Miljoenen gamers zagen “Fortnite” de kaart opblazen en niemand weet wat de toekomst biedt

Miljoenen gamers zagen “Fortnite” de kaart opblazen en niemand weet wat de toekomst biedt

14 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Miljoenen mensen zagen het online spel Fortnite de kaart opblazen en vervolgens vervagen naar een zwart gat in een live-evenement op zondag.

Meer dan 5,5 miljoen mensen hebben het evenement, getiteld “The End”, bekeken op YouTube en Twitch. Honderdduizenden bleven daarna nog een uur aan hun schermen vastgelijmd om alles te zien wat er nog over was van de game, een zacht pulserend zwart gat.

B/R Gaming on Twitter

5.5M+ people watched Fortnite’s map get destroyed on YouTube and Twitch 😱

Een aftelling had geleid tot het evenement van zondag, dat volgens sommigen zou leiden tot het officiële begin van seizoen 11. Een duidelijk gelekt beeld in de Italiaanse versie van de App Store suggereerde ook dat er een nieuwe kaart zou komen als onderdeel van iets genaamd Hoofdstuk 2. Maar niemand weet precies wanneer het spel terugkomt of hoe het eruit zal zien.

Fortnite is down na meteorietinslag

Fortnite-gamers zijn letterlijk en figuurlijk in een zwart gat gevallen. De populaire shootergame is sinds gisteren niet meer speelbaar.

Wie gisterenavond Fortnite heeft gespeeld, heeft een wel heel ongewone sessie achter de rug. Zij hebben kunnen meemaken hoe het volledige spel werd opgezogen in een zwart gat. Rond 20u sloeg een meteoriet, die al een tijdje bewegingloos boven de map hing te zweven, in op de map van het spel. Die inslag was blijkbaar zo krachtig dat het een zwart gat deed ontstaan, dat alles en iedereen opzoog. Spelers die er live bij waren, geloofden niet wat ze zagen. De beelden, die overigens zo uit een science fictionfilm zouden kunnen komen, werden dan ook veelvuldig gedeeld op sociale media.

Lees ook:  Jack Dorsey, de CIA en Twitter-censuur in het tijdperk van Covid-19

Sindsdien zijn de servers van de populaire game volledig down. Spelers die nu willen inloggen, krijgen enkel een zwart scherm te zien. Gamers kunnen de ontwikkelingen live volgen via streams op YouTube en Twitch, al valt er maar heel weinig aan te zien voorlopig. Ook tweets van het Fortnite-account verdwenen, net als het Trello-bord van Epic Games dat publiekelijk toegankelijk is. Epic Games schreef op zijn nieuwssite dat, via een speciale code,  spelers in afwachting wel een demo van het legendarische Space Invaders kunnen spelen. Die code is ‘up, up, down, down, b/o, a/x, start/enter’.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet einde nabij?

Het offline gaan van de game beroert de hele Fortnite-community. Playstation heeft via zijn twitter-pagina ‘Ask Playstation’ zelfs een statement moeten plaatsen om gamers gerust te stellen dat hun items en ‘V-bucks’ niet verloren gaan tijdens de downtime.

Ask PlayStation on Twitter

Please be assured that your inventory items and V-Bucks are secure during the Fortnite Blackout. For any other Fortnite questions, please visit https://t.co/dQ6gUj445z.

Een zwart gat dat een volledige gamemap opslokt, gebeurt natuurlijk niet zomaar. Epic Games hintte zelf in de loop van vorige week al dat er iets speciaals stond te gebeuren. Op vrijdag verscheen er een tweet met “het einde is nabij”. Dat deed de geruchtenmolen over een nieuwe map op volle toeren draaien. Op het internet verschenen er – al dan niet authentieke – screenshots op van die nieuwe map. Na het verdwijnen van Fortnite tweette Epic Games “dit is het einde”. Als de geruchten kloppen dat Fortnite een grondige update krijgt, heeft Epic Games wel een originele manier gevonden om deze aan te kondigen. Gamers zullen nog eventjes geduld moeten hebben.

Lees ook:  Denk je dat Trump Hitler is? Ga dan naar Dachau

Dat liet veel fans niets anders te doen dan wachten, en velen deelden hun angst op Twitter.

EasyT on Twitter

me during the Fortnite live event then finding out Fortnite is now having permanent downtime. RIP Fortnite https://t.co/rNNoEoCiDU

🎃Tyler Birdman💀 on Twitter

7 year olds when they see RIP Fortnite trending #RIPFortnite https://t.co/eNT7KWxpTb

The Doctor of Philosophy on Twitter

RIP FORTNITE Everyone under 16 right now https://t.co/7YB3XCpoXe

 Comments

comments