Amerikaanse ontkenning van soevereiniteit

Amerikaanse ontkenning van soevereiniteit

13 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

“Met een heer ben ik altijd anderhalve heer, en met een fraude probeer ik anderhalve fraude te zijn . ~ Otto von Bismark, Pruisische staatsman die Duitse en Europese zaken domineerde van 1860 tot 1890.

Amerikaans unipolarisme lijkt misschien een door Trump geïnspireerde creatie, maar het heeft diepere wortels. Als een concept werd unipolarisme gecreëerd lang voordat Trump centraal stond. Hij heeft het net naar een nieuw niveau gebracht en land na land verteld dat als ze niet doen wat hij zegt, hij hen zal straffen via een verscheidenheid aan sanctie-instrumenten, of zelfs militairen als hij dat wenst.

Paul Wolfowitz promootte in zijn beruchte paper over defensieplanning uit 1992 de noodzaak voor Washington om “voldoende rekening te houden met de belangen van de geavanceerde industriële landen om hen te ontmoedigen om ons [VS] leiderschap uit te dagen of de gevestigde economische en politieke orde te vernietigen. ”

Hoe ironisch om te zien hoe Trump een sloopkogel neemt naar de gevestigde economische orde met zijn sancties jihad, terwijl hij de lat hoger legt voor chaostheorie.

Unipolarisme komt uit de kast

Van The Guardian in 2007 hebben we: “Het probleem met de Amerikaanse hegemonie is dat het hegemonisch is, niet dat het Amerikaans is.” De Guardian zei verder: “De interventie in Irak heeft juist de krachten van extremisme en geweld versterkt bedoeld om te verzwakken, met als gevolg dat we in veel groter gevaar verkeren. “

Onlangs zagen we plotselinge massale opstanden in Irak getimed met het begin van hun grote religieuze bedevaart, blijkbaar omdat Irak had gewerkt om de handel met Syrië weer op gang te krijgen, en met het militair wegvagen van de laatste overblijfselen van ISIS in de grensgebieden. Historisch gezien zijn deze demonstraties in juli tijdens de zomerhitte gebeurd, en dus hangt de geur van een andere regime omverwerping in de Iraakse lucht.

President Poetin karakteriseerde de hegemonie in zijn historische toespraak over de München Security Conference 2007 , die een klassieker is geworden, waarin hij verklaarde dat het unipolaire model inherent gebrekkig is,

“… Omdat het macht concentreert op manieren die ongezond en ondemocratisch zijn … De Verenigde Staten daarentegen zijn principieel voorstander van inmenging in andere landen: omdat het een Unipolaire wereld zoekt, met een enkel democratisch systeem, en zichzelf als de finale beschouwt autoriteit over welk regime een land zou moeten hebben en hoe het zijn zaken moet regelen ”.

Syrië is nog steeds het nulniveau van unipolarisme?

De woorden van Poetin zijn vandaag net zo waar als twaalf jaar geleden. Maar nu hebben we de koning van unipolarisme bij ons in de heer Trump die zijn flamboyante reality-tv-showstijl in de Whitehouse heeft meegenomen en bevelen heeft gegeven over wie wat moet doen, of anders de gevolgen ondervindt.

Vandaag verklaarde Trump terloops dat, … ” Hoewel er nog maar 50 soldaten over waren in dat deel van Syrië, en ze zijn verwijderd, zullen alle ongedwongen of onnodige gevechten door Turkije verwoestend zijn voor hun economie en voor hun zeer kwetsbare valuta, “

Turkije heeft zijn eigen unipolaire spel in Syrië

De Turkse luchtmacht bombardeerde de grensovergang met Rabia in de provincie Hasakah in Syrië, de belangrijkste Koerdische aanvoerlijn voor oorlogsmaterialen die de SDF-Koerden zijn binnengekomen vanuit Amerikaanse bases in Irak. De heer Trump verklaarde vandaag dat die voorraden, samen met het betalen van de Koerden, een enorme hoeveelheid geld hadden gekost.

Turkije beweert dat het People’s Protection Units (YPG) beschiet in de stad Al-Malikiyh, in het noorden van Hasakah. De Koerden hebben natuurlijk snel naar Damascus gebeld – de verwachte: “Hé, we hebben een grote fout gemaakt, de Amerikanen laten ons achter door het Turkse leger, we willen terugkomen.” Ze beweren dat ze contact hebben opgenomen Rusland voor mogelijke steun bij het afweren van het hangende Turkse offensief tegen hen.

