Trump de Amerikaanse militaire hulp aan Oekraïne voor politieke doelen kort heeft bevroren. Max Blumenthal onderzoekt hoe het Oekraïnegate-schandaal de gevaren van die wapenverkoop aan Oekraïne en de corrupte belangen erachter over het hoofd ziet.

Onder Trump heeft de Amerikaanse militaire hulp een bloedige proxyoorlog met Rusland verlengd, waarbij duizenden in Oekraïne zijn gedood en extreem-rechtse Oekraïense strijdkrachten mogelijk zijn gemaakt – allemaal terwijl wapenfabrikanten en lobbyisten in het DC werden verrijkt.

Gast : Max Blumenthal, redacteur van The Grayzone en auteur van “The Management of Savagery.”

Bekijk / lees deel 1 van dit interview hier .

VERTALING

AARON MATÉ :  Welkom bij Pushback, ik ben Aaron Maté, hier met Max Blumenthal, redacteur van The Grayzone en auteur van verschillende boeken, waaronder zijn nieuwste,  The Management of Savagery . We hebben het gehad over verschillende andere facetten van het Oekraïnegate-schandaal die zijn genegeerd.

In dit deel, Max, laten we ons concentreren op de militaire hulp aan Oekraïne die Trump kort bevroor en de verontwaardiging daarover. We hebben in het vorige segment gesproken over de corruptie van Joe Biden en anderen als het gaat om Oekraïne. Laten we er nu over praten in het kader van deze militaire hulp, en ik moet opmerken dat Kurt Volker, die tot deze week de gezant van het ministerie van Buitenlandse Zaken was, de gezant van de VS naar Oekraïne, een enorm belangenconflict heeft dat niet wordt besproken. Dus ik wil je een paragraaf voorlezen uit de Washington Post over Kurt Volker. Er staat: “Volker begon zijn baan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2017 in een ongewone deeltijdregeling waardoor hij kon blijven overleggen bij BGR, een krachtig lobbybedrijf dat Oekraïne en Raytheon vertegenwoordigt. Tijdens zijn dienstverband, Volker pleitte ervoor dat de VS door Raytheon geproduceerde anti-tank Javelin-raketten zouden sturen, een beslissing die de raketfirma miljoenen dollars opleverde. BGR heeft gezegd dat Volker zich terugtrok van alle aan Oekraïne gerelateerde zaken in reactie op kritiek op belangenconflicten. ‘Dat deze week vanuit de Washington Post.

Dus, Max, we hebben hier de Amerikaanse topgezant voor Oekraïne die zijn baan behoudt, aangezien hij in deze functie zit bij een lobbybedrijf dat miljoenen dollars verdient aan de verkoop van raketten waar hij zelf voor lobbyt in zijn positie. Dus er is die hoek en dan is er het feit dat wat de impact hiervan is. Welnu, de impact op het terrein is geweest om een ​​bloedige en rampzalige proxyoorlog tussen de VS en Rusland te verlengen, omdat het Amerikaanse militaire hulp is die dit ding in principe heeft voortgezet, vergelijkbaar met wat de VS in Syrië deden. En dit alles wordt niet besproken. Uw mening hierover, Max Blumenthal.

MAX BLUMENTHAL : Nou, er wordt over gesproken in de zin dat Trump onze bondgenoot uitverkoopt, en er is al die verontwaardiging dat, zonder citaat, er geen hulp aan Oekraïne wordt geboden. De hulp is militaire hulp, en het is een soort van, het lijkt hulp te zijn zoals het wordt verstrekt aan Israël, waar leningen worden verstrekt aan Oekraïne en worden terugbetaald aan de Amerikaanse wapenindustrie om, wat, banen te creëren? Vandaag werd door Raytheon aangekondigd dat ze hun Tucson-campus uitbreiden om te voldoen aan nieuwe eisen voor wapenproductie, dankzij de deal van $ 39 miljoen die zojuist is goedgekeurd door het Trump State Department om deze Javelin-antitankraketten naar Oekraïne te sturen.

