Europa kan niet langer vertrouwen in de Verenigde Staten. Kijk beter naar het oosten

Europa kan niet langer vertrouwen in de Verenigde Staten. Kijk beter naar het oosten

15 oktober 2019 0 Door Indignatie redactie

Het is recent duidelijker geworden dat de Europese Unie de Verenigde Staten niet kan vertrouwen, in welk sentiment het veel gemeen heeft met andere groeperingen en individuele landen over de hele wereld. Het Trump-beleidsdebacle over Turkije en Syrië is een belangrijk teken in de uitbreiding van algemeen wantrouwen.

De eerste ronde in de nieuwste onregelmatige prestaties van Washington op het internationale toneel was de schijnbare beslissing van Trump te verlaten de Koerden die sterk de VS ondersteunen tegen de extremistische barbaren van de Islamitische Staat. Ongeacht wat iemand zou denken over de rechten of onrechtmatigheden van het Koerdische separatisme, het feit blijft dat ze trouwe bondgenoten van Washington waren. Maar ze zijn ook vijanden van Turkije. Toen het Witte Huis aankondigde dat Trump niet zou verhinderen of het oneens zou zijn met een Turkse operatie om Koerdische troepen uit de grensregio Turkije-Syrië te verdrijven, vonden de Koerden dat het nu een open dag was voor hun slachting – net als Europa.

De verklaring van het Witte Huis van Trump was: “Turkije zal binnenkort vooruitgaan met zijn lang geplande operatie in Noord-Syrië. De strijdkrachten van de Verenigde Staten zullen de operatie niet ondersteunen of erbij betrokken zijn … ‘President Erdogan had Trump verteld dat het’ lang gepland ‘was en hij dacht natuurlijk dat hij Amerikaanse goedkeuring had voor alles wat hij wilde doen.

Toen leek Trump terug te trappen door te tweeten: “Zoals ik al eerder heb gezegd, en alleen maar om te herhalen, als Turkije iets doet dat ik, in mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid, als verboden terrein beschouw, zal ik de economie volledig vernietigen en vernietigen van Turkije (dat heb ik eerder gedaan!). Ze moeten, samen met Europa en anderen, waken over de gevangengenomen ISIS-jagers en families. De VS hebben veel meer gedaan dan iemand ooit had kunnen verwachten, inclusief het veroveren van 100% van het ISIS-kalifaat. Het is nu tijd voor anderen in de regio, sommige van grote rijkdom, om hun eigen grondgebied te beschermen. DE VS IS GEWELDIG! ”

Hoewel Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland de aanval van Turkije afkeuren , is er geen indicatie van overeenstemming met veel van de semi-coherente twitter-diatribes van Trump, wat de belangrijkste factor is die Europese landen zouden moeten overwegen.

Het is duidelijk in Europese hoofdsteden (en over de hele wereld) dat Trump America, de arrogante ‘USA is Great’ van de moderne tijd, verre van consistent is in haar beleid ten aanzien van handel, militaire operaties, allianties of zelfs enig facet van internationale betrekkingen. Voordat Washington actie onderneemt tegen waargenomen vijanden, raadpleegt Washington zelden of nooit overleg met landen of groeperingen die reden hebben om zichzelf als relevant voor het Amerikaanse besluit te beschouwen.

De zaak van de Koerden is een van de meer egregious voorbeelden van de solide fixatie van Trump, zoals geïllustreerd door zijn tweet van 7 oktober waarin hij voornemens is “onze soldaten naar huis te brengen” uit regio’s waar zij betrokken zijn bij oorlogvoering, zoals zoals Syrië, waarna, na zijn eenzijdige actie, “Turkije, Europa, Syrië, Iran, Irak, Rusland en de Koerden nu de situatie moeten uitzoeken.”

Opeenvolgende regeringen van Amerika hebben massale militaire operaties in het Midden-Oosten uitgevoerd in hun flagrante vastberadenheid om de kiezers te bewijzen dat ze de veiligheid voor het ‘thuisland’ waarborgen – dat toverwoord dat alle Amerikanen ervan overtuigt dat als ze niet alle officiële verbonden activiteiten ondersteunen met hun geboorteland zijn ze onpatriottisch en ontrouw aan De Vlag.

Op dit moment wordt de VS geleid door een uiterst vreemd persoon wiens grillige gedrag gevaarlijk is voor zijn land en de wereld. Er kan geen vertrouwen worden gesteld in de man die op 9 oktober tweette dat “we de Koerden op geen enkele manier hebben verlaten, die speciale mensen en geweldige vechters zijn” en vervolgens onsamenhangend verklaarde dat “ze ons niet hielpen in de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben ons bijvoorbeeld niet geholpen met Normandië. ‘

Zijn opmerkingen over Europa als groep en met betrekking tot individuele landen van de Europese Unie zijn even inconsistent en vaak zelfs onlogisch.

