Duizenden mensen demonstreren door de hoofdstraten van Barcelona

Duizenden mensen demonstreren door de hoofdstraten van Barcelona

14 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De uitspraak in het proces van de politieke gevangenen in Catalonië heeft de eerste oproepen van entiteiten, vakbonden en groepen al geactiveerd om te mobiliseren. Het ANC, Òmnium Cultural, de CDR’s, Democratische Tsunami en studenten hebben onder andere opgeroepen deel te nemen aan de mobilisaties die zij voorbereiden en zich bewust te zijn van de netwerken voor toekomstige oproepen

Het ANC roept burgers op om “massaal” te reageren nadat de uitspraak van het Hooggerechtshof is gepubliceerd, die onafhankelijkheidsleiders tussen 9 en 13 jaar nauwelijks veroordeelt. “De Spaanse staat veroordeelt het recht op zelfbeschikking. De tijd is gekomen: we reageren massaal. Waar je ook bent, stop, ga naar buiten, laat je horen. Wees alert op onze kanalen”!, Voegt de entiteit toe.

Assemblea Nacional 🧭 on Twitter

⬛️⬜️❗️ URGENT: Tothom al carrer! L’Estat espanyol condemna el dret a l’autodeterminació. 📢 Ha arribat l’hora: responem massivament. Siguis on siguis, atura’t, surt al carrer, fes-te sentir! 📲 Atent als nostres canals! Més que mai, #ObjectiuIndependència https://t.co/VyWERnvOxB

Òmnium Cultural heeft een bijeenkomst georganiseerd voor het hoofdkantoor in Barcelona aan de Diputación-straat, 276 zodra de uitspraak van het Hooggerechtshof openbaar is gemaakt. “Wij nodigen u uit om president Jordi Cuixart en de rest van politieke gevangenen en ballingen te steunen”, kondigden ze aan via Twitter.

Ook in een bericht op dit sociale netwerk herinnerde de president van de entiteit, Jordi Cuixart, zich dat hij 727 dagen in de gevangenis heeft gezeten en heeft hij gewaarschuwd dat “geen straf” zal stoppen met vechten voor het recht op zelfbeschikking door de uitoefening van de grondrechten. . “We zullen het opnieuw doen,” herhaalde hij in verwijzing naar de slogan die hij tijdens het proces gooide.

Lees ook:  WAT GEBEURT ER IN SPANJE?

Òmnium Cultural on Twitter

❗️ [PRIMERA MOBILITZACIÓ!] ❗️ La Junta Nacional d’Òmnium es reuneix d’urgència a la seu nacional per valorar la sentència. Vine davant la seu d’Òmnium (c/ Diputació, 276) a fer-li costat. Ens estan condemnant a tots, mobilitza’t! #HoTornaremAFer

De Democratische Tsunami heeft de eerste officiële oproep gedaan om te reageren op de straf op Plaza Catalunya, waar om 13 uur wordt geïnformeerd over wat de eerste gezamenlijke actie zal zijn. Het platform dat de reactie van de burger op het procesbesluit ondersteunt, heeft iedereen naar Barcelona opgeroepen.

Tsunami Democràtic on Twitter

Comunicat 1: @tsunami_dem crida a la mobilització immediata a Barcelona. 🌊#TsunamiDemocràtic

Universiteiten en instituten

Honderden UAB-studenten hebben zich geconcentreerd op de Civic Plaza op de Bellaterra-campus van de Autonome Universiteit van Barcelona (UAB) om te protesteren tegen de 1-O-uitspraak.

De jongeren hebben de zin “onevenredig” en “oneerlijk” genoemd, volgens de ACN, Anabel Belen Flamit, woordvoerder van de coördinator van de faculteitsvergadering (CAF) van de universiteit. Vanaf de Bellaterra-campus reizen ze naar Barcelona om deel te nemen aan de mobilisaties die naar de Catalaanse hoofdstad worden geroepen. De jongeren, volgens de CAF ongeveer 2.000, zijn van plan de FGC te nemen na het lezen van een manifest voor het veroordelen van de straf.

Ícar ||*|| #CDRs on Twitter

UAB #SentenciaProces Estudiants fora de classe amb petards i s’ha acabat la normalitat! https://t.co/8A6eCrd1zY

Wordt vervolgd

Lees ook:  Burgerlijke onrust barst over de hele wereld, maar wacht maar tot de Verenigde Staten toetreden tot de partij ...


Comments

comments