40 miljoen Amerikanen hebben al niet genoeg voedsel om te eten – en dit is waarom het binnenkort veel erger wordt

40 miljoen Amerikanen hebben al niet genoeg voedsel om te eten – en dit is waarom het binnenkort veel erger wordt

15 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

De dingen die ik in dit artikel met je ga delen, zijn absoluut zeer verontrustend. Maar als je in een rijke buurt woont en altijd omringd bent door andere rijke individuen die zich nooit zorgen hoeven te maken dat ze een maaltijd missen, dan zijn sommige van de cijfers in dit artikel misschien niet waar voor je. 

Tegenwoordig is de kloof tussen de rijken en de armen in de Verenigde Staten groter dan ooit , en veel rijke Amerikanen hebben niet zoveel sympathie voor de strijd die andere mensen doormaken. Maar de waarheid is dat de meeste Amerikanen momenteel van loon naar loon leven. En wanneer u financieel op het randje leeft, kan het soms heel moeilijk zijn om zelfs de basisbehoeften te betalen. Als je nog nooit een maaltijd onwillekeurig hebt gemist, goed voor je. Helaas zijn er miljoenen Amerikanen waarvoor honger een zeer reëel probleem is.

Als je moest raden, wat zou je dan zeggen als iemand je vroeg hoeveel Amerikanen elk jaar worstelen met voedselonzekerheid?

Volgens een artikel van CBS News dat enkele maanden geleden werd gepubliceerd, worstelen “ongeveer 4 miljoen mensen” met het hebben van onvoldoende voedsel om te eten …

De Amerikaanse economie kent sinds de grote recessie bijna een decennium van expansie. Maar voedselonzekerheid – een gebrek aan geld of middelen om voldoende te beveiligen om te eten – grijpt nog steeds bijna een op de acht Amerikanen. Dat zijn ongeveer 40 miljoen mensen. Terwijl het langzaam verbetert, blijft dat cijfer koppig hoger dan vóór de recessie, toen meer dan een op de 10 inwoners van de VS moeite had te weten wanneer en hoe ze daarna zouden kunnen eten, volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Hongerige mensen leven in elk graafschap in Amerika, volgens het laatste jaarlijkse onderzoek van Feeding America, een organisatie zonder winstoogmerk. Het verzamelde federale en andere gegevens voor 2017, het negende jaar waarin het probleem werd onderzocht, voor een rapport genaamd Map the Meal Gap. Feeding America serveert elk jaar 4 miljard maaltijden voor één op de acht Amerikanen via 200 voedselbanken en 60.000 maaltijdprogramma’s en pantry’s.

We moeten ongelooflijk dankbaar zijn voor Feeding America en hun uitgebreide netwerk van voedselbanken en pantry’s, maar wat gebeurt er als de behoefte aan voedsel dramatisch escaleert en de voedselbanken leeg raken?

Nog maar een paar dagen geleden hoorde ik van een goede vriend in het midden van het land, en ze vertelde me dat haar lokale voedselbank op dit moment heel hard op donaties aandringt omdat de dingen echt, echt goed beginnen te worden.

En we zijn nog niet eens officieel de volgende recessie ingegaan.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Werkt CBD-olie voor chronisch pijnbeheer?

Normaal gesproken zou er niet teveel reden tot bezorgdheid zijn, maar dit is absoluut geen normaal jaar geweest. Gewassen mislukken over de hele wereld , en Afrikaanse varkenspest doodt miljoenen en miljoenen varkens over de hele planeet.

Dankzij de gruwelijke uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China zijn de varkensprijzen daar 69,3 procent hoger dan een jaar geleden …

De varkensprijzen in China stegen in september met 69,3% ten opzichte van een jaar geleden, terwijl het land bleef vechten tegen een tekort aan vlees dat volgde op een uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

De stijging van de varkensvleesprijzen van vorige maand was hoger vergeleken met de stijging van 46,7% in augustus, volgens gegevens van het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek. Dat heeft de voedselprijzen in China in september met 11,2% opgedreven, een versnelling van de winst van 10% vorige maand.

Als dat echt slecht voor je klinkt, is dat omdat het echt slecht is.

En wat we tot nu toe hebben gezien, is slechts het begin.

Een van de grote redenen waarom de Chinezen zojuist hebben ingestemd om miljarden dollars van onze landbouwproducten te kopen, is omdat ze daar een enorme behoefte aan hebben.

Hier in de Verenigde Staten zijn de voedselprijzen ook gestaag gestegen en we stonden al voor een van de slechtste jaren voor Midwest-boeren ooit, en nu zal een ongekende sneeuwstorm in oktober wijdverspreide mislukkingen in de gewassen veroorzaken.

Een absoluut zware storm stortte gewoon heel diepe sneeuw van Colorado naar Minnesota, en het trof net toen boeren zich klaarmaakten om hun maïs en sojabonen te oogsten.

Zoals ik heb opgemerkt in een eerder artikel dat ik zojuist heb gepost , vertelt een wetgever in Noord-Dakota de pers dat we “enorme oogstverliezen moeten verwachten – zo verwoestend als we ooit hebben gezien”.

Miljoenen hectaren maïs en sojabonen worden “een totaal verlies” , en dat betekent dat we binnenkort allemaal in de supermarkt met hogere voedselprijzen te maken krijgen.

Als je onafhankelijk rijk bent en voedselprijzen niet echt belangrijk voor je zijn, dan ben je in goede vorm.

Maar voor de rest van ons zullen deze hogere prijzen behoorlijk pijnlijk zijn. Ik zou je willen aanmoedigen om van tevoren een voorraad aan te leggen zolang je nog kunt.

Eerder dit jaar heb ik uitgebreid de grote problemen gedocumenteerd die boeren in de Midwest hadden met regen en overstromingen, en ik waarschuwde dat we mogelijk een rampzalig oogstseizoen tegemoet gingen.

Welnu, nu deze historische sneeuwstorm miljoenen hectaren gewassen heeft vernietigd, worden we mogelijk geconfronteerd met een scenario dat veel erger is dan alles waar ik oorspronkelijk voor had gewaarschuwd.

Dat betekent dat binnenkort veel meer dan 40 miljoen Amerikanen te maken zullen krijgen met voedselonzekerheid. Veel hogere prijzen in de supermarkt zullen het voor de meesten van ons veel moeilijker maken om de basisbehoeften te betalen, en degenen aan de onderkant van de economische piramide zullen meer lijden dan wie dan ook.Lees ook:  Opwarming van de aarde: Volg het geld en je ziet een zoveelste PONZIFRAUDE gekloot van de ELITE MAFFIA

Comments

comments