Lees ook:  Donald Trump is een historisch grote verliezer

Een jaar geleden vertelde Trump ‘Sixty Minutes’ van NBC dat ‘de Europese Unie is opgericht om ons voordeel te doen op het gebied van handel, en dat is wat ze hebben gedaan.’ Het grenst aan het ongelooflijke dat de leider van de rijkste en meest invloedrijke land zou zo’n bizarre openbare aankondiging moeten doen, die niet alleen diepe onwetendheid van de geschiedenis toont, maar ook hatelijke kwaadaardigheid onthult. In juli merkte de Amerikaanse Congressional Research Service op dat de EU de grootste handels- en investeringspartner van de Verenigde Staten is en dat “de banden zijn verbreed naarmate het EU-lidmaatschap is gegroeid, en dieper zijn geworden met de groei van wereldwijde toeleveringsketens, handel in diensten en grensoverschrijdende investeringen. “

Toch is Trump van plan Europa te beledigen en toen hij op 14 juli (Franse nationale feestdag) door NBC News werd gevraagd aan wie hij dacht dat hij de grootste vijand van Amerika was, verklaarde hij: ‘Ik denk dat we veel vijanden hebben. Ik denk dat de Europese Unie een vijand is, wat ze ons aandoen is handel. Nu zou je niet denken aan de Europese Unie, maar ze zijn een vijand. ‘Hij ging voortvarend verder, maar liet geen twijfel bestaan ​​over zijn houding ten opzichte van de EU.

In juli heeft de Franse regering wetgeving vastgesteld dat Amerikaanse bedrijven voor digitale diensten een bescheiden belasting zouden moeten betalen – slechts drie procent – op de enorme winst die ze maken uit Frankrijk. Voor de meeste mensen is dit een redelijke actie van een soevereine overheid, maar Trump twitterde dat “Frankrijk alleen maar een digitale belasting heeft geheven op onze grote Amerikaanse technologiebedrijven. Als iemand belasting op hen legt, zou het hun thuisland moeten zijn, de VS. We zullen binnenkort een substantiële wederzijdse actie aankondigen over de dwaasheid van Macron. Ik heb altijd gezegd dat Amerikaanse wijn beter is dan Franse wijn! ‘

Tot de komst van Trump op het internationale politieke toneel was het gebruikelijk voor wereldleiders om zich te onthouden van persoonlijke belediging, maar terwijl de meesten beleefdheid blijven observeren, verliest Trump geen mogelijkheid om degenen die hij als tegenstanders beschouwt, te misbruiken en te minachten. Op de NAVO-top in Brussel in juli vorig jaar deed hij zijn uiterste best om ‘jij, Angela’ aan te vallen en te zeggen dat Duitsland ‘volledig gecontroleerd wordt door Rusland’ vanwege hun wederzijds voordelige overeenkomst betreffende de Nord Stream-pijpleiding. Hij tweette: “Wat voor nut heeft de NAVO als Duitsland Rusland miljarden dollars betaalt voor gas en energie? De VS betaalt voor de bescherming van Europa en verliest vervolgens miljarden aan handel. ‘In juni tweette hij in een ongekend geval van inmenging in de binnenlandse politiek van een bondgenoot“De mensen in Duitsland keren zich tegen hun leiderschap omdat migratie de toch al ijle Berlijnse coalitie op zijn kop zet. Criminaliteit in Duitsland is veel hoger. Grote fout gemaakt in heel Europa door miljoenen mensen toe te laten die hun cultuur zo sterk en gewelddadig hebben veranderd! ”

Gezien het bizarre gedrag van Trump met betrekking tot het Turkije-Koerdische debacle, toen hij de Europese bondgenoten niet raadpleegde over zijn bedoelingen, samen met zijn herhaalde uitspraken die de EU en haar leiders, collectief en individueel, beschuldigen van hun nuchtere bestuur en vermeende zwakke punten, is het verrassend dat Europa zo dicht bij Washington staat als het lijkt te doen.

Het moet onder ogen worden gezien dat het Trump-beschuldigingsinitiatief waarschijnlijk zal mislukken en dat hij volgend jaar kan worden herkozen door de miljoenen Amerikanen die zijn persoonlijkheid, zijn onsamenhangende en onsamenhangende tirades, en zijn constante herhaling dat “de VS is Super goed”.

Europa moet plannen maken voor zijn economische toekomst, en zijn overwegingen moeten de waarschijnlijkheid van een verder Trump-voorzitterschap en, bijgevolg, verdere economische confrontatie en ander grillig gedrag omvatten. De oplossing is niet om formeel de banden met Washington te verbreken, maar om economische banden met Rusland, zijn voor de hand liggende en geografisch geschikte partner voor de toekomst, te bevorderen en te ontwikkelen. De Verenigde Staten kunnen niet langer worden vertrouwd door de EU – maar Rusland lonkt.Lees ook:  Zelfbedieningswinkel Brussel: pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen naar astronomisch niveau

Comments

comments