Trump: Nep Nieuws, Nep Peilingen en Nu, Nep Geschiedenis

Trump: Nep Nieuws, Nep Peilingen en Nu, Nep Geschiedenis

14 oktober 2019 1 Door Indignatie redactie

Donald Trump, die gelooft dat alles wat echt is nep is en alles wat nep echt is, heeft zich verdiept in een andere academische discipline waarvoor hij gelooft dat hij een uitstekende expert is. Na zijn eigen nep-weersvoorspellingen, politieke opiniepeilingen en nieuws te hebben aangekondigd, heeft Trump nu zijn eigen nep-geschiedenis afgekondigd. Na af te zien van binnenvallende Turkse troepen, legden de Syrische Koerdische People’s Protection Units (YPG) troepen, die zijn verenigd met Amerikaanse speciale strijdkrachten die vechten tegen de jihadisten van de Islamitische Staat in Syrië, verklaarde Trump: “Ze [de Koerden] hebben ons niet geholpen in de De Tweede Wereldoorlog hielpen ons niet als voorbeeld met Normandië. ”

De enige persoon die de Verenigde Staten niet hielp in de Tweede Wereldoorlog, inclusief de D-Day geallieerde invasie van Normandië, was Fred Trump, Sr., de eerste generatie Duitse Amerikaanse vader van Mr. Trump. Vanaf 6 september 1940 was militaire dienstplicht voor mannen tussen de 18 en 36 jaar verplicht. Fred Trump was 34 toen het ontwerp in werking trad. Toch slaagde dit voormalige lid van de pro-nazi Ku Klux Klan erin de tocht te ontwijken. Het was een familie-eigenschap die zich zou uitstrekken tot zijn zoon, Donald, die beweerde dat hij botsporen aan zijn voeten had in een nep-medisch onderzoeksrapport dat was opgesteld, zodat hij kon voorkomen dat hij tijdens de Vietnam-oorlog werd opgesteld.

Wat betreft Trump’s heruitvinding van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de D-Day-invasie, is hij absoluut misleid over de Koerdische dienst met geallieerde strijdkrachten in de oorlog. Het lijkt erop dat Trump zijn onjuiste informatie heeft gekregen uit een artikel dat verscheen op een uiterst rechtse website genaamd Townhall. Het artikel verklaarde: “de Koerden kwamen niet voor ons opdagen in Normandië of Inchon of Khe Sanh of Kandahar.”

Deze stelling kan worden versnipperd samen met Trump’s nep orkaangrafieken, opiniepeilingsgrafieken en werkloosheidsclaims. De Irakese Levies onderscheidden zich in de strijd als een door Britten geleide militie die eerst bekendstond als de ‘Arabische en Koerdische Levies’. In 1922 werden onder het Britse mandaat in Irak de Arabische leden van de Arabische en Koerdische Levies geassimileerd in de Irakezen Leger. De Koerdische Levies werden beschouwd als “leden van de Britse strijdkrachten die ook inwoners van Irak waren”.

De helft van de heffingen waren Assyriërs, met een groot contingent Koerden. Een aangesloten bataljon bestond uit Shi’a Marsh Arabs, Turkomans, Mandaeans, Armenians, Yazidis en Chaldeans.

In 1941 verdreef de voormalige Iraakse nationalistische premier Rashid Ali al-Gaylani de Iraakse regent en kondigde aan dat Irak verbonden was met nazi-Duitsland en de andere asmogendheden. De troepen van Rashid Ali, ondersteund door vier Iraakse legerofficieren met de bijnaam ‘Golden Square’, omringden en belegerden de Britse Royal Air Force-basis in Habbaniya. De Levies rekruteerden extra Assyriërs, Koerden en Yazidi’s om het beleg van de Habbaniya-basis tegen te gaan. Nadat de troepen van Rashid Ali waren verslagen en de pro-Axis premier naar Iran vluchtte, werden de heffingen opgenomen in Britse eenheden, waaronder een parachutistenbedrijf, en dienden in Palestina en Cyprus. De heffingen bestonden uit 166 Britse officieren, 22 Assyriërs, 10 Koerdische, 5 Yazidi, 4 Golf Arabisch / Truciaal en 3 Baluchi-bedrijven.

In 1943 werden de grotendeels Assyrische / Koerdische Levies omgedoopt tot Royal Air Force Levies. Ze namen deel aan de geallieerde invasies van Griekenland, Albanië en Italië. Sommige rangen van de RAF-heffingen kwamen uit Syrië. Het zijn hun nakomelingen die verraden zijn door de regering Trump en momenteel worden geteisterd door de Turken.

Hoewel misschien een handjevol parachutisten met Assyrische / Koerdische Levies getrainde actie op D-Day hebben gezien, alleen al het feit dat de Levies regionale veiligheid voor Irak, Koeweit, Bahrein, Qatar, Trucial Oman, Palestina, Cyprus en Oman boden, waardoor Britse en Indiase troepen worden bevrijd voor actie in Normandië, maakt Trump’s beschuldigingen, afkomstig uit Townhall, onomwonden “nepgeschiedenis”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Journalistiek in een tijdperk van misleidende politiek

Ook verloren in Trump’s gebroken geschiedenisles is het feit dat verschillende Koerden vochten met het Sovjetleger in het oostelijke offensief tegen nazi-Duitsland. De meest gevierde van deze Koerdische veteranen van Sovjetactie tegen de nazi’s was Samand Aliyeviç Siyabendov, die de medaille Held van de Sovjet-Unie kreeg voor zijn dienst in het Rode Leger in de Tweede Wereldoorlog. Siyabendov schreef twee Koerdische taalgedichten en schreef een Armeens-Koerdisch woordenboek.

Op 8 juni 1941 lanceerden Britse, Australische, Indische en vrije Franse militaire eenheden OPERATION EXPORTER, de geallieerde invasie van door Vichy Frankrijk gecontroleerd Syrië en Libanon. De vrije Franse troepen van generaal Charles De Gaulle werden vergezeld door Syrische Koerden, van wie sommigen ook in Libanon woonden, die zich verzetten tegen het pro-nazi-Vichy-regime en door degenen die het Vichy-gecontroleerde leger van de Levant overreden om lid te worden van de vrije Franse invasiemacht . Op 23 juni 1941, toen De Gaulle Damascus binnenging, bombardeerden Duitse vliegtuigen als vergelding de christelijke wijk van de stad, waarbij een aantal Assyrische, Chaldeeuwse, Armeense, Circassische en Koerdische burgers werden gedood.

Tegen 1943 namen meer dan 100.000 vrije Franse troepen deel aan de geallieerde invasie van Italië. Naast de Koerden die in de RAF-heffingen dienden, waren vrije Franse troepen die aan de campagne deelnamen ook Koerden uit Syrië. Op D-Day telden de vrije Franse troepen opnieuw meer dan 300.000, met Syrische Koerden in de gelederen, samen met vrije Franse troepen uit andere delen van Syrië-Libanon, evenals Tsjaad, Moyen-Congo, Senegal, Boven-Volta, Guinee , Togo, Dahomey, Mauritanië, Frans Soedan, Niger, Gabon, Cameroun, Oubangi-Chari, Indochina, Marokko, Algerije, Tunesië, Martinique, Guadeloupe, Frans Guyana, Karikal, Pondicherry, Madagascar, Comoren en Frans Somaliland.

Wanneer de heer Trump de valse gedachte naar voren brengt dat de Koerden geen offers brachten voor de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, toont hij niet alleen zijn onwetendheid over de geschiedenis, maar ook zijn minachting voor de Koerden. Trump is niet de eerste Amerikaanse president die de Koerden verraadt. Woodrow Wilson heeft hen verraden tijdens de vredesconferentie van Versailles na de Eerste Wereldoorlog. De Koerden werden onafhankelijkheid beloofd na de nederlaag van het Ottomaanse rijk. Wilson heeft die belofte verzaakt toen diplomaten Mark Sykes uit Groot-Brittannië en François Georges-Picot uit Frankrijk het voormalige Ottomaanse grondgebied in het Midden-Oosten hadden verdeeld tussen hun twee respectieve koloniale rijken.

In de vroege jaren 1970 bedacht de nationale veiligheidsadviseur van Richard Nixon, Henry Kissinger, een plan om de Iraakse Koerden te bewapenen tegen de Baathistische regering van Irak. Ondersteuning van het plan was de Shah van Iran. Kissinger en de Shah sloten een geheime overeenkomst met Saddam Hussein, de feitelijke leider van Irak. Iran en de VS hebben wapenzendingen naar de Koerden gescheiden. De steek in de rug van de Koerden stond Saddam’s troepen toe Noord-Irak te bezetten, waar tienduizenden Koerden werden afgeslacht.

Tijdens operatie DESERT STORM in 1991 spoorde president George HW Bush de Koerden en Marsh Arabs aan om in opstand te komen tegen Saddam Hoessein. Beloofde Amerikaanse militaire hulp is nooit aangekomen voor de etnische groepen en Saddam heeft massamoorden gepleegd op de Koerden en Shi’a-Arabieren van de Shatt al – Arab in het zuiden.

En nu heeft de heer Trump de Syrische Koerden verraden, die succesvol zijn geweest bij het opzetten van een ontluikende functionerende lokale regering in de Rojava Autonomous Administration van Noord- en Oost-Syrië na de brutaliteit die hen werd opgelegd door het Saudi- en Turks gesteunde Islamitische Staatskalifaat . Trump, die zich meer zorgen maakt om de Trump-torens in Istanbul dan om een ​​Amerikaanse bondgenoot te beschermen, heeft de Koerdische regionale regering van Noord-Irak een ernstige waarschuwing gestuurd. De Turken zullen niet stoppen bij de genocide van de Syrische Koerden omdat ze altijd hebben geprobeerd om overblijfselen van de Koerdische regering en cultuur te elimineren, hetzij in Oost-Turkije, Syrië of Irak.Lees ook:  De doodscultus heeft na Nederland nu Zweden bereikt - de leiders houden de politie voor de gek

Comments

comments