House of Cards

House of Cards

12 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Een van de gevolgen van de moderne beschaving is dat verandering met onverwachte snelheid kan plaatsvinden. Sinds de verkiezing van Donald J Trump in het Witte Huis zijn Amerikanen die de politiek volgen gewend geraakt aan gebeurtenissen waarvan ze nooit dachten dat ze zouden gebeuren. Maar tijdens de laatste tien dagen zijn gebeurtenissen zo snel gestort dat je zou willen dat er een slow-motion knop was zoals op een filmcamera.

En toch wordt door dit alles dezelfde falanx van ‘experts’ geparadeerd voor de televisiecamera’s. Geleerde bijdragen van beroemde historici en hoogleraren worden afgewisseld met geavanceerde analyses van vaak zwarte, vaak jonge en vooral vrouwelijke bijdragers. MSNBC is de meest ‘progressieve’ (sic), het is degene die ik meestal kijk, afwisselend met Frankrijk 24 om te weten wat er gaande is in de rest van de wereld, kanaal hoopend op CNN, en sinds kort Fox News. (En niemand dacht dat dat kanaal ooit tegen Trump zou keren, maar in de afgelopen twee dagen heeft het alles behalve in de handdoek gegooid, zijn sterankers preken de president voor zijn ongrondwettelijk gedrag in je gezicht.)

Een van de redenen waarom de Democraten hebben geaarzeld om een ​​afzettingsproces tegen Trump te starten, was het feit dat de religieuze onverdraagzame vice-president Pence zijn plaats zou innemen tot de volgende verkiezingen .Nu is onthuld dat Pence ook heeft deelgenomen aan de pogingen van Trump om de Oekraïense president Zelensky te chanteren om zijn vermoedelijke rivaal, de voormalige vice-president van Obama, Joe Biden, te onderzoeken, suggereert dat hij waarschijnlijk ook wordt afgezet. In feite blijkt dat bijna het hele kabinet heeft meegespeeld met de inspanningen van Trump om ‘vuil op te graven’ bij zijn vermoedelijke tegenstander. Dit omvat staatssecretaris Mike Pompeo, wiens houding van de ene op de andere dag verandert van ‘je wilt niet met me rotzooien’ in een ingetogen ‘milquetoast’ – en weer terug. (Terwijl de regering aan het smelten was, was zijn aanwezigheid vereist in vitale landen als Noord-Macedonië en Montenegro, na een stop in Rome waardoor hij het Vaticaanse museum kon bezoeken en de paus kon ontmoeten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Sommigen van Trump's White House South Lawn-publiek werden, je raadt het al, betaald om daar te zijn

Elke dag groeit de lijst van mensen waarvan is aangetoond dat ze betrokken zijn geweest bij de poging van Trump om de nieuwe president van Oekraïne neer te halen, en begunstigden uit Washington zijn de advocaten. In een wanhopige poging om het Zelensky-scenario dat al meer dan een week in de open lucht is, te herschrijven, vanaf het gazon van het Witte Huis, terwijl een helikopter opdook voor het opstijgen naar een van zijn golfclubs, en bijna zonder aansporing, de president gaf zich over aan een bewustzijnsstroom van drieëntwintig minuten voor de gebruikelijke groep van verslaggevers van het Witte Huis, over de gepastheid om China en Oekraïne te vragen naar Joe Biden en zijn zoon te kijken. Hij beweerde dat dit allemaal te maken had met zijn vastberadenheid om corruptie uit te roeien, maar kiezers zullen zich waarschijnlijk al die kabinetsafspraken herinneren die moesten aftreden voor schandalig ‘moerassig’ gedrag.

Wat betreft de pers, verteerd door schuldgevoelens omdat hij tijdens zijn campagne Trump muur tot muur verslaggeving had gegeven, verklaart hij nu dat zelfs zijn tirades letterlijk misdaden zijn, die het verschil tussen onaantastbaar en crimineel gedrag uit het oog hebben verloren. We kunnen nauwelijks verwachten dat zelfs zijn meest goed geïnformeerde analisten erop wijzen dat als Oekraïners met Hillary Clinton samenspanden om de campagneleider van Trump, Paul Manafort, te ondersteunen voor het versterken van het imago van hun toenmalige pro-Russische president, Viktor Yanukovitch, het was omdat Clinton was openlijk oproepen tot oorlog met RuslandLees ook:  "Super-Spreader" Trump keert terug naar Oval Office ondanks besmettelijk te zijn

Comments

comments