SATIRISCHE VIDEO BESPOT MENSEN DIE EEN PROBLEEM HEBBEN MET GRETA THUNBERG

SATIRISCHE VIDEO BESPOT MENSEN DIE EEN PROBLEEM HEBBEN MET GRETA THUNBERG

11 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Een Australische nieuwssite heeft een komische video belachelijk gemaakt voor ‘volwassenen’ met minachting voor tieneractiviste Greta Thunberg.

ABC Australië deelde de video op Twitter, met een pleidooi om te kijken of “je een volwassene bent die woedend is door een 16-jarige activist.” Satiristen Mark Humphries en co-schrijver Evan Williams schreven de schets in reactie op een reeks van hatelijke opmerkingen over de jonge campagnevoerder op het gebied van klimaatverandering.

WAAR GAAT DE VIDEO OVER?

Dit voorbeeld van een sluwe Australische satire beeldt “een man van middelbare leeftijd met een gênant probleem” uit. Het probleem is dat hij “irrationeel boos wordt op een Zweeds meisje dat de planeet wil redden.” Tv-scherm met Greta Thunberg op de conferentie van de Verenigde Naties, terwijl melancholische piano de scène in de grap begeleidt.

Plots gaat hij rechtop zitten en zegt: “Gelukkig is er nu een nummer dat ik kan bellen!”, Voordat de scène naar een callcenter schakelt waarin een vrouw de telefoon opneemt en zegt: “Hallo, je hebt de Greta Thunberg bereikt hulplijn.”

De rest van de video bevat een reeks boze ‘volwassenen’ die bellen met verschillende, grappige frustraties over Greta. De rustige vrouw aan het einde van de telefoon vertelt ons dat ze ‘hier is om u te tolereren’ en uw problemen. Een man (gespeeld door satirist Mark Humphries zelf) klaagt dat “de hele charade te ver is gegaan” en merkt op dat Greta Thunberg nu zelfs “voor een onechte VN spreekt”. Toen hij hoorde dat het in feite de “echte VN was” ‘Sprak ze, de man valt flauw en laat zijn telefoon vallen.

abc730 on Twitter

If you’re a grown adult enraged by 16-year-old activist @GretaThunberg, satirist @markhumphries and his co-writer @evanwilliams have created a new service that could help. #abc730 https://t.co/Q34dTQoVog

De video vestigt de aandacht op de kritiek die Greta Thunberg de afgelopen maand heeft ontvangen, en bespot de online trollingcultuur waarmee toetsenbordstrijders zich kunnen verbergen achter nepprofielfoto’s op sociale media. Het pakt ook amusant de gefabriceerde oplossingen aan die velen bieden om duurzamer te leven, wanneer ze klagen dat milieuactivisten niet doen wat ze prediken (“als ze zich zo druk maakt over duurzame energie, draagt ​​ze dan niet zo’n honkbalpet met de zonnepanelen en de ventilator aan de voorkant? ”).

De video is sindsdien op Twitter gedeeld door acteurs Mark Ruffalo en zelfs Greta Thunberg zelf, die schreef: “Wacht daar! Help is beschikbaar. “

Lees ook:  Greta Thunberg heeft een lift nodig over de Atlantische Oceaan nadat de klimaattop vanuit Chili naar Spanje is verhuisd

WAAR HOUDEN MENSEN NIET VAN AAN GRETA THUNBERG?

Sinds haar aangrijpende toespraak bij de VN vorige maand, heeft een select aantal mensen de mond geslagen met de Zweedse tiener en noemde haar boodschap negatief en demoraliserend . De Britse tv-presentator Piers Morgan schreef in een tweet: “Ze is gewoon heel, heel boos over de klimaatverandering, misbruikte heel veel volwassenen en doodsbange miljoenen kinderen.”

In dezelfde geest ging de Britse politieke donor Arron Banks zelfs zover dat hij grapjes maakte over de mogelijkheid dat het jacht van Greta naar de VS zakte in een buitenissig ongeluk, terwijl de Amerikaanse conservatieve commentator Dinesh D’Souza de 16-jarige zelfs vergeleek met de nazi propaganda . Zijn woorden waren: “Kinderen – met name Noordse blanke meisjes met vlechten en rode wangen – werden vaak gebruikt in nazi-propaganda,” inclusief een foto in de tweet van de tiener naast een vrouw in nazi-achtige kleding.

Arron Banks on Twitter

Freak yachting accidents do happen in August … https://t.co/6CPePHYLtu

Deze explosie van kritiek bracht de media ertoe om te reageren met een vlaag van artikelen. De Financial Times schreef een artikel over “Waarom mannen van middelbare leeftijd Greta Thunberg haten”, terwijl de Independent de lijn koos “Greta Thunberg wordt geconfronteerd met de vitriol van mannen omdat ze een 16-jarig meisje is dat niet wordt geseksualiseerd.”

Het is duidelijk dat ABC Australië besloot een andere aanpak te kiezen, met het genereuze aanbod van een speciale hulplijn voor mensen met hilarisch niet onderbouwde claims over de tieneractivist.Lees ook:  Bill Gates Foundation en Event 201 hadden gelijk bij grote virusuitbraak met veel doden

Comments

comments