Nu heb ik gerapporteerd over de relatie van Kurt Volker met de BGR-groep, die wordt geleid door Raytheon, een van de beste lobbyisten van Raytheon in Washington, Ed Rogers, terwijl hij ook uitvoerend directeur was van het McCain Institute, genoemd naar de man die heeft uitgegeven, die schreef het wetsvoorstel in de Senaat, eiste al deze militaire hulp aan Oekraïne en diende als Trump’s contactpersoon voor Oekraïne. En ik dacht dat dit een bizarre relatie was, en ik schreef er vorig jaar weer over in 2018 en niemand in Washington lette er op. De reguliere media maakten zich niet echt druk om dit voor de hand liggende geval van officiële corruptie, en nu zijn ze omdat Volker eruit is, hij wordt misschien als een slechterik beschouwd omdat hij een rol speelde in het begeleiden van Giuliani naar Oekraïne of het helpen van Giuliani om vuil op te graven Trump’s tegenstanders. Maar dit was een serieus probleem. Ik denk dat Volker eigenlijk werd gezien als een controle op de impuls van Trump om met Rusland détente te doen, en daarom werd dit niet ter sprake gebracht. Omdat Volker een rol speelde bij het beïnvloeden van Trump om voor het eerst iets te doen dat Barack Obama weigerde te doen: om de eerste verzending van deze Javelin-antitankraketten naar het Oekraïense leger toe te staan ​​om de hitte op Rusland te verhogen .

Als je nu teruggaat naar de Republikeinse conventie in 2016, kun je beginnen met het begrijpen van de oorsprong van dit Oekraïense schandaal waar we het nu over hebben. Het was daar in Cleveland waar [senior campagneadviseur beleid en nationale veiligheid] JD Gordon, [een voorgestelde wijziging van] het Republikeinse platform van het Nationaal Comité verwierp over [het sturen van] offensieve wapens naar Oekraïne, hetgeen een oproep was tot “offensieve wapens” [in plaats van] “passende hulp”. [“passende hulp” was de laatste gebruikte taal]. En dit werd onmiddellijk aangegrepen door de Democraten, die hun Russiagate-verhaal begonnen op te voeren en de samenspanningstheorie onder druk zetten dat Trump een tegenprestatie had aangegaan met Poetin om een ​​oproep voor aanvalswapens naar Oekraïne te verwijderen in ruil voor Poetin die zich bemoeide met de verkiezingen tegen Hillary Clinton en haar e-mails hackte, of wat dan ook. Lijkt me blijkbaar overduidelijk belachelijk, maar weet je, de Huffington Post ging destijds met een kop: “De grote winnaar op de Republikeinse Nationale Conventie: Vladimir Poetin.” En dus is het altijd … het is een overwinning voor Poetin wanneer een van de grote partijen in de VS een wending neemt naar détente en vrede. Barack Obama had geweigerd diezelfde offensieve wapens toe te staan ​​omdat zijn Nationale Veiligheidsraad en zijn buitenlands beleidsteam geloofden in het bevorderen van de akkoorden van Minsk II, althans tot op zekere hoogte, die de proxy-oorlog in het oosten van Oekraïne zou de-escaleren. Natuurlijk zijn al die mensen en de Oekraïners gewoon kogelstoppers voor ons, we geven niet om hen. En dus neemt de druk op Trump toe om deze aanvallende wapens te autoriseren, doe iets om te bewijzen dat je geen Russische marionet bent! En Trump zegt expliciet: ‘Ik ben GEEN Russische marionet. Ik heb antitankbusters toegelaten tot Oekraïne! ‘Hij is er eigenlijk uit gekomen en heeft het gezegd. Het was een symbolische wapenverzending voor Trump om te laten zien dat hij geen Russische marionet was. Ik heb antitankbusters toegelaten tot Oekraïne! ‘Hij is er eigenlijk uit gekomen en heeft het gezegd. Het was een symbolische wapenverzending voor Trump om te laten zien dat hij geen Russische marionet was. Ik heb antitankbusters toegelaten tot Oekraïne! ‘Hij is er eigenlijk uit gekomen en heeft het gezegd. Het was een symbolische wapenverzending voor Trump om te laten zien dat hij geen Russische marionet was.

Lees ook:  Beschuldig alle presidenten

Voor de Oekraïners, voor de mensen in het oosten van Oekraïne die aan de pro-Russische kant staan, betekent dit iets heel anders, omdat ze sinds 2014-2015 in een loopgravenoorlog verwikkeld zijn. Mensen in de frontlinie gemeenschappen daar zijn gestorven in de sporadische artillerie-aanvallen, en er is sinds 2015 geen tankgevecht geweest, dus het punt van het sturen van deze Javelins biedt geen defensieve … het biedt geen defensieve kwaliteit voor Oekraïne of het Oekraïense volk. Het enige wat het doet is doorgaan met het escaleren van deze proxy-oorlog.

