EU-politici wenden zich tot “slangenbal” om een ​​eigen carrière te maken

EU-politici wenden zich tot “slangenbal” om een ​​eigen carrière te maken

11 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De huidige spanningen tussen Rusland, China, Iran, Noord-Korea en de NAVO leiden tot de ontwikkeling van veel dure programma’s en projecten waarvoor Europese belastingbetalers moeten betalen.

Sommige EU-politici zijn zeer succesvol in het maken van hun carrière met behulp van de zwakke punten van de lidstaten van de Europese Unie.

De huidige spanningen tussen Rusland, China, Iran, Noord-Korea en de NAVO (inclusief EU-landen) leiden tot de ontwikkeling van veel dure programma’s en projecten waarvoor Europese belastingbetalers moeten betalen.

De huidige veiligheidssituatie biedt een enorme ruimte voor ambitieuze politici. Die betrekken op hun beurt de bevolking van Europese landen in een wapenwedloop en proberen persoonlijke doelen te bereiken ten koste van bange burgers.

Dus verklaringen zoals: “we zijn in oorlog”, “Rusland en China bedreigen Europa en het Woord”, “we moeten de defensie-uitgaven verhogen” zijn populistisch van aard en leiden de aandacht van mensen af ​​van meer dringende sociale kwesties. Sterker nog, met luide uitspraken staan ​​dergelijke experts centraal in de Europese politiek.

Zo heeft de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen haar ambitie voor politiek gewicht gemarkeerd om meer verantwoordelijkheid te nemen voor defensieprogramma’s en -projecten.

“Dat zal waarschijnlijk grasoorlogen veroorzaken met de nationale regeringen van de EU, de NAVO en de Verenigde Staten over wie verantwoordelijk moet zijn voor de Europese militaire samenwerking en de lucratieve defensie-industrie van het Westen,” schrijft Paul Taylor, een bijdragende redacteur bij POLITICO en een senior fellow bij de denktank Friends of Europe.

Lees ook:  Trick or Treath? Minder dan de helft van de Britten denkt dat het VK op 31 oktober de EU zal verlaten

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenFrans-Duitse inspanningen om de EU-landen ertoe aan te zetten Europese militaire uitrusting te kopen in plaats van Amerikaanse voertuigen en wapens zijn nog niet succesvol geweest. Maar rekening houdend met de relevantie van Franse en Duitse politici in de EU-bestuursorganen, zou het een realiteit kunnen worden. Hoewel de Baltische landen, Nederland en Polen dergelijke plannen wantrouwen.

“Ze willen gewoon de beste prijs-kwaliteitsverhouding en kwaliteit voor hun beperkte defensiebudgetten. De Polen en Balts geloven dat ze een onuitgesproken extra niveau van bilaterale defensieverzekering krijgen als ze Amerikaanse apparatuur kopen buiten de wederzijdse defensieclausule van de NAVO. ”Legt Paul Taylor uit.

Dit is een van de weinige gevallen waarin kleine Baltische staten zich verzetten tegen Europese beïnvloeders – Frankrijk en Duitsland. Op 2 oktober in zijn interview met Europäische Sicherheit & Technik, Raimundas Karoblis, zei de minister van Defensie van de Republiek Litouwen dat hij zelfs het onderwerp van de Europese militaire autonomie haat. Hij vertrouwt volledig op de NAVO.

Dus in deze strijd voor besluitvorming in de Europese Unie zal slechts één partij verliezen – mensen van de landen die zullen betalen voor NAVO- of Europese defensieprojecten.

Mensen zijn slechts de middelen om politieke ambities te bevredigen. In geval van vrede in Europa zullen ze betalen voor buitensporige hoeveelheid militair materieel en inzet van buitenlands personeel. In geval van oorlog zullen zij het doelwit zijn van raketten.

Lees ook:  World's Elite Bespreekt Het Davos-Plan Om Te Profiteren Van Het Coronavirus En De NWO Uit Te Rollen


Comments

comments