Deze “tweede” Syrische uittreksel van Trump is net zo verwarrend als de eerste

Er is verwarring over de gebieden waarop de Amerikaanse uittrek zich uitstrekt. De Amerikaanse troepen die rond de Noord-Syrische grens patrouilleerden, konden naar de provincie Deir Ezzor worden geschoven; voor hoelang weten we het niet, want de Russen en Syriërs bouwen een brug bij Deir Ezzor. De troepenbewegingen daar zouden dus aangeven dat Trump hen niet naar huis brengt, zoals hij aanvankelijk verklaarde.

Het Pentagon zegt dat het volkomen verrast was en de Russen hebben aangegeven dat nieuw bij het Syrische Constitutionele Comité is ingesteld dat alle partijen acties moeten vermijden die hun werk zouden belemmeren.

De low-key Britse partners van de VS in het SDF-gebied zeiden dat ze alleen het nieuws van het reguliere nieuws hoorden en vervolgens moesten klauteren om hun mensen eruit te krijgen – hoewel Trump zei: “Ik heb iedereen geraadpleegd, ik raad altijd mensen aan.”

Een deel van Trump’s taal duidde op een volledige uittrek; maar we weten het niet echt, want zelfs Trump weet het misschien niet. En we weten uit ervaring dat hij van gedachten kan veranderen.

Kan Damascus de controle over het teruggenomen grondgebied behouden en Turkije confronteren?

Lees ook:  Iran, It's Your Move - Trump's verwijdering van de Iraanse generaal Qassim Suleimani zal waarschijnlijk een wereldwijde oorlog starten

Sinds de eerste fase van de SAA-campagne om Idlib opnieuw te veroveren en heel Noord-Hama terug te nemen, zijn er geen grote inspanningen gedaan om verder naar het noorden te gaan. Het leek vreemd voor het Syrische Arabische leger en de Russen om hun gezamenlijke inspanningen te stoppen, omdat ze een effectief team zijn geweest.

Recente Idlib-gevechten hebben zich geconcentreerd op het vernietigen van de jihadistische oorlogsinfrastructuur en ook op het proberen de mensen in het Westen verder van de Russische vliegbasis te duwen.

Ik had gedacht dat Damascus zijn strijdkrachten wilde redden en wachtte af wat er zou gebeuren met het Turkije-VS jachtgeweer in Noord-Syrië, en hoe lang het zou duren. Het eindigde vandaag.

De tactische gevechtskaart in Syrië is aan het verschuiven. Terwijl Netanyahu worstelt om uit de gevangenis te blijven op beschuldiging van corruptie, zijn IDF-bombardementen op Syrië afgevallen. Zelfs de commerciële grensovergang tussen Syrië en Irak in Bakumal is vorige week geopend; het is niet gebombardeerd door “onbekende troepen”, ondanks het feit dat de Iraniërs hun basis slechts een paar mijl ten oosten van de kruising opnieuw opbouwen na twee eerdere precisie-drone-aanvallen.

De VS die toezicht houden op terreur in het vluchtelingenkamp Al-Tanf aan de grens met Jordanië moeten internationaal worden bestraft. Amerikaanse jihadistische proxy’s exploiteren meedogenloos de vluchtelingen daar – stelen hun humanitaire hulp, betalen ze voor water – allemaal terwijl ze lichte infanteriepatrouille plegen voor hun Amerikaanse meesters die binnen de draad lijken te blijven.

ISIS-cellen zijn teruggedrongen in het Daraa-gebied ten zuiden van Damascus, het toneel van eindeloze bloedige gevechten. Ze lanceren daar opnieuw IED-aanvallen op het wegverkeer, waarbij Syrische soldaten worden gedood.

Een gedeeltelijke lijst met unipolaire doelupdates

Amerikaanse economische sancties strekken zich uit tot Azië, waar India wordt bedreigd met Amerikaanse sancties als het doorgaat met de aankoop van een Russisch S400-systeem, een sanctie die uit de rails lijkt te vallen, want na wat er met de Saoedische Aramco-faciliteiten is gebeurd, die hun leven zouden willen wedden op het Amerikaanse Patriot-systeem?