En waar we het nu over hebben, is niet iets dat in het belang is van progressieve mensen. We hebben het niet over het opschorten van mensen … weet je, hulp voor humanitaire programma’s, zoals Trump de Palestijnen heeft aangedaan. Praten over het opschorten van hulp die daadwerkelijk rechtstreeks interfereert met iets waarvoor de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is gekozen, namelijk vrede sluiten met Rusland. Er is een kiesdistrict voor vrede in heel Oekraïne aan de pro-Russische kant en aan de nationalistische kant, en hij werd gekozen om te doen wat hij nu doet, die de Steinmeier-formule wordt genoemd, genoemd naar de minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, waar verkiezingen zullen zijn gehouden in pro-Russische gebieden in de Donbass in ruil voor een terugtrekking van Russische militaire steun. En dat is gewoon, dat lijkt me gewoon een goede zaak. De internationale gemeenschap “quote unquote” zit erachter. Weet je wie er tegen is? De neo-nazi-elementen in de Oekraïense samenleving die op straat protesteren en hardliners in Washington, inclusief mensen die dicht bij Joe Biden staan, die constant de hitte tegen Rusland wilden opendoen en Oekraïners als kogelstoppen wilden gebruiken. En dus denk ik dat het tijd is om te kijken hoe deze deal zich heeft ontwikkeld en wat het effect op het terrein is.

En nog een laatste punt. Wie heeft het plan opgesteld dat McCain in de senaat heeft opgesteld? Het waren de Atlantic Council en de Brookings Institution, twee centristische, militaristische denktanks in Washington. En wie financiert beide denktanks? Raytheon. Wie is de defensie-secretaris op dit moment, die deze deal heeft getekend met $ 39 miljoen aan speren naar Oekraïne? De voormalige lobbyist van Raytheon, Mark Esper. Wie financierde John McCain? Raytheon. Wie ondersteunde het bedrijf van de voormalige Oekraïense … ah, Amerikaanse contactpersoon voor Oekraïne, Kurt Volker? Raytheon. Dus eigenlijk is deze deal ook het product van officiële corruptie in Washington.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenAARON MATÉ  Max, ik ga hier nog een naam toevoegen, iemand die hierin ook een zeer prominente rol speelt, en dat is Adam Schiff, de leider van het onderzoek naar beschuldigingen. Zoals u hebt  gemeld, ga ik hier van u citeren dat de wapenindustrie Schiff flink heeft beloond, omdat hij Russiagate heeft geduwd, wat Democraten heeft geduwd om hetzelfde soort militaristische houding aan te nemen die Ukrainegate nu aan het doen is, en u schrijft dat, “de grootste donor van Schiff in een eerdere campagnecyclus op $ 12.700 was Northrop Grumman, de verdedigingsgigant. Raytheon, de fabrikant van het Javelin anti-tank raketsysteem, zat erachter met $ 10.000 aan bijdragen. In totaal waren wapenreuzen goed voor meer dan een zesde van de totale donaties van Schiff. ”

Lees ook:  61-jarige gehandicapte man laat PRECIES zien waarom u voorbereid moet zijn om uw huis te verdedigen

MAX BLUMENTHAL : Ja, en de Atlantische Raad heeft net betaald om een ​​van Schiff’s toppersoneel naar Oekraïne te sturen op een mysterieuze reis in september. Maar ja, Schiff heeft nooit een oorlog ontmoet, een oorlog in Washington, hij hield niet van. Hij heeft zelfs de VS-Saoedische oorlog tegen Jemen ondersteund, en hij is een van de favoriete donoren … een favoriet, euh, weet je, ontvangers van donaties in de wapenindustrie. Ik bedoel, je kijkt gewoon naar hoeveel geld dit voorheen ongehoorde lid van het congres in Californië krijgt; Ik bedoel, hij haalt gewoon miljoenen dollars op van bedrijven in de wapenindustrie.

