‘Islamistische hydra’ kruipt het Franse openbare onderwijs binnen

‘Islamistische hydra’ kruipt het Franse openbare onderwijs binnen

12 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie
1
(1)

Zes dagen na de aanval op het politiehoofdkwartier in Parijs lijkt de politie niet de enige te zijn die wordt geconfronteerd met de strijd tegen islamistische radicalisering.

De “islamitische hydra” is het schoolplein binnengeslopen, volgens minister van Nationaal Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Hij vertelde de Franse radio Europa 1, deze donderdag, op 10 oktober, dat een tiental nationale onderwijspersoneel werd gemeld voor islamitische radicalisering in 2018. “In de recente periode hadden we tien gemelde gevallen van verschillende intensiteit,” zei hij.

“Dit zijn gevallen die van verschillende intensiteit kunnen zijn. Dit zijn dingen die aanleiding geven tot een eerste waakzaamheid van onze kant, die zelfs kan gaan tot het ontslaan van een medewerker, “voegde Blanquer toe. “Er zijn waarden die op school moeten worden gerespecteerd, en als we deze waarden niet respecteren, hebben we, als we anti-republikeinse toespraken hebben, geen plaats voor volwassenen die toezicht houden op kinderen,” zei hij.

Hij zei dat hij ook de mogelijkheid heeft overwogen om het wetgevingsarsenaal van de administratie op dit gebied te versterken.

Het voorbeeld van een leraar in Torcy, in Seine-et-Marne, was onthullend. Het individu was ook een imam en hij had zijn eigen moskee waar hij ‘gewelddadig anti-republikeins’ was, schreef de radio op zijn website. De imam werd daarom ontslagen uit zijn onderwijspost ondanks een blanco administratief dossier.

Rapporten van zowel denktanks als stembureaus laten gegevens zien die verontrustend zijn: de radicalisering van sommige moslims in Frankrijk zet zich voort. Emmanuel Macron heeft hier nauwelijks rekening mee gehouden.

De kwestie van “identiteit en religieuze herbevestiging” opgeroepen door de analist Jérôme Fourquet, recente auteur van een diepgaand onderzoek in zijn boek Franse archipel (Seuil, 2019), heerst onder de moslims van Frankrijk, maar de Macron-administratie lijdt onder een blinde vlek vermengd met weglating en politieke correctheid, betoogde hij.

Lees ook:  Het vermijden van de ineenstorting van democratie is onze verantwoordelijkheid

Een andere journalist van de Franse openbare televisie is inmiddels bedreigd met sancties omdat hij de hypothese van een islamistische aanval op de politie-prefectuur in Parijs heeft opgeroepen.

De journalist Clément Weill-Raynal, opgeroepen door zijn hiërarchie voor het behandelen van een islamitische aanval op de politie-prefectuur afgelopen donderdag, maakt zich ook zorgen over het feit dat hij zijn werk te goed heeft gedaan.

De gerechtelijke columnist en ooit plaatsvervangend redacteur bij de publieke omroep Frankrijk3, legde de politiek zeer bevooroordeelde ‘Wall of idiots’ bloot die in 2013 was geïnstalleerd op het terrein van de linkse Unie van de rechtspraak en waarop de foto’s van voornamelijk rechtse politici, intellectuelen waren geplaatst , journalisten en twee vaders van slachtoffers van verkrachting.

Er waren zelfs foto’s van verschillende familieleden van slachtoffers, waaronder de vader van een meisje dat werd verkracht en vermoord door een recidivist, omdat de vader van het slachtoffer campagne had gevoerd voor de genetische profilering van zedendelinquenten.

Clément Weill-Raynal kan binnenkort worden ontslagen door de redactie van France TV nadat hij de zoektocht naar het huis van de jihadist in Gonesse had behandeld. Weill-Raynal was een van de eersten die ter plaatse was. De reporter van France Télévisions (FR2, FR3 en France Info) morste de bonen op de jihadist.

Hij was degene die onthulde dat Mickaël Harpon zich ‘had bekeerd tot de islam’. Zijn “primeur” werd vervolgens geverifieerd en snel gemeld door AFP en Reuters. Maar deze informatie heeft de woede van zijn superieuren opgewekt en zijn gedrag beschreven als ‘militant’.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  SAMENZWERING OF ALLEEN MAAR THEORIE DEEL I


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments