“Extinction Rebellion”: radicale milieuactivisten bezetten Parijs en London Airport

“Extinction Rebellion”: radicale milieuactivisten bezetten Parijs en London Airport

10 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Klimaatactivisten van de radicale klimaatactiealliantie “Extinction Rebellion” hebben meer vervoersknooppunten bezet in Parijs en Londen. In Parijs blokkeerden tientallen activisten de doorgang “Rue de Rivoli” die van het Concorde-plein naar het Louvre en het stadhuis leidt.

In Londen klommen activisten op het dak van City Airport. Het luchtverkeer was aanvankelijk zonder interferentie.

Bevrijd de fietsers die opgesloten zitten in auto’s, “zongen de klimaatactivisten in Parijs.

De afgelopen twee dagen hadden ze het verkeer geblokkeerd in de Franse hoofdstad nabij het Seine-eiland Ile de la Cité, waarop de kathedraal Notre Dame staat.

In Londen wilde “Extinction Rebellion” City Airport drie dagen verlammen, zoals de activisten hadden aangekondigd. De luchthaven, die dicht bij het stadscentrum ligt, beweert nauw samen te werken met de Londense politie om “de passagiersveiligheid te waarborgen” en “verstoring tot een minimum te beperken”.

Verschillende mensen zijn gearresteerd toen tientallen demonstranten van Extinction Rebellion een sit-down protest pleegden bij een ingang naar de luchthaven London City.

Demonstranten riepen “vliegen vandaag, morgen weg” toen ze bij de uitgang van het Docklands Light treinstation van de luchthaven zaten, geblokkeerd door een lijn van politie om de luchthaven binnen te komen, net na 9 uur op donderdag.

Zelfs voordat het protest begon, eisten beveiligingsmedewerkers instapkaarten voordat ze iedereen toegang gaven.

De politie pakte demonstranten op en droeg ze weg, maar sommigen hadden zich op de vloer en aan elkaar gelijmd. Een getuige zei dat twee vrouwen eerder waren gearresteerd toen ze ter plaatse arriveerden.

Sinds maandag gaan de activisten van de radicale alliantie voor klimaatactie de straat op in verschillende landen, waarvan de protesten naar verwachting ongeveer twee weken duren en in totaal ongeveer 60 steden treffen. In Berlijn blokkeerden aanhangers van de “Extinction Rebellion” wegen en bruggen.Lees ook:  Reizigers zijn Extinction Rebellion zat en sleuren de groep van de metro

Comments

comments