In 2013 werd Adam Schiff daadwerkelijk getrakteerd op een $ 25.000, sorry, $ 2.500 a-head fondsenwerving door de in Oekraïne geboren, in Californië gevestigde wapenhandelaar genaamd Igor Pasternak, en Pasternak heeft echt geprofiteerd van de proxy-oorlog in Oost-Oekraïne. Hij kreeg een lucratief contract, een lucratief contract om de Oekraïense staatsgrenswacht te voorzien van bewakingssystemen, en vervolgens kreeg hij een andere deal om de oude AK-47’s van het Oekraïense leger te vervangen door de nieuwe versie van de M16. En het grappigste is dat ik denk dat PolitiFact heeft gecontroleerd of Schiff een relatie heeft met een Oekraïense wapenhandelaar genaamd Pasternak, en zij verklaren dat het meestal vals is door zich te concentreren op het feit dat Pasternak de Amerikaanse nationaliteit heeft en dat hij alleen geboren in Oekraïne, maar hij komt uit Kazachstan, en ze soort van nitpick. Maar het is volkomen waar dat Schiff nauw betrokken is bij de wapenindustrie en ze betalen hem om een ​​goede reden. Dit is iemand die een verhaal heeft gepusht. Ik denk dat het een … dit is een ricochet-effect ervan. Ik denk dat je weet dat Schiff zijn eigen ijdele ambities heeft om in de schijnwerpers te staan ​​en Russiagate te pushen, maar er is een ricochet-effect dat voordeel is … het komt zijn donoren ten goede voor hem om dit verhaal uit de Koude Oorlog te pushen.

AARON MATÉ En weet je, ik beweer niet dat het opzettelijk is, maar ik moet er rekening mee houden dat al dit geschreeuw in Washington gaande is over het feit dat Trump de militaire hulp aan Oekraïne kort bevriest – omdat hij opnieuw onder druk van het Congres ontdooide het en nu is het goedgekeurd zoals we zagen met nieuwe Javelins die deze week werden verkocht – maar aangezien dat aan de hand was, gaat dit Oekraïense vredesproces door. Alleen deze week heeft Zelensky ingestemd met het houden van verkiezingen in de Donbass, deze regio waar Oekraïense strijdkrachten Russische strijdkrachten steunen, wat een enorme stap voorwaarts is. En het is in dit geschreeuw over Trump en deze bewering dat hij Oekraïne in gevaar brengt, wat er feitelijk in Oekraïne gebeurt, wordt genegeerd. En terwijl we afronden, Max, vraag ik me af of je commentaar kunt geven op hoe de schandalen die Democraten hebben omarmd,

MAX BLUMENTHAL : Ja, ik zag  Common Dreams , een van de websites die echt een van de belangrijkste bronnen van kritische analyse en rapportage was tijdens de invasie van Irak, David Frum retweeting gisteren, en het weerspiegelt echt de sfeer waarin het soort progressieve beweging is, un … bijna onbewust gedomesticeerd en gecastreerd door de nationale veiligheidsstaat in dit soort anti-Trump weerstand waar alles wat Trump schade toebrengt is … en alles dat hem opportunistisch pijn doet is aanvaardbaar, zelfs als het een nieuwe Koude Oorlog voortzet, die geen progressief moet ondersteunen. En dus zijn we weer gek, over de opschorting van $ 400 miljoen aan militaire hulp in een tijd waarin Oekraïne een historische verschuiving doormaakt, op weg naar vrede.

We moeten het hebben over hoe dit Zelensky beïnvloedt. Weet je, en het stoorde me ook de manier waarop Trump met Zelensky omging, dat hij hem gewoon zo behandelt … deze kleine koloniale pop. Het maakte me van streek door de manier waarop Joe Biden Viktor Shokin behandelde, waar de Amerikaanse vice-president gewoon binnen kan komen en de procureur-generaal van een ander land kan ontslaan en vervolgens naar de Council on Foreign Relations kan gaan en opscheppen over hoe hij de ‘zoon kwijt was’ -of-een-teef. ‘Het toont alleen onze hele koloniale relatie met Oekraïne. Dit land is door Washington in kogelstoppen veranderd. Het heeft twee kleurenrevoluties ondergaan, de Maidan-staatsgreep heeft zijn bruto binnenlands product vernietigd, zijn exportsector is weggevaagd omdat zijn historische handelsrelatie met Rusland is verdwenen, corruptie torenhoog is,

Dus we moeten dit eigenlijk vanuit een anti-oorlogsoogpunt gaan bekijken, en we moeten ook rekening houden met het feit dat het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt bestuurd door iemand, Arsen Avakov, die de weldoener is geweest van ‘s werelds grootste verzameling neo- Nazi’s en hielpen bij de integratie van een neonazistische militie, het Azov Bataljon, in de nationale garde van het land. Zodat ze nu Amerikaanse militaire hulp en Canadese militaire hulp ontvangen of hebben ontvangen. Dit is serieus, zoals je weet, de progressieven en anti-Trump-mensen die in paniek raken over de Proud Boys die door Portland marcheren. Waarom hebben ze het niet over het feit dat we honderden … tientallen miljoenen offensieve wapens blijven sturen naar een leger met een letterlijk neonazistisch bataljon in zijn gelederen geïntegreerd?

