Blokkeren we de zon?


Klimaatverandering is echt. Serieus wetenschappelijk bewijs wijst echter op een heel andere causaliteit dan de meesten bespreken. Klimaat is een enorm, enorm complex onderwerp. Er bestaat controverse over de vraag of we drastische nieuwe belastingen op brandstoffen moeten toepassen of andere maatregelen om CO2 te verminderen of te “vangen” om door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde te verminderen. Tot nu toe zijn er echter sterke aanwijzingen dat we negeren wat een veel grotere factor in ons klimaat zou kunnen zijn en in het toenemende voorkomen van zwaar weer over de hele wereld, van orkanen tot vulkaanuitbarstingen tot aardbevingen tot ernstige koude, strenge warme en strenge regenval. Een causale factor die in alle discussies wordt genegeerd, is welke invloed zonneactiviteit op ons klimaat heeft. Misschien negeren we dit voor ons gevaar.

Zonnevlekken en zonne-minimum

Vrijwel alles in de natuur beweegt in een vorm van cyclus, of het nu de aarde om de zon is of de maan om de aarde. Van die cycli is al eeuwen bekend dat ze de getijden van de oceaan of het groeiseizoen beïnvloeden. Wat minder bekend is, is het feit dat er cycli zijn naar zonne-uitbarstingen, gigantische elektromagnetische stormen die vaak zonnevlekken worden genoemd. In de loop van de tijd is gemeten dat zonnecycli korte cycli van ongeveer 11 jaar hebben.

Volgens de Amerikaanse NASA: “De zonnecyclus is de cyclus die het magnetische veld van de zon ongeveer elke 11 jaar doorloopt … De zonnecyclus beïnvloedt de activiteit op het oppervlak van de zon, zoals zonnevlekken die worden veroorzaakt door de magnetische velden van de zon .” Deze kortere cycli van 11 jaar vinden plaats binnen langere cycli van ongeveer 90 tot 100 jaar, 200 jaar of langer.

Astrofysici meten dergelijke cycli dagelijks aan de hand van het aantal zonnevlekken. Het duurt elf jaar om van het minimale uitbarstingsjaar van de zon naar een piek en naar het volgende minimum te gaan – denk aan sinusgolven. Dat betekent dat het aantal zonne-uitbarstingen minimaal is voordat de volgende cyclus van 11 jaar stijgen en dalen begint. Het relevante punt voor ons op aarde is dat die gigantische zonne-uitbarstingen, evenals de relatieve afwezigheid daarvan, een enorme impact hebben op onze aarde en op het klimaat. De zonnevlekactiviteit is genoteerd en gemeten gedurende ongeveer 350 jaar.

Wat minder goed wordt begrepen maar empirisch wordt gemeten, zijn de grotere langere golfcycli van opkomst en ondergang van de zonnevlek. In 2019 bevinden we ons op de bodem van wat cyclus 24 wordt genoemd. Als het huidige vlekkeloze patroon eind 2019 blijft bestaan, zou het misschien het diepste zonne-minimum van een eeuw kunnen zijn. Opmerkelijk is hier dat het piekaantal zonnevlekken met elke cyclus is gedaald sinds cyclus 22 die rond 1986 begon. Sommige wetenschappers voorspellen dat cyclus 25 in 2020 zal beginnen met een reeks van nog meer ongewoon lage zonnevlekactiviteit die misschien duurt tot 2055 of zelfs langer . Als dat zo is, heeft dit een aanzienlijke invloed op ons klimaat en weer.

Het jaar 2019 wordt gemarkeerd als minimum zonne-jaar, voordat cyclus 25 begint, tot ongeveer 2030. Wat opmerkelijk is, is het feit dat NASA’s voorspelling voor de volgende zonne-cyclus 25 voorspelt dat het de zwakste van de laatste 200 zal zijn jaren . Dat betekent de zwakste zonnevlekactiviteit sinds het begin van 1800. Met name is die periode bij astrofysici bekend als het Dalton-minimum, dat van ongeveer 1790 tot ongeveer 1820 duurt. Het wordt een Grand Solar Minimum genoemd, het dieptepunt van een cyclus van 200 jaar bovenop de 11 jaarcycli. Opvallend tijdens het Dalton Minimum-tijdperk waren belangrijke vulkaanuitbarstingen, de meest opmerkelijke van de afgelopen eeuwen was de zeer explosieve uitbarsting uit 1815 op de berg Tambora in Indonesië, de grootste in de bekende geschiedenis. Wetenschappers hebben een verband gepost tussen de uitbarsting van enorme hoeveelheden vulkanische as hoog boven de atmosfeer en de vorming van wolken die de zon blokkeert, wat leidt tot koelere oceanen. Met name 1816 werd bekend als het “jaar zonder een zomer” vanwege de impact van Tambora op het Noord-Amerikaanse en Europese weer. Op het noordelijk halfrond mislukten gewassen en stierf vee, 

Het punt dat moet worden opgemerkt, is dat de frequentie en intensiteit van zonnevlekactiviteit een grote invloed op het weer op aarde, de atmosfeer, de temperatuur van de oceaan, de stromen van de Golfstroom en meer heeft bewezen. Het is ook opmerkelijk dat het Intergovernmental Panel on Climate Control van de VN dergelijke invloed van de zon als niet significant beschouwt. Dat is een enorme vergissing door alle serieuze bewijzen.

