BOM IS GEBARSTEN IN CATALONIE: VLIEGVELDEN MADRID EN BARCELONA GEBLOKKEERD DOOR BETOGERS

BOM IS GEBARSTEN IN CATALONIE: VLIEGVELDEN MADRID EN BARCELONA GEBLOKKEERD DOOR BETOGERS

14 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Talrijke betogers zijn naar het vliegveld van Barcelona gegaan om daar te demonstreren tegen het vonnis van het Spaanse hooggerechtshof tegen twaalf voormalige leiders van de separatistische regering in de regio. Ze kregen celstraffen tot 13 jaar wegens hun rol in de organisatie van een illegaal en chaotisch referendum in Catalonië in oktober 2017.

De politie heeft betogers uit een luchthavengebouw van het vliegveld Barcelona-El Prat verdreven, maar buiten is een groeiend aantal demonstranten aanwezig. Om meer betogers te weren, zijn er door agenten wegen afgezet en is het openbaar vervoer naar de luchthaven enige tijd stilgelegd.

Het is een chaos geworden door vele te voet toegestroomde betogers, aldus waarnemers. De politie voert charges uit in een poging het vliegveld weer toegankelijk te maken.Tientallen vluchten werden gecanceld omdat de piloten niet op tijd hun vliegtuigen konden bereiken.

(lees verder onder videos)

 

OOK ANDERE PLAATSEN

De demonstranten van de beweging Tsunami Democràtic (Democratische Tsunami) hebben aangekondigd de luchthaven plat te leggen. Ook op andere plaatsen hebben betogers wegen geblokkeerd. Veel organisaties en actiegroepen hebben aangekondigd samen op 26 oktober te gaan demonstreren tegen de veroordelingen.

EL PUTU AMU! on Twitter

Emocionant cant dels Segadors a la plaça de la Font de Tarragona. No hi cap ni una agulla!! #TsunamiTGN https://t.co/gO3X2Pz8lg

Ze zijn met mogelijk meer dan duizend auto’s naar het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez gereden om het verkeer te hinderen. Het gaat volgens Spaanse media om een protest van de Catalaanse separatistische actiegroep Tsunami Democrático (Democratische Tsunami).

Lees ook:  De wereld is boos

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren(lees verder onder videos)

Dit is de officiële verklaring van de Democratische Tsunami met Josep Guardiola in de hoofdrol

Tsunami Democràtic on Twitter

Pep Guardiola posa veu a @tsunami_dem en un comunicat internacional emès per la @BBC i @AFP https://t.co/8mWLgbanJr

“Spanje ervaart een autoritaire drift waarin een anti-terroristische wet wordt gebruikt om dissidenten te vervolgen en waarin zelfs de kunstenaars worden vervolgd voor het uitoefenen van de vrijheid van meningsuiting. We roepen de internationale gemeenschap op om deze duidelijk te positioneren ten gunste van De oplossing van dit conflict op basis van dialoog en respect. We herhalen het. Er is maar één manier: ga zitten en praat, “zei de verklaring.

Guardiola voegt eraan toe dat de vreedzame strijd niet zal stoppen totdat het recht op zelfbeschikking wordt gerespecteerd en vraagt ​​de Spaanse regering om te gaan zitten om te praten.

De verklaring herinnerde er ook aan dat “de leiders die vandaag zijn veroordeeld de meerderheidsentiteiten van het land vertegenwoordigen”, en het heeft de Spaanse president, Pedro Sánchez, en zijn voorganger, Mariano Rajoy, verweten, die hebben gekozen voor “repressie” en niet voor dialoog. Het vraagt ​​de Europese regeringen en de internationale gemeenschap om druk uit te oefenen.

Met pannen en potten demonstreren vanuit de ramen en straten

‘AANVAL OP DEMOCRATIE’

Spaanse opperrechters veroordeelden maandag negen van de beklaagden tot celstraffen van negen tot dertien jaar wegens het beramen van oproer en misbruik van overheidsgeld. De veroordeling is volgens separatisten onterecht en een aanval op de democratie. Ook de huidige premier van Catalonië, Quim Torra, wees het oordeel af en schreef boze brieven aan de Spaanse premier en de Spaanse koning.

Lees ook:  Chinese wetenschappers: laboratoriumoorsprong van SARS-COV-2 - Waarheid van samenzweringstheorie?

Sinds mei 2018 heeft Catalonië weer een regioregering met de separatist Torra aan het hoofd. De machtsverhouding in het Catalaanse parlement is sinds 2017 vrijwel niet veranderd. De separatisten hebben met minder dan de helft van de stemmen toch een kleine meerderheid in het parlement van 135 zetels.

Duizenden mensen zijn geconcentreerd op het plein van 1 oktober in Girona

Gemma on Twitter

Girona ✊🏼💛 https://t.co/OHjQAxuzqnComments

comments