Lees ook:  Het einde van moderne diplomatie

De NDAA van 2018 blokkeerde – dankzij een interventie van Democraten in het Huis – zogenaamd de hulp aan het bataljon Azov, maar het is onmogelijk om te weten hoe dat zal gebeuren. Daar … het is … we hebben gemeld in The Grayzone, zoals Asa Winstanley meldde bij Electronic Intifada, dat het Azov Bataljon Israëlische wapens ontvangt, en eigenlijk viel de Oekraïense ambassade in Israël ons daarvoor aan. Maar ze bevestigden het tegelijkertijd. En ze nemen Amerikaanse wapens het veld in. Dus we moeten het eigenlijk hebben over het bewapenen van neonazi’s met Amerikaanse belastingbetaler dollars en we moeten ook praten over het feit dat, zoals u en Ben Norton hebben besproken, een zogenaamde Amerikaanse binnenlandse terrorist is die Beto O’Rourke wilde vermoorden, en vele anderen wilden naar Oekraïne gaan om te trainen met het Azov Bataljon. We moeten praten over hoe de Rise Above Movement, een blanke nationalistische groep in Orange County, ging inderdaad naar Oekraïne om te trainen met het Azov Bataljon, en hoe Oekraïne een wereldwijd centrum van blanke nationalistische activiteit wordt, terwijl de VS deze geavanceerde wapens daarheen sturen. Maar die discussie vindt alleen plaats in sommige sectoren van alternatieve media die nog steeds een anti-oorlogsoogpunt handhaven. Het vindt niet plaats op Democratie Nu !, het vindt niet plaats dat ik heb gezien bij The Intercept, en ik weet gewoon niet hoe een instelling als Common Dreams komt om een ​​van de architecten van de oorlog in Irak, David Frum, te retweeten alleen omdat hij tegen Trump is. Maar dat is echt een teken van de tijd. omdat de VS deze geavanceerde wapens daarheen sturen. Maar die discussie vindt alleen plaats in sommige sectoren van alternatieve media die nog steeds een anti-oorlogsoogpunt handhaven. Het vindt niet plaats op Democratie Nu !, het vindt niet plaats dat ik heb gezien bij The Intercept, en ik weet gewoon niet hoe een instelling als Common Dreams komt om een ​​van de architecten van de oorlog in Irak, David Frum, te retweeten alleen omdat hij tegen Trump is. Maar dat is echt een teken van de tijd. omdat de VS deze geavanceerde wapens daarheen sturen. Maar die discussie vindt alleen plaats in sommige sectoren van alternatieve media die nog steeds een anti-oorlogsoogpunt handhaven. Het vindt niet plaats op Democratie Nu !, het vindt niet plaats dat ik heb gezien bij The Intercept, en ik weet gewoon niet hoe een instelling als Common Dreams komt om een ​​van de architecten van de oorlog in Irak, David Frum, te retweeten alleen omdat hij tegen Trump is. Maar dat is echt een teken van de tijd. alleen omdat hij tegen Trump is. Maar dat is echt een teken van de tijd. alleen omdat hij tegen Trump is. Maar dat is echt een teken van de tijd.

AARON MATÉ  Weet je, op het mediafront kan ik maar één uitzondering bedenken, namelijk een artikel in Ha’aretz, met als kop ‘ Rechtengroepen eisen Israel Stop bewapenen van neonazi’s in Oekraïne ‘, sprekend tegen die controverse die u eerder vermeldde. We gaan het daar echter achterlaten. Max Blumenthal, laatste opmerkingen terwijl we inpakken.

MAX BLUMENTHAL : Ga naar The Grayzone.com voor meer geweldige rapporten zoals deze.

AARON MATÉ  Klinkt goed. Max Blumenthal, hoofdredacteur van The Grayzone, auteur van verschillende boeken, zijn laatste  The Management of Savagery , heel erg bedankt.

MAX BLUMENTHAL : Heel erg bedankt, Aaron.

Noot van de redactie, 9 oktober 2019:  dit transcript is bewerkt om fouten te corrigeren over de rol van JD Gordon in de Trump-campagne en over het RNC-platform in Oekraïne. Gordon diende als senior campagneadviseur voor beleid en nationale veiligheid. En het RNC-platform werd niet gewijzigd – een amendement dat aanvalswapens opriep werd eenvoudigweg verworpen.Comments

comments