Merkel heeft herhaaldelijk door Trump verteld dat Duitsland weg moet lopen van de nieuwe Russische Nordstream 2-gaspijpleiding, ondanks het feit dat de economie bijna vlak is. Het laag houden van gasprijzen met een betrouwbaar aanbod is geen luxe voor de Duitsers, maar een economische nationale veiligheid.

Venezuela blijft economisch omgeven door een Zuid-Amerikaanse versie van een coalitie tussen de Golfstaten, waarin leden beloven een gericht land neer te halen. Ondanks claims van de VS dat burgers niet het doelwit zijn, sterven ze als gevolg van tekorten aan medicijnen die Amerikaanse sancties blokkeren door betalingsbeperkingen.

Noord-Korea wordt het nummer en de dansshow van Amerikaanse onderhandelaars beu en zegt dat er geen vooruitgang wordt geboekt en dat de Amerikaanse delegatie gewoon een show lijkt op te zetten, zodat Trump meer aandacht in de pers kan krijgen.

We hadden allemaal vanaf het begin verwacht dat de enige haalbare manier voor een de-escalatie in Noord-Korea was dat de VS de sancties konden versoepelen in fasen waarbij NK’s denuclearisatiestappen werden afgewisseld. Tot op heden zitten we nog steeds vast aan het standpunt van Trump dat NK zijn hele nucleaire programma moet ontmantelen voordat ELKE sanctie wordt opgeheven. Noord-Korea zou dat nooit doen, daarom lijken we neponderhandelingen aan de gang te hebben.

Libië wordt nog steeds als een pizza uitgehouwen via een aantal landen die huursoldaten steunen die vechten tegen de regering van Tripoli. Sommigen vermoeden dat de interne Libische onrust blijft koken om het af te leiden van het jagen op alle Libische rijkdom die is gestolen nadat Gaddafi ten onder is gegaan.

In Hong Kong is de geur van de CIA op straat, terwijl civiele demonstranten enkele van de creatieve chaostalenten tonen die je zou verwachten van getrainde Special Ops-militairen die omstandigheden voor regime-verandering creëren.

Irak onderzoekt een herhaling van de Madain-staatsgreep in Oekraïne, waar huursluipschutters werden binnengebracht om zowel politie als demonstranten neer te schieten tijdens hun recente gewelddadige protesten. De Iraakse politie schoot alleen rubberen kogels af, dus wie schoot de demonstranten neer?

Qatar verliest zijn grote Amerikaanse vliegbasis en u raadt het al! – wordt gesanctioneerd door de VS. Gelukkig heeft Qatar de inkomsten uit de basislease niet nodig. Kun je je voorstellen wat een giller het zou zijn als Qatar de basis aan Iran zou leasen om te gebruiken, en dat Trump dat dan tijdens het verkiezingsseizoen van volgend jaar zou moeten bezitten?

Trump heeft de EU verdubbeld met nieuwe sancties – en ook legale – omdat de Wereldhandelsorganisatie deze heeft goedgekeurd omdat de EU het AirBus-vluchtprogramma ten nadele van Boeing heeft gesubsidieerd. Ongeacht de goedkeuring van de Wereldhandelsorganisatie heeft de EU verklaard dat zij contra-sancties zal invoeren.

De claim van Trump om volledige immuniteit te hebben, wordt bestraft door het US Appeals Court

Trump’s eigen persoonlijke ‘soevereiniteit’ is in gevaar, omdat een hof van beroep zijn zaak heeft weggegooid om te voorkomen dat de procureur-generaal van de staat New York acht jaar belastingaangifte krijgt van de Trump-organisatie. Insiders zeggen dat de huidige Oekraïense beschuldigingsinspanningen zullen verbleken in vergelijking met wat naar verwachting in die rendementen wordt verwacht.

De heer Trump is druk bezig geweest met zijn Twitter, democratische leiders als verraders aan de kaak gesteld en China gevraagd om de heer Biden te onderzoeken en beweert dat er niets mis mee is. China heeft gereageerd dat het niet zou onderzoeken, dus het zal waarschijnlijk meer sancties krijgen.

Mitt Romney wordt al genoemd als een Republikeinse primaire uitdager om “de Republikeinse partij te redden” van vernietiging door de gratis wheeling-acties van Trump. We gaan een ongelooflijke politieke strijd zien voeren in de VS, terwijl de geopolitieke strijd van Trump tegelijkertijd woedt.Lees ook:  Trump's 'Fire Fauci'-reactie was niet precies de verstandige zet. Maar wat had je verwacht?

Comments

comments