Hoewel regeringen en de VN miljarden dollars hebben doorgesluisd naar computermodellen om verschillende modellen van CO2 en andere broeikasgassen te maken sinds de jaren 1970, is er veel te weinig aandacht besteed aan het effect van onze zon op het klimaat op aarde. De oude Inca- of Maya-culturen hadden een beter respect voor de energie en invloed van de zon dan we lijken te hebben. In het belang van de wetenschap, zo niet om te overleven, moeten we dit op zijn minst verhelpen.

2019: Minimale zonnecyclus 24

Dit jaar was 2019 opmerkelijk vanwege het lage aantal zonnevlekken. De zon blijft erg stil. Vanaf 11 oktober was de zon tot nu toe 207 dagen lang in 2019 of 73% van de tijd, het hoogste  percentage sinds 2008.  Een kenmerk van dergelijke afnemende zonneactiviteit is de verzwakking van de omringende zonnewind en zijn magnetisch veld . Daardoor kunnen meer kosmische stralen de aarde binnendringen. Intensivering van kosmische straling heeft invloed op de bewolking en het klimaat van de aarde .

Sommige wetenschappers hebben vulkanische en aardbevingsactiviteit gecorreleerd met verhoogde perioden van galactische kosmische straalpenetratie. Voor het grootste deel van 2019 als een voorbeeld, heeft de Shiveluch (Kamchatka) vulkaan in Rusland regelmatig enorme hoeveelheden vulkanische asdeeltjes uitgestoten in de stratosfeer tot 70.000 voet en koelt de planeet. Andere vulkaanuitbarstingen of aardbevingen hebben de afgelopen maanden plaatsgevonden vanuit Chili, Japan, de Filippijnen, Indonesië, Puerto Rico en de staat Washington en Californië om er maar een paar te noemen .

Volgens Prof. Masayuki Hyodo van het Research Center for Inland Seas, Kobe University, heeft het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) de impact van bewolking op het klimaat in hun evaluaties besproken, maar dit fenomeen is nooit in aanmerking genomen bij klimaatvoorspellingen vanwege het onvoldoende fysieke begrip ervan. “Hij benadrukt:” Wanneer galactische kosmische straling toeneemt, doen lage wolken dat ook, en wanneer kosmische stralen wolken ook verminderen, kan opwarming van het klimaat worden veroorzaakt door een tegengesteld paraplu-effect. “Galactisch kosmische stralen penetratie afneemt tijdens perioden van hoge sunspot uitbarstingen .

Waarschijnlijke effecten op het klimaat

Als de voorspellingen van astrofysici nauwkeurig zijn, en we zullen het binnenkort weten, staan ​​we voor een lange reeks extreme weersomstandigheden en klimaatveranderingen wereldwijd in de komende decennia tot misschien 2055, vanwege het begin van wat een nieuw Grand Solar Minimum wordt genoemd beginnend rond 2020, de conjunctuur van een 11-jarige reeks dalingen van zonnevlekkenaantallen met langere golf 100 jaar of langere cycli. Als dit zo is, kunnen de extreme weersomstandigheden van vulkanen, ultra-strenge koude golven in de groeiende regio’s van de Midwest USA, ernstige hitte op andere plaatsen, vulkanen en aardbevingen, een voorsmaak zijn van wat er komt. Samen met dat zou kunnen worden verkort groeiseizoenen over de hele wereld en oogst mislukkingen.

Een van de problemen die wetenschappers denken dat we waarschijnlijk zullen ervaren tijdens deze periode van een opkomend Grand Solar Minimum, indien nauwkeurig, zal een verdere vertraging van de Atlantische transportband of Golfstroom zijn, een dramatische daling van de totale zonnestraling of zonne-energie-incident op de De bovenste atmosfeer van de aarde in de komende decennia.

Een van de meest gerespecteerde astrofysici die zonnecycli bestuderen, is professor Valentina Zharkova, een astrofysicus die wiskunde doceert aan de Northumbria University in het VK. Zharkova was een van de slechts 2 wetenschappers op 150 die nauwkeurig voorspelden dat Solar Cycle 24 zwakker zou zijn dan Cycle 23. Op een conferentie van de Global Warming Policy Foundation in oktober 2018 presenteerde Zharkova bevindingen die suggereren in 2020 een “Super Grand Solar Minimale periode kan beginnen. Tot nu toe hebben haar modellen een nauwkeurigheid van 93-97%. Grand Solar Minimums zijn langdurige periodes van verminderde zonneactiviteit en zijn in het verleden hand in hand gegaan met tijden van wereldwijde koeling .

Of Prof Zharkova gelijk heeft of niet, is niet het probleem, maar het feit dat we de neiging hebben om de mogelijke invloeden van de zon op het klimaat op aarde überhaupt te blokkeren. Meer en meer bewijs van onafhankelijke wetenschappers zoals Zharkova suggereert dat we veel meer middelen moeten investeren om onze zon en de effecten ervan op de lange termijn beter te begrijpen als we de komende jaren een grote klimaatramp willen voorkomen. Klimaatverandering is echt, maar veel complexer dan we ons voorstellen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord