Democraten lanceren nieuw beschuldigingsoffensief nadat het Witte Huis weigert mee te werken

Democraten lanceren nieuw beschuldigingsoffensief nadat het Witte Huis weigert mee te werken

10 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Om de inspanningen van het Witte Huis om het onderzoek naar beschuldigingen van het Huis te belemmeren te omzeilen, hebben Democraten een nieuw offensief gelanceerd om het Witte Huis te begraven met talloze dagvaardingen en verzoeken om interviews met mensen die niet langer in de administratie werken.

Democraten gaven donderdag extra dagvaarding uit voor getuigenissen en relevante documenten van twee medewerkers van Giuliani die hem hielpen in Oekraïne, Igor Fruman en Lev Parnas. Ze werden gevraagd om te verschijnen voor verklaringen op donderdag en vrijdag voor het congres, maar ze werden woensdagavond gearresteerd en geconfronteerd met aanklachten wegens schending van campagnefinanciën .

Sinds House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., Vorige maand formeel het onderzoek naar beschuldiging aankondigde, hebben Democraten tot nu toe acht dagvaardingen uitgegeven en documenten gevraagd aan vice-president Mike Pence .

Anderen die een dagvaarding hebben gekregen, zijn onder meer staatssecretaris Mike Pompeo, persoonlijke advocaat van president Donald Trump, Rudy Giuliani , stafchef van het Witte Huis, Mick Mulvaney , minister van Defensie Mark Esper , Office of Management en waarnemend hoofd van de begroting Russell Vought en Amerikaanse ambassadeur bij Gordon van de Europese Unie Sondland .

Een aantal van deze functionarissen had niet voldaan aan eerdere verzoeken van het Congres om voor de wetgevers te verschijnen of om relevante documenten en mededelingen te delen.

Lees ook:  In oorlogen en wapens geloven we

In een poging om Democraten verder te blokkeren van het zoeken naar informatie, zei het Witte Huis dinsdag dat het geen interne documenten over Oekraïne zou overhandigen , met het argument dat zij niet zullen voldoen aan wat zij als een ongeldig onderzoek beschouwen.

Democraten zijn van plan om, als gevolg van de veronachtzaming van het Witte Huis, een nieuwe strategie in te zetten door interviews aan te vragen met voormalige ambtenaren die volgens hen relevante informatie hebben. Sommige van de verzoeken zullen niet publiekelijk worden aangekondigd, aldus de bronnen.

Commissievoorzitters zijn van plan zich op deze voormalige functionarissen te richten, omdat de administratie al heeft geprobeerd mensen die nog steeds werken, het zwijgen op te leggen. Sondland, bijvoorbeeld, kwam niet opdagen voor de verklaring die op dinsdag was gepland voor hem om een ​​gesloten deur getuigenis af te leveren nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken hem had opgedragen niet met het Congres te spreken.

Voormalig Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Marie Yovanovitch, is gepland om te getuigen achter gesloten deuren voor haar verklaring op vrijdag, maar omdat ze nog steeds voor het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt, is het mogelijk dat ze ook niet komt opdagen. Twee congresbronnen die betrokken waren bij het onderzoek naar beschuldiging, vertelden NBC News dat ze vanaf nu nog steeds verwachten dat Yovanovitch voor haar verklaring zal verschijnen voor de commissies Huis Intel, Toezicht en Buitenlandse Zaken.

Na de afwezigheid van Sondland stuurden Democraten hem een ​​dagvaarding die hem beval op 16 oktober te verschijnen voor een verklaring.

Democraten zijn van mening dat voormalige bestuursambtenaren, die nu privé-burgers zijn, echter niet onder de claims van het Witte Huis van uitvoerende voorrechten zouden vallen. Kurt Volker, die onlangs ontslag nam als speciale gezant van de VS naar Oekraïne, getuigde vorige week vóór het Congres, enkele dagen nadat hij de regering had verlaten.

Op maandag bood de voormalige Russische adviseur van Trump, Fiona Hill, aan om in een gesloten deursessie met verschillende congrescommissies samen te komen. Een brief gericht aan Hill, verkregen door NBC, verzocht haar om meerdere documenten die dateren uit januari 2017 om te draaien.

Het congres keert volgende week terug van een pauze van twee weken en van Democraten wordt verwacht dat ze hun onderzoek versnellen, waardoor ze artikelen van beschuldiging tegen de president zouden kunnen indienen. Twee bronnen vertelden NBC News dat Pelosi vrijdagmiddag nog een caucusbrede conference call zal houden, zodat leden van de ranglijst een update kunnen ontvangen over het onderzoek naar beschuldigingen.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Delicatessen voor illegalen: asielzoekers zijn drie keer zoveel waard als uitkering-ontvangers


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments