Video van een Fake Trump die media en critici afslacht tijdens het Pro-Trump-evenement

Video van een Fake Trump die media en critici afslacht tijdens het Pro-Trump-evenement

14 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Een verontrustende video van een nep-president Donald Trump die zijn critici en zijn media aanviel en neerstak en de media werd gespeeld op een conferentie die vorige week werd gehouden door een pro-Trump-groep in zijn resort in Miami, volgens beelden verkregen door The New York times.

De video, die werd getoond op Trump’s National Doral Miami tijdens een driedaagse conferentie gehouden door American Priority, bevat het logo voor Trump’s 2020 herverkiezingsbod en toont een reeks internetmemes, meldde de Times. Een deel van de video, zei de Times, toont een nep Trump’s hoofd bewerkt op het lichaam van een man die vuur opent in de “Church of Fake News” op een groep wiens gezichten werden bewerkt om te verschijnen als een groep Trump-critici en nieuwsorganisaties .

Stephanie Grisham on Twitter

Re: the video played over the weekend: The @POTUS @realDonaldTrump has not yet seen the video, he will see it shortly, but based upon everything he has heard, he strongly condemns this video.

Volgens de Times eindigt de clip met Trump die een stok in het hoofd van een persoon drijft die het CNN-logo voor een gezicht heeft voordat hij staat en glimlacht terwijl hij rondkijkt. De clip lijkt te zijn bewerkt vanuit een kerkelijk bloedbad in de film ‘Kingsman: The Secret Service’ uit 2014, meldde de Times.
CNN kan de video vanaf zondagavond niet onafhankelijk verifiëren en heeft de inhoud ervan niet gedeeld. CNN heeft bevestigd dat de video is afgespeeld op de conferentie en niet in de hoofdbalzaal.

Lees ook:  Dit is wat de pers zou moeten vragen: hoe weten we wanneer het veilig is om eruit te komen?

“Helaas is dit niet de eerste keer dat aanhangers van de president geweld tegen de media hebben gepromoot in een video die ze blijkbaar leuk vinden – maar het is verreweg het ergste. De afgebeelde afbeeldingen zijn verachtelijk en gruwelijk,” zei CNN in een verklaring zondagavond. “De president en zijn familie, het Witte Huis en de Trump-campagne moeten het onmiddellijk in de sterkst mogelijke bewoordingen aan de kaak stellen. Iets minder staat gelijk aan een stilzwijgende goedkeuring van geweld en mag door niemand worden getolereerd.”

De organisator van de conferentie zei in een verklaring op de website van American Priority dat “een ongeautoriseerde video werd getoond in een zijkamer” op het festival, maar dat “deze video niet werd goedgekeurd, gezien of gesanctioneerd” door de organisatoren van het festival.

Scott Stedman on Twitter

Confirming that this is the video shown at the Trump event. https://t.co/lxCwp1gQs5

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“AMPFest19 heeft altijd politiek geweld veroordeeld”, zei Alex Phillips, organisator van het evenement, in de verklaring. De verklaring gaf niet aan wie verantwoordelijk was voor het tonen van de video. De verklaring gaf niet aan wie verantwoordelijk was voor het produceren of tonen van de video.

Lees ook:  Duitsland debatteert over het inperken van de vrijheid van vergadering na protesten van het coronavirus

Perssecretaris van het Witte Huis, Stephanie Grisham, zei maandagochtend in een verklaring op Twitter dat de president de video niet had gezien, maar “binnenkort”. Grisham zei dat “op basis van alles wat [Trump] heeft gehoord, hij deze video ten zeerste veroordeelt.”

Tim Murtaugh, een woordvoerder van de campagne van Trump, vertelde de Times dat hij niets van de video wist. “Die video is niet door de campagne geproduceerd en we kunnen geweld niet goedkeuren”, zei hij.

Phillips, de organisator van het evenement, zei in een verklaring aan de Times op zondag dat de clip werd gespeeld op de conferentie als onderdeel van een “meme-tentoonstelling”.

“Inhoud werd ingediend door derden en was niet geassocieerd met of goedgekeurd door de conferentie in enige officiële hoedanigheid,” zei Phillips. “American Priority verwerpt alle politieke gewelddadigheden en streeft naar een gezonde dialoog over het behoud van de vrijheid van meningsuiting. Deze kwestie wordt momenteel herzien.”

Shannon Watts on Twitter

The video of a mass shooting by the President inside a church is reminiscent of the Charleston shooting. Executing members of the media is reminiscent of the Maryland newsroom shooting. This video is racist and hateful and it’s flabbergasting that it was shown at Trump’s resort.

Voormalig secretaris van het Witte Huis Sarah Sanders en de zoon van de president Donald Trump Jr. waren gepland om te spreken op de conferentie, aldus de Times. Sanders vertelde de krant dat ze de video niet zag en een persoon in de buurt van Trump Jr. vertelde de Times dat hij het ook niet had gezien.

Lees ook:  Trump ronduit belachelijk gemaakt door activisten, artiesten en anderen nadat hij gelogen had over Swing State Landslide

“Ik was daar om te spreken tijdens een gebedsontbijt, waar ik sprak over eenheid en het land samenbrengen”, vertelde Sanders aan de Times. “Ik was me niet bewust van enige video, noch steun ik geweld van welke aard dan ook tegen iemand.”

De Correspondentenvereniging van het Witte Huis woog zondagavond op de video en zei: “Alle Amerikanen moeten deze afbeelding van geweld tegen journalisten veroordelen.”

“De WHCA is geschokt door een video die naar verluidt tijdens het weekend werd getoond op een politieke conferentie georganiseerd door de supporters van de president op de Trump National Doral in Miami. Alle Amerikanen zouden deze veroordeling van geweld tegen journalisten en de politieke tegenstanders van de president moeten veroordelen,” zei Jonathan Karl, voorzitter van de vereniging. “We hebben de president eerder verteld dat zijn retoriek geweld zou kunnen oproepen. Nu roepen we hem en iedereen die bij deze conferentie is betrokken op om deze video aan te klagen en te bevestigen dat geweld geen plaats heeft in onze samenleving.”Comments

comments